4 Kasım 2010 Perşembe

Kraliçeler Euoroleague'de 2/2 Yaptı.109-92 !!!



 Kadınlar Euroleague B Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu’nda oynanan mücadelede Gospic’i 109-92’lik skorla mağlup etti.

Izevic ve Madir’in sayılarıyla karşılaşmaya hızlı başlayan Gospic Croatia karşısında temsilcimiz Fenerbahçe, ilk sayılarını Nevriye Yılmaz ile buldu. Matovic’in boyalı alanda Nevriye’ye destek vermesi ve Penny Taylor’ın da üç sayı isabetiyle Sarı Lacivertliler etkili oldu. Diana Taurasi’nin üç sayılık basketiyle 4.dakikada durumu 12-12’ye getiren Fenerbahçe, 5.dakikaya da Matovic’in turnikesiyle 16-14 önde girdi. Özellikle boyalı alanda Nevriye ile Matovic’i olumlu kullanan Sarı Lacivertliler, Esmeral’in orta mesafe isabetiyle ilk periyotu 34-23 önde tamamladı.

İkinci periyotta ilk hücumu Ana Vrsaljko ile değerlendiren Gospic Croatia karşısında temsilcimiz, Nevriye Yılmaz ile sayılar buldu. Bu bölümde savunmada iyi bir görüntü çizen Sarı Lacivertliler, Diana Taurasi, Anna Vajda ve Esmeral Tunçluer üçlüsüyle 15.dakikada farkı 18 sayıya çıkarttı (47-29). Sandra Madir’in üç sayı isabeti ile temsilcimizin serisine son veren konuk ekip, savunmada istediği oyunu sergileyemeyince, Fenerbahçe devre sonunda soyunma odasına 12 sayı farkla 55-43 önde gitti.

Nevriye Yılmaz ve Maurita Reid’in karşılıklı basketleriyle üçüncü periyot başlarken, savunmada iyi bir performans sergileyen ve kaptığı topları da olumlu kullanan Gospic Crotia, farkı da 22.dakikada 8 sayıya indirdi (57-49). Birsel Vardarlı’nın turnike isabeti ve Ivana Matovic’in de pota altından bulduğu basketle kontrolü yeniden eline alan Sarı Lacivertliler, 27.dakikaya da 68-55 üstün girdi. Fenerbahçe, üçüncü periyotu ise 78-66 önde tamamlayan taraf oldu.

Son 10 dakikalık bölümün başında Nevriye Yılmaz ile pota altından basket bulan temsilcimiz, Diana Taurasi’nin de devreye girmesiyle kontrolü elinden bırakmadı. Ancak bu bölümde Ivana Jurcevic ve Michelle Maslowski ikilisiyle basketler bularak aradaki farkı eriten konuk ekip, 34.dakikada skoru 89-80’e getirdi. Mola alan temsilcimiz, özellikle savunmadaki gayretiyle ile yakaladığı seri ile aradaki farkı açmayı başardı. Fenerbahçe, Diana Taurasi, Esmeral Tunçluer ve Nevriye Yılmaz’ın önderliğinde bulduğu sayılarla salondan 109-92 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Caferağa Spor Salonu

FENERBAHÇE (109): Hana Horakova 8 (3 ribaund- 3 asist), Birsel Vardarlı 6 (3 ribaund- 4 asist), Esmeral Tunçluer 6 (4 asist), Nevriye Yılmaz 22 (7 ribaund- 2 asist), Anna Vajda 7 (3 ribaund), Diana Taurasi 34 (5 ribaund- 7 asist), Penny Taylor 15 (8 ribaund- 4 asist), Ivana Matovic 11 (2 ribaund- 2 asist)

GOSPİC (92): Jelena Ivezic 4 (9 ribaund- 6 asist), Sandra Madir 17 (3 ribaund- 1 asist), Maurita Reid 28 (2 ribaund- 3 asist), Ivana Jurcevic 9 (4 ribaund- 2 asist), Iva Badanjak 2 (1 ribaund), Ana Vrsaljko 14 (4 ribaund), Michelle Maslowski 16 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 34-23
2.PERİYOT: 21-20
3.PERİYOT: 23-23
4.PERİYOT: 31-26 


 
 
*Tebrikler Kraliçeler ve teknik heyet.
* Herkesin ortak olarak dile getirdiği gibi grubun en zayıf görülen bir takımından 92 sayı yemek kötü.
*Rakibi zayıf görerek nasıl olsa çok atarız ve kazanırız diye savunmada gevşektik.Rakibin uzun ve kısa oyuncuları rahatlıkla sayı buldu.Özellikle Jamaikalı Guard Maurita Reid çok etkili oldu.
Zaten uzun rotasyonumuzun sertliğinin yetersizliğinden endişe ederken bu gevşeklik soru işareti.
Tamam hücumda büyük potansiyelli bir takımız,Taurasi sadece tek başına bir takım ama bu takımın hedefi 
F4 hatta final oynamak diyorsak savunmamızın da üst düzey olması lazım.
*Onun dışında Rivas maçının yıldız üçlüsü Taurasi-Penny ve Nevriye gene sahnedeydi.
*Matoviç ise ilk devrede etkiliydi.
*Newlin'in hiç süre almaması ilginçti.
* Gospic takımınıda kutluyorum.Ellerinden gelenin en iyisini yaptılar.Reid'i çok beğendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder