21 Aralık 2011 Çarşamba

Kraliçeler Deplasmanda Beşiktaş'a Şans Tanımadı : 65-84 !!!



TBBL’de 2011 yılının son derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Özellikle ilk ve son periyotlarda rakibi karşısında çok etkili bir görüntü çizen Fenerbahçe, Beşiktaş’ı deplasmanda 65-84 yenerek liderliğini sürdürdü. 
Maça her iki takım da karşılıklı sayılar kaçırarak başlarken, ilk 2,5 dakika skor üretemediler. Karşılaşmanın ilk sayılarını Angel McCoughtryile Fenerbahçe bulurken, Beşiktaş da rakibineEbony Hoffman ile cevap verdi. Nevriye YılmazPenny Taylor ve Angel McCoughtryile 5-0’lık bir seri yakalayan konuk ekip, periyodun son 5 dakikasına 2-9 önde girdi.Ivana Matovic’in de skora katkı yapması ile maçtaki hakimiyeti eline geçiren Sarı Lacivertli ekip, periyodun son dakikasına 10 sayı farkla 4-14 önde girdi. Son dakika içinde Birsel Vardarlı’nın üçlüğü ve Esmeral Tunçluer’in sayısı ile farkı açan Fenerbahçe, ilk periyodu 4-19 öne tamamladı. İkinci periyoda Esmeral Tunçluer’in sayısı ile başlayan Fenerbahçe’ye, Beşiktaş da Yasemin Horasan’ın sayıları ile cevap verdi. Ebony Hoffman ve Ilona Korstin’in sayıları ile farkı azaltmaya çalışan Beşiktaş, savunmasında açıklar verinceAngel McCoughtry skor üretmekte zorlanmadı ve devrenin son 5 dakikasına 18-29Fenerbahçe üstünlüğünde girildi. Her iki takımın da karşılıklı basketleri ile devam edilen maçta etkili görünen ve skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, periyodun son 2 dakikasına da 25-38 önde giren taraf oldu. Son iki dakika içinde de etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe, ilk devreyi de 30-48 önde tamamladı. 
Maçın ikinci devresine Beşiktaş Courtney Vandersloot ve Yasemin Horasan’ın sayıları ile başlarken, Fenerbahçe de rakibine Ivana Matovic ile cevap verdi. Yasemin Horasan veCourtney Vandersloot ile etkili olmaya çalışan Beşiktaş, periyodun ilk 4 dakikası geride kalırken skoru 38-52’ye taşıdı. Bu dakikadan sonra savunmasını sertleştiren ve rakibine kolay sayı şansı vermeyen Beşiktaş, Ebony Hoffman,Nihan Anaz ve İlsu Darıcıoğlu ile rakip potada etkili olurken, periyodun son dakikasına girilirken farkı 7 sayıya kadar indirerek skoru49-56’ya taşıdı. Son dakika içinde her iki takım da sayılar buldular ve maçın final periyoduna53-58 Fenerbahçe üstünlüğünde girildi. Karşılaşmanın final periyoduna İlsu Darıcıoğlu’nun sayısı ile başlayan Beşiktaş farkı 3 sayıya indirirken, Fenerbahçe de rakibine Angel McCoughtry ile cevap verdi. Penny Taylor ve Zane Tamane ile de skor üreten Fenerbahçe, yakaladığı 8-0’lık seri ile skoru 55-66’ya getirerek farkı yeniden çift haneli rakamlara taşıdı. Nihan Anaz’ın serbest atış sayıları ile rakibinin serisine son veren Beşiktaş, Penny Taylor’un üçlüğüne engel olamadı ve son 4:37 dakikaya da 57-71 Fenerbahçe üstünlüğünde girildi. Etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe, sert savunması ile rakibine sayı şansı vermezken, üst üste bulduğu sayılarla da farkı açmaya devam etti ve son 3 dakikaya da 20 sayı farkla 57-77 önde girdi. Bu dakikadan sonra da skor avantajını koruyan ve rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Fenerbahçe, mücadeleden 65-84’lük skorla galip ayrıldı. 

SALON: Beşiktaş Milangaz Arena

HAKEMLER: Aytuğ Ekti, Ali Şakacı, Can Osmanlı

BEŞİKTAŞ (65): Esra Şencebe (3 asist), Ilona Korstin 10 (4 ribaund-2 asist), Nihan Anaz 6 (4 ribaund), Tuğba Taşçı (2 ribaund-4 asist), İlsu Darıcıoğlu 10 (1 ribaund-2 asist), Yasemin Horasan 10 (1 ribaund-2 asist), Korel Engin 4 (2 ribaund), Yasemin Koç, Courtney Vandersloot 6 (2 ribaund-2 asist), Ebony Hoffman 16 (10 ribaund).

FENERBAHÇE (84): Özge Kavurmacıoğlu 2, Zane Tamane 2 (5 ribaund-2 asist), Birsel Vardarlı 8 (3 ribaund-4 asist), Esmeral Tunçluer 5 (1 ribaund-3 asist), Kübra Siyahdemir, Nevriye Yılmaz 7 (4 ribaund-4 asist), Devran Tanaçan, Penny Taylor 16 (8 ribaund-3 asist), Ivana Matovic 14 (7 ribaund-1 asist), Olcay Çakır, Nevin Nevlin 3 (1 ribaund), Angel McCoughtry 27 (7 ribaund-4 asist). 

1. PERİYOT: 4-19
2. PERİYOT: 26-29
3. PERİYOT: 23-10
4. PERİYOT: 12-26

 * Tebrikler Kraliçeler.
* Aynı gün U15 futbol takımımızın 8-0 ve bayan voleybol takımımızın 3-0'lık Beşiktaş galibiyetlerine Kraliçeler de katılarak ''Beşiktaş'ı Yenme Günü''nü boş geçmediler.
*''Makatlar Küfür Kompleksi''nde alınan bu galibiyet Bjk'nin gücü ne olursa olsun önemliydi.
* Maçı tbftv.org yayınladı ama seyredemedim.İlk çeyrekte mükemmel savunma yaparak rakibi 4 sayıda tutmuşuz.4-19'luk 1.çeyrek sonucu maçın neredeyse orada bittiğini göstermişti.
*2.çeyrekte bu kez koş koş basketbolu ile karşılıklı sayılarla 26-29 ,devreyi de 30-48 önde bitirmişiz.
* Ancak maç bitti zannetmiş ki bizim oyuncular 3.çeyrekte Bjk 23-10'luk bir seri ile geri gelmiş.
* Neyse ki pabucun pahalı olduğunu anlayıp yeniden vidaları sıkınca 12-26 4.çeyrek sonucu ile maçı gene farklı kazanmayı bilmişiz.
* Her zamanki gibi Angel-Penny-Matoviç çok iyi oynamış.
* Özellikle Angel 27s.7r.4a.ile maçın oyuncusu olmuş.Bravo.
* Penny 16s.8r.3a.Matoviç 14s.7r.ile başarılı performans göstermişler.
* Ancak gene dar rotasyon ile oynamaya devam ediyoruz.Newlin ve Kübra az süre almışlar.
* Hoca takımdan memnunum ,transfer istemiyorum demiş ama yanlış düşünüyor.
Cappie Pondexter transferi gerçekleşti haberleri çıkmışken bu tavrı düşündürücü.
Bu takımın dış şutu olan 1-2 ve atletik,ribauntu olan bir uzun yabancıya ihtiyacı var.
Cappie Türkiye'de oynayacak gelirse ama bu bile iyidir.Asıl ihtiyaç Avrupa da uzun oyuncu.
* 21 asist ve 13 top çalma bu maçtaki güzel istatistiklerimizdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder