16 Ekim 2011 Pazar

Hediye Kupalar : Varan 3-Fenerbahçe - G.Saray MP : 78-85 !!!






SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar - Aytuğ Ekti – Erman Erdemli

FENERBAHÇE (78): Elina Babkina 14 (1 asist), Birsel Vardarlı, Esmeral Tunçluer 3 (1 asist), Nevriye Yılmaz 4 (15 ribaund – 3 asist), Penny Taylor 18 (6 ribaund – 5 asist), Ivana Matovic 20 (6 ribaund), Nevin Nevlin 4 (3 ribaund), Angel McCourghtry 15 (5 ribaund – 2 asist)

GALATASARAY MEDİCAL PARK (85): Epiphanny Prince 18 (8 ribaund – 1 asist), Bahar Çağlar 14 (2 ribaund- 2 asist), Diana Taurasi 16 (6 asist), Şaziye İvegin 3 (3 ribaund), Alba Torren 7 (5 ribaund- 1 asist), Tina Charles 26 (12 ribaund)

1. PERİYOT: 15-19
2. PERİYOT: 16-24
3. PERİYOT: 28-22
4. PERİYOT: 19-20

**********************
VARAN 3
*  Fenerbahçe geleneği,genetiği devam ediyor.Biz Hayır kurumuyuz ya kupaları dağıtmaya devam ediyoruz.1 haftada kaybettiğimiz 3 kupa.Topu topu bir sezonda 4 kupa için oynuyorsun zaten ama hiç bir zaman hatalardan ders alıp final ve kupa kaybetmenin önüne geçemiyorsun.
* Şu ''Final Sendromu'' artık genlerimizden biri oldu.Bu kulübün kaybettiği,oynayamadığı bu kaçıncı kupa ben saymayı bıraktım artık.İşin daha kötüsü artık ezeli rakibimize kaybetmeye başladık.1 hafta içinde hem erkeklerde hem bayanlarda basketbol CB kupalarını ezeli rakibine kaybetmeyi değil hediye etmeyi de gördük.Bu hatalardan ders almama anlayışı devam ettiği sürece daha neler göreceğiz kim bilir ? 1 kişi de sorgulamıyor niye ders alınmıyor demiyor.
Varsa yoksa koşulsuz destek masalı.Koşulsuz destek masalları ile birilerine hakettiğinden fazla güç verip yaptığı yanlışlara kimse bir şey demediği için başımıza gelenleri görüyoruz.
* 1 haftada 4 kupanın 3'ünü kaybettik.Tek kazanan sponsorsuz,desteksiz üvey evlat erkek voleybol takımı.İroni mi acı gerçek mi ?
* Sorgulama yok,hesap sorma yok hep aynı hikaye canları sağolsun,rakip en iyi oyununu oynadı,sezon içinde ve sonunda göreceğiz biz banko Şampiyonuz (sanki senet veriyorlar),biz daha hazır değiliz,rakip bizden daha hazır,1 Ay sonra bu takımı görürsünüz bık bık bık aynı bahaneler.Kupalar birer birer uçup gidiyor.Bu takım gazozuna mı maç yapıyor,bu kadar paralar yeşillik olsun diye mi harcanıyor.
 Bir de şu İslam Çupi'nin sözünü öne sürüp kalkan yapıyorlar ya ''Biz bu takımı kupalar için sevmedik'' yalanı.E iyi de bu takım bu kulüp buralara bu kupaları kazanarak geldi,öyle büyük takım oldu.Aksi halde Vefa,Feriköy,Kasımpaşa,Karşıyaka,Altay,Ankaragücü gibi kalırdı.Onlar da 100 yıllık takımlar,camialar öyle değil mi ? 7 yaşında takım tutmaya başlayan bir çocuk hiç başarılı olamayan,kupa kazanmayan bir takımı mı,kupalar,şampiyonluklar kazanan takımı mı tutar herkes dürüstce cevap versin.Bu eziklerin uefa kupasından sonra taraftar sayısının artması tesadüf mü ? Dürüst olalım lütfen.
* Bu takım şu malum süreçte sorun yaşamadı.Belirsizlik yaşandı ama çözüm bulundu.Yani maddi olarak bir sorunları yok.1907 Fenerbahçeliler Derneği sponsor desteği sağladı.

1907 derneği sponsorluğu olayı şöyle ; 
Sarı-lacivertli renklere gönül veren herkes zor günlerde kolları sıvadı. Fenerbahçeli yöneticiler Ali Koç, Murat Özaydınlı ve Ömer Temelli gibi isimlerin de üyesi olduğu 1907 Fenerbahçe Derneği, kadın basketbol takımına tam anlamıyla sponsor olmadı.

Çünkü dernek, şubenin giderlerinin tamamını üstlenmeyecek. Federasyondan gelen gelirler ile, yöneticilerin sağladığı desteğin ardından kalan açık olan yıllık 3 milyon Euro'luk masrafı karşılayacak. Böylece kadın basketbol şubesi, eskisi gibi sorunsuz olarak yoluna devam edecek. Derneğin sponsorluğu istememesinin bir başka nedeni ise şubenin kulüp yönetimi tarafından idare edilmesi... Bu maddi kaynak aktarımına rağmen, şubenin işleyişinde herhangi bir değişiklik yaşanmayacak, şubeyi yine yönetici Semih Özsoy idare edecek.
* Teknik olarak çok şey yazılır da gerek yok.Bir kaç madde sıralarsak ; 
Maç öncesi yazımızda yazdığımız şeylerin hiç birini yapamadık.Aksine mesela hoca korktuğumuz gibi Babkina'yı kadroya alıp Tamane'yi tribünde bıraktı.Bu maçın kaderini etkileyen en büyük hataydı.Zira oynayan tüm uzunlarımız yavaş kaldı,hazırlık döneminin en formda ismi Tamane bu maçta uzunlarımızı denize döken Tina Charles'lı tutabilecek tek oyuncuydu.
* İkinci en önemli yanlış ;yanlış 5 ile başlamamızdı.Koç büyük bir hata yaparak Birsel - Angel yerine Babkina - Esmeral ile başladı.Uzunlarda sorunlu olunca yediğimiz 2-13'lük 11 sayılık seri maç boyunca kamburumuz oldu ve bir türlü kapatamadık.
* Birsel ,Babkina'nın arkasında başlamayı yediremedi ve bu mental yanlışlık yüzünden çok çok kötü performans gösterdi.27 dk.da 0 sayı ne demek ? Buna hakkı yok.
* Üçüncüsü bu tür maçlarda en çok güvendiğimiz yerli oyuncularımızın çok kötü olaya hiç el atmayan rezil performanslarıydı.Nevriye - Birsel - Esmeral - Newlin toplam 11 sayı ile çıktı.
* Nevriye rezil ,kepaze oynadı.15 ribaunt alması hiç umurumda değil.Pota altından kaç tane basit basket kaçırdı.4 sayı ile bitirdi maçı.En önemlisi gamsızdı.
* Bizi zaten çıldırtan esas olaya el atması gereken yerli oyuncularımızın ruhsuz ruhsuz sahada dolaşmalarıydı.Kafaları sahada hiç değildi.
* Onlara ilk yarıda Penny de rezil oynayarak eşlik etti.İkinci yarı da biraz kendine geldi ve 18s.6r.5a gibi iyi istatistik ile maçı bitirdi.Ama ilk yarıda sıfır oynaması inanılmazdı.
* Babkina da maçı 14 sayı ile bitirmiş,iyi rakam ama 3 top kaybı ve sadece 1 asisti olması oyun kurmadaki becerisini gösterdi.Bir kere fiziği çok zayıf,savunmada toz şeker gibi.
* Maçta yırtınan 2 gün önce gelen Angel'dı.Yavşak hakem hatalı faul kararı ile 4.faulü çaldı ve uzun süre kenarda kaldı.Fark 4 sayıya inmişti tam o zaman.Bu hatalı (!) kasıtlı düdük maçın kaderini etkiledi.
* İlginç istatistikler vardı.20/20 serbest atış attığımız,ribauntlarda 44-35 önde olduğumuz maçı kaybediyoruz.Düşünmek lazım.
* Daha önemlisi aslında savunmada facia olmamızdı.85 sayı yemek ne demek ?
Düşünün tek uzunları Tina'dan 26 sayı yiyoruz.Fomsuz diye kendi taraftarlarının bile eleştirdiği güvenmediği Bahar 14 sayı.İkisinden 40 sayı yiyoruz.Rezalet.
* Yazdıkça bir sürü şey çıkıyor,yeter bu kadar.
* Maça hiç hazırlanmamışız.Ne teknik ne fizik ne de mental olarak.Fizik olarak hala mı yükleme yapılıyor ki ayaklarını sürüyorlar,30 cm sıçrayamıyorlar.Mental olarak bu takımın yardımcı antrenörü Aydın Uğuz ve gs'li menajeri Didem Akın ne iş yaparlar ? Niye hocaya bu maçın ezeli rekabetin önemini anlatmazlar ? 
 Gerçi gs'li menajerimiz Didem Akın mı anlatacak yeni koç'a FB-gs rekabetinin ne olduğunu. Güldürmeyin.
* Son olarak ; midesizler Hain Dolarasi'yi bağırlarına bastılar.Geçen seneki aynı maçta bu hareketini yalayıp yuttular ; 

Afiyet Olsun.Yakışır bu midesiz,,omurgasız,dalaksızlara.
Ha bu arada doping haberi çıkar çıkmaz Şekip Mosturoğlu hemen marifet bir iş yapmışız gibi sıfır toleransımız var sözleşmesinde madde var,onu uygulayıp feshettik demişti.Sanki çok gerekliydi.Lig için askıya alırsın yeni yabancı için Avrupa için sorun değildi zaten.Ama etik şampiyonluğu (!) aşkımız bizi nerelere getirdi.Hesap sorabildik mi Hacettepe'den ?
Ne oldu ? Şube Sorumlumuz Semih Özsoy ''Bu işin komplo olduğuna inanmıyoruz'' deyip tüy dikmişti zaten.Yani Hacettepe labaratuvarındaki zavallı bir görevlinin insani hatasıydı (!) öyle mi ? Yersen.Ama bal gibi koşulsuz destekçilere yedirdiler.
 O hatunun sözleşmesini anında feshettik sürecin sonunu beklemeden.Peki şimdi 3 Temmuz sürecinde neden Başkan ve Yöneticilerin görevlerini bıraktırmadık,aklanana kadar ?
Suçlu olduklarına inanmıyoruz.Eyvallah ta hatunun dopingli olduğuna inanıyormuyduk ki ?
Ha demek ki inanıyorduk ki feshettik hiç beklemeden yoksa Başkan ve yöneticileri de istifa ettirmeliydik öyle değil mi ? Etikse etik...
Neyse .......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder