9 Mart 2012 Cuma

Kraliçeler ST Türkiye Kupasında Finale Yükseldi : 68-83 !!!

Spor Toto Bayanlar Türkiye Kupası yarı final ilk maçında FenerbahçeMersin Büyükşehir Belediyesi’ni 68-83 mağlup etti ve finale yükselen ilk takım oldu. 
Mücadeleye her iki ekip basketlerle başladı. Hızlı hücumlarla sayılar bulan Mersin temsilcisi karşısında Fenerbahçe rakibine aynı şekilde cevap verirken skoru 8-6 yaptı. Skor üstünlüğünü koruyan Mersin Büyükşehir Belediyesi periyotta son 5 dakika 20 saniyeye ise 12-8 önde girdi. Fenerbahçe ise Mc Coughtry ile skoru eşitlerken Taylor ile de üstünlüğü yakaladı (12-14). Skor üstünlüğünü devam ettiren Sarı Lacivertliler periyodu ise14-19 önde tamamladı. İkinci periyoda iki ekip karşılıklı basketlerle başlarken 12. dakika Fenerbahçe’nin 19-21 üstünlüğü ile geçildi. Zorlu maçta Mersin ekibi farkı kapatmak isterken Melek Bilge ile skoru 24-27’ye getirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi rakibine baskı yaparken skoru 27-29 yaptı. Fenerbahçe ise rakibinePondexter ve Taylor ile cevap verdi ve fark yeniden açıldı (27-34). Üstünlüğünü devam ettiren Fenerbahçe soyunma odasına ise 34-44 üstün gitti. 

İkinci periyotta etkili başlayan Fenerbahçe bulduğu basketlerle rakibi karşısında skoru 36-51 yaptı. Mersin temsilcisi bulduğu sayılarla farkı kapatmak isterken Fenerbahçe ise hızlı hücumlarla sayılar bulmayı sürdürdü ve skor 42-56 oldu. yaptığı savunma ile rakibini durduran Sarı Lacivertli ekip aynı zamanda farkı da açtı ve final periyoduna 48-66 önde girdi. Maçın son periyoduna karşılıklı basketlerle başlanırken 33. dakikayı Fenerbahçe 53-71 üstün geçti. Mersin temsilcisi farkı kapatmak istese de Fenerbahçe savunması ile buna izin vermedi. Son beş dakikaya ise Fenerbahçe 58-77 önde girdi. Sarı Lacivertliler karşılaşmadan ise 68-83 galip ayrıldı. 

Öte yandan maçın yıldızı Fenerbahçe’den Ivana Matovic oldu. Oyuncu ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yağmur’un elinden aldı.


SALON: Antakya Spor Salonu

HAKEMLER: Halil Baldemir, Elif İnci Bektaş, Sertan Kırklar 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (68): Tuğçe İnöntepe 5 (1 ribaund, 1 asist), Erlana Larkins 15 (11 ribaund, 5 asist), Dilek Ünüvar 5, Shavonte Zellous 21 (6 ribaund, 2 asist), Tuğba Palazoğlu 11 (2 ribaund, 2 asist), Melek Bilge 4 (5 ribaund), Deniz Boz 1 (4 asist), Latoya Thomas 6 (6 ribaund, 1 asist), 

FENERBAHÇE (83): Birsel Vardarlı 6 (2 ribaund, 2 asist), Nevriye Yılmaz (3 ribaund, 4 asist), Penelope Jane Taylor 17 (3 ribaund, 2 asist), Ivana Matovic 22 (4 ribaund, 2 asist), Nevin Nevlin 8 (7 ribaund, 1 asist), Cappie Pondexter 11 (3 ribaund, 2 asist), Angel Mc Coughtry 19 (4 ribaund, 1 asist) 

1.PERİYOT:14-19
2.PERİYOT:20-25
3.PERİYOT:14-22

4.PERİYOT:20-17





Fenerbahçe Baş antrenörü Georgios Dikaioulakos, oyuncularını gösterdikleri performanstan dolayı tebrik ederken, “Takım olarak bu maça çok iyi odaklandık ve iyi konsantre olduk. Bu maç bizim için önemliydi. Kazanmak önemliydi ancak 40 dakika ciddi oyun oynamak daha da önemliydi. Taraftarlarımıza da ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Bize önemli bir destek verdiler. Mersin Büyükşehir Belediyesi çeşitli savunmalar denemesine karşın biz çok iyi uyum sağladık. Elbette bunu bekliyorduk. Ancak oyun içerisinde çok fazla konuşarak bu süreci de geçebildik” dedi. 

Karşılaşmayı 17 sayı- 3 ribaund- 2 asistle tamamlayan Penny Taylor ise “Bizim için önemli bir karşılaşmaydı. Bu mücadeleden galibiyetle ayrıldığımız için mutluyuz. Çünkü rakibimiz bizi lig karşılaşmasında mağlup etmişti. Biz kupayı almak istiyoruz. Bu nedenle de maçı kazandığımız için mutluyuz. Hücumdaki performansımızdan memnunuz. Savunmada ise elimizden geleni yaptık” açıklamasında bulundu.


********
* Tebrikler.
* Ligte kendi evimizde kaybettiğimiz için bu maça çok ciddi çıktık ve düne göre
daha iyi oynayarak kazanmayı bildik.Son çeyrekte fark açılınca gençler ve yedeklere şans verince oyun ritmimiz biraz bozuldu ama gene de farkı 15 sayının altına düşürtmedik.
* Maçın yıldızı Matoviç'ti.Haklı olarak ödülü de kazandı.

*Matoviç-Penny ve Angel yükü üstlendiler.
* Nevriye'nin 30 dakikada 0 çekmesi de ilginçti.
* Esmeral hala kötü.0 sayı ile çıkmış 13.51 dakikada.
* Ribaunt sorunumuz büyük.37-29.gs maçında bence Cappie yerine Tamane
oynamalı.Uzun sorunu olabilir çünkü.
* Pazar günü gs ile Euroleague maçı öncesi gala maçına çıkacağız.
Son 2 sezondur kazanıyorlar.Bu kupada bize şansları da tutuyor.
Umarım kazanırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder