22 Şubat 2012 Çarşamba

Kraliçeler BLMA Montpellier'i 83-71 İle Geçti !!!

Fenerbahçe, FIBA Bayanlar  Euroleague 2. Turu’ndaki rakibi Basket Lattes Montpellier Agglomeration’a Caferağa Spor Salonu’nda geçit vermedi: 83-71. İki maç kazanan takımınFinal 8’e kalacağı eşleşmede ikinci karşılaşma 24 Şubat Cuma günü TSİ 21:30’daMontpellier’de oynanacak. Öte yandan Fransız takımını yenerek galibiyet serisini 13 maça çıkaran Sarı-Lacivertlilerde kaptan Nevriye Yılmaz forma giymezken, Penny Taylor 24 sayı- 4 ribaund- 4 asistle yıldızlaştı, Ivana Matovic de 20 sayı- 4 ribaund- 3 asistlik performans sergiledi. Konuk ekipte ise Kristen Mann 20 sayı- 4 ribaund- 3 asist üretti.
Maça ilk 3 dakikası 6-6 eşitlikle tamamlanırken, Ivana Matovic (6), Penny Taylor (4), Zane Tamane (2) veAngel McCoughtry’nin (2) sayılarıyla 14-0’lık müthiş bir seriye imza atan Fenerbahçe arayı açtı. BLMA,Fatimatou Sacko - Virginie Bremont ikilisiyle toparlansa da hız kesmeyen temsilcimiz ilk periyodu 28-14 üstün bitirdi. Fransız takımı savunma direncini artırdığı ikinci çeyreğe 7-0’lık seriyle girdi. Rakibine Matovic ve Taylor ile yanıt veren Sarı-Lacivertliler, McCoughtry’nin de katkısıyla farkın kapanmasına izin vermedi ve devre 46-31’lik skorla noktalandı.

Üçüncü periyoda hızlı başlayan Fenerbahçe 6-0’lık seriyle rahatlarken, BLMA’da ayakta kalan isimler Fatimatou Sacko ve Kristen Mann’dı. Ivana Matovic - Angel McCoughtry ikilisiyle sayı üretmeye devam eden temsilcimiz rakibinin 6-0’lık serisine ve son dakika içerisinde 4 sayı bulmasına engel olamasa da final çeyreği öncesi 62-52 avantajlıydı. Dördüncü periyotta Sarı-Lacivertlilerin hücumlarını Zane Tamane ve Penny Taylor sürükledi. Konuk Fransız ekibi, temsilcimize Mann’ın gayretiyle direnmeye çalışsa da sonucu değiştiremedi ve Fenerbahçe evinde 83-71’lik galibiyete ulaştı.

SALONCaferağa

FENERBAHÇE (83)Elina Babkina 3 (1 ribaund- 1 asist), Zane Tamane 15 (9 ribaund- 3 asist), Birsel Vardarlı 2 (5 ribaund- 5 asist), Esmeral Tunçluer (2 ribaund- 1 asist), Kübra Siyahdemir, Penny Taylor 24 (4 ribaund- 4 asist), Ivana Matovic 20 (4 ribaund- 3 asist), Nevin Nevlin 2 (1 ribaund), Angel McCoughtry 17 (3 ribaund- 2 asist). 

BASKET LATTES MONTPELLIER AGGLOMERATION (71): Virginie Bremont 8 (2 asist), Diandra Tchatchouang 8 (1 ribaund- 2 asist), Edwige Lawson 4 (3 ribaund- 5 asist), Kristen Mann 20 (4 ribaund- 2 asist), Ana Lelas 4 (1 ribaund- 3 asist), Gaelle Skrela (2 ribaund- 2 asist), Sandra Dijon 8 (6 ribaund- 1 asist), Fatimatou Sacko 13 (4 ribaund- 3 asist), Kaayla Monet Chones 6 (2 ribaund)

1. PERİYOT: 28-14
2. PERİYOT: 18-17

3. PERİYOT: 16-21
4. PERİYOT: 21-19
Her şeye rağmen Fransa’daki maçın kolay olmayacağını ifade eden teknik adam, “Üçüncü periyot dışında oyuncularımın ortaya koyduğu performanstan oldukça memnunum. Üçüncü periyotta takımın üzerine bir rehavet çöktü. Bu maç bitmeden, ikinci maçı düşünmeye başladık. Bu, yapılmaması gereken bir şey. Fransa’da oynayacağımız maç kolay olmayacak. Aynı ciddiyetle oynamak zorundayız” şeklinde konuştu.

BLMA Antrenörü Valery Demory ise Cuma günü oynanacak olan maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Oyun düzenimizi ilk periyot oturtamadık ve bu da tüm maçı etkiledi. Bu maçtan çıkarmamız gereken dersler var. Yaptığımız hatalara iyi çalışmalıyız. Cuma günü Fransa’da oynayacağımız maç çok önemli. Bu maçı kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” ifadelerini kullandı. 





* Tebrikler Kraliçeler.

* Önemli olan kazanmaktı.20'lere çıkan fark zaman zaman kapansa da kazanmasını bildik.Cuma günü de kazanmalıyız.Ama zor olacak.
* Nevriye'nin yokluğu,Angel'ın hasta hasta olması,Penny kenara gelince ve aynı şekilde Birsel kenara gelip,Babkina oyunda olduğu anlarda tıkanma,üçlük yüzdemizin kötülüğü,3.çeyrekteki gevşeklik  gibi nedenler oyunumuzu etkiledi.
* Nevriye'nin yokluğunu Tamane ve Newlin aratmaz dedik ama Tamane 15s.9r.ile görevini en iyi şekilde yaparken Newlin yapamadı.6dk.2s.1r.
* Maçın yıldızı Penny Taylor'du.Hani bazı Fenerbahçe taraftarlarının hala mok atmaya çalıştığı Penny.34dk.24s.4r.4a.4'lere takmış :))
* İvana 20s.4r.3a ve Angel da 17s.3r.2a.ile skora katkıda bulundular.
* 6 kişilik rotasyonla oynadık.Bench katkısı çok kötü.
* Babkina -17 ile oynayabilecek kadar kötü.Düşünün artık.
* 5/0 üçlük yüzdemiz çok kötü.
* 3.çeyrekte kötüydük.Gevşedik.
* Rakipte beklediğimiz gibi Edwig Lawson değil Kriste Mann etkili oldu.20s.4r.
Lawson'u iyi kontrol ettik.-12'lik bir performans sergiledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder