10 Kasım 2010 Çarşamba

Kraliçeler Dolu Dizgin.89-72 !!!!

Fenerbahçe'nin Bayanlar Euroleague'de Bileği Bükülmüyor.
10.11.2010
Bayanlar  Euroleague'de ülkemizi temsil eden Fenerbahçe, grubundaki 3. maçında MKB Euroleasing'i de 89-72'lik skorla geçerek yenilgisizliğini sürdürdü. 
Bayanlar  Euroleague’de ülkemizi temsil eden Fenerbahçe, grubundaki üçüncü maçında Macaristan temsilcisi MKB Euroleasing’i konuk etti. B Grubu’nun yenilgisiz iki takımının mücadelesinde, maç boyunca rakibine oranla üstün bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, rahat bir galibiyet aldı ve karşılaşmadan 89-72’lik skorla galip ayrılarak yenilgisizliğini sürdürdü.

Temsilcimizde Diana Taurasi 26 sayı (4 ribaund-5 asist), Penny Taylor 16 sayı (12 ribaund-2 asist ve Ivana Matovic 20 sayı (3 ribaund-1 asist) ile maçı tamamlayarak galibiyette önemli rol oynarken, konu ekip de ise Katalin Honti 10 sayı (2 ribaund-4 asist), Amber Holt 12 sayı (2 ribaund), Tijana Krivacevic 14 sayı (1 ribaund-1 asist) ve Angel McCoughty 19 sayı (4 ribaund-2 asist) ile mücadele ederek takımın öne çıkan isimleri oldular.

Maça çok hızlı başlayan Fenerbahçe, Ivana Matovic ve Diana Taurasi ikilisi ile 7-0’lık bir seri yakaladı. İlk sayısını Zane Tamane ile bulan MKB Euroleasing, üst üste gelen Fenerbahçe sayılarına engel olamayınca karşılaşmanın ilk 3 dakikası 14-6 Fenerbahçe üstünlüğünde geçildi. Diana Taurasi ile farkı 10 sayıya çıkartan temsilcimiz, 4. dakika geride kalırken de skoru 18-8 yaptı. Rakibi karşısında çok etkili savunma yapan ve eline geçirdiği hücum fırsatlarından iyi yararlanan Sarı Lacivertliler, periyodun bitimine 3:48 dakika kala 17 sayılık farka ulaştı (27-10). Fenerbahçe’nin sert savunmasını aşmakta zorlanan konuk ekip, zaman zaman potamızda etkili olsa da, periyodun son dakikasına da 31-19’luk skorla Fenerbahçe üstünlüğünde girildi. Son dakika içinde Ekaterina Abramzon ile Fenerbahçe potasında sayı bulan MKB Euroleasing karşısında temsilcimiz ilk periyodu 31-21 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci periyoduna konuk ekip Amber Holt’un sayısı ile başlarken, Fenerbahçe de rakibine Diana Taurasi ile cevap vermekte gecikmedi Penny Taylor, Nevin Nevlin ve Nevriye Yılmaz ile rakip potada sayılar bulan Fenerbahçe, 15. dakika geride kalırken 14 sayılık farka ulaştı ve skoru 39-25’e taşıdı. Etkili oyununu bu dakikadan sonra da sürdüren Fenerbahçe, rakip potada üst üste sayılar bulmaya devam ederek farkı korudu ve devrenin son iki dakikasına girilirken skoru 46-31 yaptı. Geride kalan sürede de skorer oyununu sürdüren Sarı Lacivertli ekip, rakibin farkı eritmesine izin vermedi ve soyunma odasına 54-37 önde gitti.

Maçın ikinci devresine Ivana Matovic’in serbest atış sayıları ile başlayan Fenerbahçe, Diana Taurasi ve Penny Taylor’ın da skora katkı yapan oyunu ile 20 sayılık farka ulaştı (61-41). Nevin Nevlin ve Diana Taurasi ile rakip potada sayı üretmeye devam eden Fenerbahçe farkı da açmaya devam etti ve periyodun son 4 dakikasına girilirken skoru 69-48 yaptı. Temsilcimizin sert savunmasını aşmakta zorlanan ve 6 dakika boyunca sadece 7 sayı üretebilen MKB Euroleasing, zaman zaman Katalin Honti ile potamızda tehlike yaratsa da bu çabaları farkı eritmek için yeterli olmadı ve periyodun son 2 dakikasına da 69-50 Fenerbahçe üstünlüğünde girildi. Son iki dakika içinde temsilcimiz Ivana Matovic ve Anna Vajda ile rakip potada sayılar bulurken, konuk ekip de Tijana Krivacevic ile skor üretti. Periyodun son dakikalarında özellikle Tijana Krivacevic ile etkili olmaya çalışan MKB Euroleasing, bu oyuncunun elinden sayılar bulsa da, maçın final periyoduna da 75-56’lık skorla Fenerbahçe önde girdi.

Maçın final periyoduna her iki takım da karşılıklı hücumlardan boş dönerek başladı. Periyodun ilk sayısını Angel McCoughty ile MKB Euroleasing bulurken, temsilcimiz de bu sayıya Penny Taylor ve Ivana Matovic’in sayıları ile karşılık vermekte gecikmedi. Final periyodunda özellikle Angel McCoughty ile etkili olmaya çalışan konuk ekip, günün başarılı ismi Tijana Krivacevic’in de skora katkı yapan oyunu ile bitime 6 dakika kala farkı 15 sayıya indirdi (79-62). Skor üstünlüğünün verdiği rahatlıkla oyunu yavaşlatan Fenerbahçe, zaman zaman rakip potada sayı bulmakta zorlansa da rakibine de fazla sayı şansı vermedi ve maçın son 3 dakikasına 81-67’lik skorla girildi. Son dakikalar içinde de skor avantajını koruyan ve rakibine farkı kapatma fırsatını vermeyen Fenerbahçe, son dakikasına 86-72 önde girdiği karşılaşmadan 89-72’lik skorla galip ayrılarak yenilgisizliğini sürdürdü.


FENERBAHÇE (89): Hana Horakova 12 (3 ribaund-3 asist), Birsel Vardarlı (3 ribaund-3 asist), Esmeral Tunçluer, Nevriye Yılmaz 7 (7 ribaund-2 asist), Anna Vajda 2 (2 ribaund), Diana Taurasi 26 (4 ribaund-5 asist), Penny Taylor 16 (12 ribaund-2 asist), Ivana Matovic 20 (3 ribaund-1 asist), Nevin Nevlin 6 (7 ribaund).

MKB EUROLEASING (72): Zane Tamane 8 (8 ribaund), Diana Furesz 2 (3 ribaund-3 asist), Ekaterina Abramzon 7 (7 ribaund-1 asist), Katalin Honti 10 (2 ribaund-4 asist), Amber Holt 12 (2 ribaund), Tijana Krivacevic 14 (1 ribaund-1 asist), Fanni Szabo, Angel McCoughty 19 (4 ribaund-2 asist).

1. PERİYOT: 31-21
2. PERİYOT: 23-16
3. PERİYOT: 21-19
4. PERİYOT: 14-16

Helal Olsun Kraliçelere.Tebrikler.
 Beklediğimden çok kolay geçti maç.MKB'nin şu ana kadar aldığı sonuçlara bakarak biraz zorlanacağımızı düşünmüştüm ama Kraliçeler fırtına gibi başladı maça ve 1.çeyreğin bitimine 03.48 varken daha 27-10 ile 17 sayılık fark yapmış ve maçı bitirmiştik.Bir ara  8 sayıya kadar indirdiler anlık rehavetten ama sonrasında hep kontrolümüzde ve 15 +larda götürdük ve 17 sayılık fark ile kazandık.
 ''Bermuda Şeytan Üçgeni'' dediğim Dee-Penny-Nevriye üçlüsüne 4.isim olarak yardım eden İvana bu kez üçgende Nevriye'nin yerini aldı.
 Diana Taurasi 26 sayı (4 ribaund-5 asist), Penny Taylor 16 sayı (12 ribaund-2 asist ve Ivana Matovic 20 sayı (3 ribaund-1 asist) ile maçı kazanmamızda büyük rol  oynadılar.
4.isim bu kez Horokova oldu.Boşuna Dünya Şampiyonasının MVP'si olmadım dercesine çok iyi oynadı.
Ratgeber zaten ilk 5'in guardı olarak Birsel'e tercih ediyor.Aslında ilk 5 ,ikinci 5 dememek lazım 9 kişilik sağlam bir rotasyon ile oynuyoruz.Şaziye'yi bu maçta 10.isim olarak hiç süre vermedi.
 Pota altında savunma sertliğimizi merak ediyordum bu maçta ve iyiydik.43-34 ribauntlarda üstünüz.
Matoviç  13/9 gibi % 69.2'lik bir yüzde ile 20 sayı ile domine etti orayı zaten.Bu iyi.
Dee ve Penny için yazacak kelime bulamıyorum.Dünyanın En iyi bayan basketbolcularını izliyoruz formamız ile.
Emeği geçenlere teşekkürler.
Penny'nin 12 ribauntu muazzam.
Serbest atışlarımız nazar değmesin maşallah.21/19.% 90.5
Hoca maç sonrası savunmada iyi olduklarını,maçan keyif aldıklarını ve ilerisi için çok çalışacaklarını söylemiş.
Dee ise ''yeni bir takımız,her geçen gün daha iyi oynuyoruz.Sopron takımı üzerinde maç öncesi iyi çalıştık.Yetenekli oyuncuları olan iyi bir takım.Bu yüzden oyuna hızlı başladık ve iyi savunma yaptık'' demiş.
Rakipte en çekindiğimiz isim Mc Coughtry 19 sayı yaptı ama maç koptuktan sonra.İlk yarıda kafadan havlu atmış gibiydi.
UMMC'de Rivas'ı deplasmanda farkı yendi.54-76.Eurosport'tan biraz baktım.Çok zayıf kaldı Rivas.
Kaldık UMMC ile başbaşa bakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder