8 Aralık 2013 Pazar

2012-2013 Şampiyonu Kraliçeler !!!!!!!!!!!

POTANIN KRALİÇELERİ ÜST ÜSTE 8. KEZ ŞAMPİYON OLDU

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi beşinci maçında Fenerbahçemiz, Fenerbahçe Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu’nda Galatasaray’ı 70-62'lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla seriyi 3-2 kazanan Takımımız, 2012-2013 sezonunu şampiyon olarak tamamlarken, üst üste sekizinci ve toplamda da 11.kez şampiyonluğa ulaşmış oldu.Takımımızda Cappie Pondexter 27 sayıyla şampiyonlukta önemli rol oynadı..
Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat’ın elinden kupayı alan oyuncularımız ve teknik heyetimiz büyük sevinç yaşadı. Ardından kupayı Başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerimize götüren oyuncularımız sonrasında ise sevinçlerini taraftarlarımızla paylaştı.
Fenerbahçe Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay, Başkanımız Aziz Yıldırım ile yöneticilerimiz de izledi.
Dengeli başlayan mücadelenin ilk dakikalarında topu pota altına Wauters’a indiren Galatasaray, Harding ve Şaziye’nin de penetreleriyle 4.dakikada skoru 2-6’ya getirdi. Dış atışlara yönelen ve Matovic ile Pondexter ikilisiyle üçer sayılık basketler bulan Takımımız karşısında konuk ekip, hızlı hücumlarda Harding ile iyi organize oldu ve farkı da 5 sayıya çıkarttı (8-13)Takımımız çeyreği 12-22 geride tamamladı . İkinci periyotun başında oyunun temposunu yükselten Fenerbahçemiz, Matovic ile Pondexter’ın basketleriyle 16-7’lik seri yakaladı ve 14.dakikada da farkı 1 sayıya indirdi (28-29). Pondexter’ıin basketleriyle Takımımız, 40-38’lik üstünlükle soyunma odasına gitti.
Üçüncü periyotta Angel McCoughtry ve Ivana Matovic ikilisiyle boyalı alanda üstünlük kurmaya çalışan Fenerbahçemiz karşısında konuk ekip, Ann Wauters’ı kullanarak etkili olmaya çalıştı. Temponun düştüğü üçüncü periyotun ilk 5 dakikasında iki takımda skor üretmekte zorlanırken, Galatasaray alan savunmasına döndü. Nevriye Yılmaz’ın basketleriyle oyunda dengeyi yakalayan konuk ekip, 29.dakikaya girilirken de durumu 50-50 yaptı. Üçüncü periyot, 52-52 eşitlikle tamamlandı. Son 10 dakikalık bölümde savunmadaki etkili oyunuyla rakibine kolay sayı şansı vermeyen Takımımız, yakaladığı 7-2’lik seriyle de skoru 59-54’e getirdi. Galatasaray molasının ardından Pondexter ve Esmeral ikilisiyle üçer sayılık basketler bulan Fenerbahçemiz, farkı da 10 sayıya çıkarttı (64-54).Takımımız, maçtan da 70-62 galibiyetle ayrılarak 2012-2013 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.
Şampiyonluğun gelmesinden sonra salonda yaşanan coşku ve röportajları içeren 2 video  

 

 
Yıllar geçti ama şampiyon hiç değişmedi 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder