24 Kasım 2011 Perşembe

Kraliçeler ''Salamanca Fatihi'' 69-77 !!!




Fenerbahçe Namağlup Ünvanını Korudu.

FIBA Bayanlar  Euroleague’deki temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Perfumerias Avenida’yı 69-77’lik skorla mağlup etti.

Bu sonuçla Sarı Lacivertliler namağlup ünvanını korurken B Grubu’ndaki liderliğini sürdürmeye devam etti. Aynı zamanda temsilcimiz Bayanlar Euroleague’de yenilgisi olmayan tek takım konumunda.

Karşılaşmaya her iki takımda basketler bularak başlarken ilk bölümlerde hücumda oldukça etkili olan Fenerbahçe, Taylor ve Tamane’nin basketleriyle skoru 4-10 yaptı. Çabuk toparlanan ev sahibi ekip ise aradaki farkı çabuk kapattı. Periyotta son 1 dakika 15 saniyeye ise 13-13 eşitlikle girildi. De Souza ile öne geçen İspanyol temsilcisi Sanchez’in de faul atışlarıyla farkı açtı ve ilk periyodu 16-13 önde kapadı. Maçın ikinci periyoduna iki takımda hızlı başladı. Üst üste basketlin bulunduğu periyotta 13. Dakika 22-21 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile geçildi. Rakibi karşısında üstünlüğü ele geçirmek isteyen Fenerbahçe iseMcCoughtry’in basketiyle skoru eşitledi (26-26). Temsilcimiz yine bu oyuncu ile maçta üstünlüğü ele geçirdi (26-28). Yeniden öne geçmeyi başaran ev sahibi ise pota altını etkili kullandı ve soyunma odasına 38-34 üstün gitti.

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan İspanyol temsilcisi üst üste sayılarla skoru 47-42 yaptı. Sarı Lacivertliler ise rakibine Sanchez ve Taylor ile cevap verirken farkı 1 sayıya kadar indirdi (49-48). Başarılı savunmasıyla rakibini durduran ve yakaladığı seriyi devam ettiren Fenerbahçe, maçta üstünlüğü ele geçirirken farkı da açtı ve skoru 53-59 yaparak final periyoduna önde girdi. Son periyotta da skor avantajını elinde tutmasını bilen Sarı Lacivertliler rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi. Maçta 35. Dakika ise 64-71 Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile geçildi. Rakibi ile arasındaki farkı koruyan Fenerbahçe maçtan ise 69-77 galip ayrıldı.


PERFUMERIAS AVENIDA (69):
 Allison Feaster-Strong 3 (1 ribaund, 2 asist), Marta Fernandez 7 (3 ribaund), Isabel Sanchez 6 (1 ribaund, 1 asist), Marta Xargay 10 (2 ribaund, 2 asist), Dewanna Bonner 24 (7 ribaund, 1 asist), Lucia Pascua 2 (2 ribaund), Erika De Souza 15 (9 ribaund, 1 asist), Anna Vajda 2 (4 ribaund, 1 asist),

FENERBAHÇE (77): 

Zane Tamane 12 (4 ribaund, 1 asist), Birsel Vardarlı 2 (4 ribaund, 3 asist), Esmeral Tunçluer, Kübra Siyahdemir (1 asist), Penny Taylor 16 (7 ribaund, 2 asist), Ivana Matovic 8 (5 ribaund), Angel McCoughtry 28 (6 ribaund, 2 asist)

1.PERİYOT:16-13
2.PERİYOT:22-21

3.PERİYOT:15-25
4.PERİYOT:16-18


(tbf.org.tr)


''SALAMANCA DESTANI / KRALİÇELER PARFÜM KOKTU''
* Tebrikler Kraliçeler.Tebrikler teknik heyet.Beklediğim bir galibiyetti.
* Çok önemli bir galibiyet aldık.Hem grup liderliği için büyük bir yol aldık,hem de bu kupada ne kadar iddialı olduğumuz bir kez daha gösterdik.
* Aynı zamanda bu galibiyet ile Euroelague'in şu anda tek namağlup takımı olduk.
Kedicikler de kendi evlerinde bir başka İspanyol takımı Ros Caceres'ten 30 sayı fark yemiş.Biz gidip geçen yılın Şampiyonu'nu evinde yeniyoruz,kedicikler ise bir başka İspanyol takımından 30 sayı fark yiyor.Bundan güzel bir akşam olamazdı.
* Evet Avenida sadece sponsorunu değiştirmedi (Halcon-Parfumerias) kadroyu da değiştirdi.9 oyuncu gitti.Özellikle de finalde Spartak Moskova'yı 68-59 yenerek Şampiyon oldukları maçta mükemmel oynayan Silvia Dominguez,Alba Torres ve Sancho Liyttle takımdan ayrıldı ama yerlerine transferler yapıldı ki ligte 6/6 yapıp,Süper Kupayı aldılar,Euroleague'de de 5/5 yaptılar yani 12 maçtır namağlup bir takımdı.
 Böyle bir takımı (Apoletinde Son Euroleague Şampiyonu yazıyor hala) kendi saha ve seyircisi önünde yenmek hele de hakemlerin açık desteği ile yenmek önemli iştir,başarıdır.
* Koç'un da ''ilk yarıda savunma ribauntlarında sorun yaşadık,ikinci yarıda toparlayınca daha iyi oynadık '' dediği gibi ribauntlarda sıkıntı yaşadık,savunma da aynı şekilde,basit top kayıpları da cabasıydı.Son saniyede üçlük yememiz çok kötüydü.38-34 geride bitti devre.
* 3.çeyreğin ikinci yarısından itibaren bambaşka bir oyun oynadık.Alan savunmasından vazgeçtik
Dolayısıyla savunma değişikliği ile birlikte rakip sayı bulmakta sıkıntı çekmeye başladı,ribauntları da almaya başladık,hücumu zaten Angel ve Penny götürüyorlardı.
49-44 geriden 15-0'lık bir seri ile 49-59 öne geçtik ve maçı kopardık.
* Maçın yıldızı ,MVP'si şüphesiz 16/11 saha içi isabetiyle 28s.5r.ile Angel'dı.Muhteşemdi.
Onunla birlikte Penny de 8/6 saha içi isabeti 4/4 serbet atış ile 16s.7r.2a,4tk.ile çok önemli katkı yaptı.Angel-Penny A.Ş.şu an için takımın yükünü çekiyor.
 Onlara maç maç Matoviç,Tamane,Nevriye katılıyor.Dün akşam Matoviç iyi değildi.8s.5r.u var
ancak 5 top kaybı ve savunmadaki ağırlığı dikkat çekiciydi.
Tamane 7/5 isabetle 12s.4r.ile Angel ve Penny'den sonra en iyi katkı yapan oyuncumuzdu.
* Yerli oyuncularımız ne yazık ki hala istediğimiz gibi değil.Birsel ve Esmeral 6/1 ve 4/1 isabetle toplam 10/2 ile oynamışlar.Asist toplamları da 4.Babkina daki verimsizliği de gözönüne alırsak oyun kurucu mevkiinde sıkıntımız sürüyor.
 Özellikle Esmeral tamam sakatlıktan çıktı ama hala çok formsuz.
Nevriye aynı şekilde bel sakatlığı var diyoruz,toleranslı bakıyoruz 9s.7r.ile oynadı dün akşam ama savunmada pelte gibi dağılıyor.
* Galibiyet ,namağlup liderlik çok güzel ama ilerisi için zaaflarımızı da gündeme getirmek lazım.
Yukarıda alan savunmasından döndük takım düzeldi dedik,alan savunmasının tuttuğu maçlarda oldu ama her maçta ısrar etmemek gerek.Çünkü rakiple bağlantılı biraz.Avenida 27/4 gibi çok kötü üçlük yüzdesi ile oynadı gerçi ama adam adama savunmada daha iyiydik ve ribauntları toparladık.İlk yarıda daha 11 hücum ribauntu vermiştik rakibe.Toplamda 18-7 hücum ribauntlarında Avenida önde.18 kez ikinci,üçüncü  şans vermek demek bu.
 Uzunlarımız maalesef atletik değil ağır kalıyorlar.Bir de box aut yapmada sıkıntı çekiyoruz.
Yani ribaunt konusu çözmemiz gereken önemli bir sorun.
* İkincisi dış şut yüzdemiz bu sezon her maç aynı şekilde düşük.Dün de 6/1 ile attık.
Neyseki içeriden iyi oynuyoruz da tolere edebiliyoruz.
* 16 top kaybımız var.Rakibin ise 8.Bu da bir sorun.Matoviç 5,Penny 4 top kaybı.
Evet hızlı oynamak istemenin getirdiği sorunlar bunlar ama dikkat etmek lazım.
* Rakipteki hareketli uzunları savunmada sıkıntı çekiyoruz.Dün de Dewanna Bonner dün 20/9 gibi biraz düşük saha isabeti ile oynamasına rağmen 24s.7r.3tç.ile bize sıkıntı verdi.
* Ayrıca rotasyonu biraz daha genişletmeliyiz.Newlin ve Kübra da girmeli.
Dün 7 kişi ile oynadık.Kübra 8.olarak sadece 4 dk.süre aldı.
Tabii sık rotasyonun da sakıncaları oluyor,onu da gözardı etmiyorum.
* Avenida beklediğimiz gibi Bonner,De Souza ikilisine endeksli bir takım.Onlara yardımcı olacak ekstra 3.cü,4.cü isimleri devreye sokmamak lazımdı.Sadece Xargay 10 sayı ile katkı verebildi.
* Asıl ekstra katkıyı hakemler verdi.FİBA'da İspanyol lobisinin ağırlığını zaten biliyoruz da çok kötü maç yönetti hakemler.
* Haftanın maçı seçilen bir önemli müsabaka daha iyi hakemler ve TV rejisi ile yönetilmeliydi.
Maç boyunca skor belirsizliği,yanlışları yapıldı.Fiba'nın daha dikkatli olması gerekiyor.
* Fenerbahçe'nin İspanya şehirlerini fetihleri de artmaya başladı.Geçen sezon Fenerbahçe Ülker  Barcelona destanı yazmıştı,bu sezon mucize galibiyet desekte Bilbao Fatihi oldular.Dün akşam da Kraliçeler Salamanca'yı fethettiler.İnşaallah bu akşam Fenerbahçe Ülker Caja Laboral karşısında bir ''Vitoria destanı'' daha yazar.
* Son olarak Candice Parker transferi haberleri güvenilir kaynaklardan iyice artmaya başladı.
Şüphesiz kaliteli bir oyuncu ve özellikle atletik uzun olarak ribaunt ve hücumda katkı yapar
ancak 1-2 oynayabilecek şutu,savunması olan bir oyuncu daha gerekli bana göre. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder