6 Temmuz 2010 Salı

Lazslo Ratgeber, İvana Matovic ve Şaziye İvegin Fenerbahçe'de








Hedef Avrupa’da final
Törende ilk olarak söz alan Semih Özsoy, "Avrupa’da başarı için eski oyuncumuz ve yeni oyuncumuzla birlikte imza için buradayız. Tekrar kutluyorum. Güçlü bir kadromuz var. Amacımız çok daha güçlü olup Avrupa Liginde final oynamak. Avrupa tecrübesi olan hocamızla birlikte başarılı olmak istiyoruz" dedi.

Yeni bir ekip kuruyoruz
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın yeni antrenörü Laszlo Ratgeber ise "Büyük Fenerbahçe Kulübü’nün bir parçası olduğum için çok mutluyum. Fenerbahçe, daha önce dışarıdan izlediğim bir takımdı. Fenerbahçe’ye karşı büyük bir saygım var. Sadakatim, bilgi birikimim ve elde ettiğim deneyimlerle en iyisini yapacağım. Umarım neticeler de bu çalışmayla birlikte gelir. Final-Four’u özellikle İstanul’da düzenlersek bu çok büyük bir başarı olur. Yeni bir takımız. İlk başlarda neticelerin gelmesi zaman alabilir. Dünya yıldızlarını transfer ettik. Yeni bir takım kurma aşamasındayız. Aynı zamanda Türk oyunculara da çok büyük bir saygımız var. Bu neticeleri getiren oyuncular arasında Türk oyuncuların da katkısı vardı" diye konuştu.

Final-Four şansımız çok yüksek
Yeni oyuncularımızdan Ivana Matovic ise, "Ben de burada olmaktan mutluyum. İyi bir takım, iyi bir kadro, iyi bir teknik heyet ve taraftarlarla birlikte Final-Four şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Beni kabul eden taraftara teşekkür ederim
Şaziye İvegin ise "3 yıl aradan sora tekrar burada olmak çok güzel.Fenerbahçe geçen yıl Türkiye Ligini namağlup bitirmiş bir takım. Bu yıl Avrupa’da şampiyonluğa oynayacak kadroda bulunmak benim için çok özel ve heyecan verici. Aziz Yıldırım ve yönetimine, menajerimiz Didem Akın’a teşekkür ediyorum. Bu yıl büyük hedefler doğrultusunda bana düşen görevi en iyi şekilde yerine getirip katkı sağlayacağımı düşünüyorum. İnşallah koyduğumuz hedefleri tek tek aşarak, büyük başarıya imza atacağız. Taraftarın da beni tekrar kabul etmesinden mutluyum. Onlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Laszlo Ratgeber Kimdir?
Çalıştırdığı takımlarda farklı kulvarlarda elde ettiği başarıların yanı sıra, edindiği pek çok bireysel ödülle de dikkat çeken Laszlo Ratgeber, 1966 Macaristan doğumlu. Kariyerinde 2 Rusya, 2 Euroleague, 2 Süper Kupa, 9 Macaristan Ligi, 9 Macaristan Kupası Şampiyonluğu bulunan Macar Teknik Adam, ayrıca, Euroleague’de iki kez de ikincilik ipini göğüsledi. Ratgeber, 2009’da Spartak Moskova’yla yaşadığı Euroleague ve Süper Kupa zaferinin ardından Avrupa Kadınlar Basketbolu’nda Yılın Koçu ödülünü aldı. Macar teknik adam Laszlo Ratgeber, 2010-2011 Sezonunda Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı’nın başında yeni şampiyonluklar için ter dökecek.

İvana Matovic Kimdir?
1983 Doğumlu İvana Matovic, basketbol kariyerine başladığı Voyvodina kulübünden 2000 yılında ayrıldıktan sonra sırasıyla Usk Blex, Sopron, Spartak Moskova ve Lotos Gdynia ekiplerinde forma giydi. Kariyerine şimdiden iki Rochetti Kupası bir de Eurocup Şampiyonluğu sığdıran 1.97 boyundaki Sırp pivot,  2005’te Euroleague’de 25 sayı, 15 ribaund ve 6 asist ortalamasıyla dikkat çekmişti. Oynadığı takımlarda 14 numaralı formayı taşıyan Matovic, 2009 sezonunu ise 15.5 sayı, 4.9 ribaund ve 2.5 asist ortalamasıyla tamamladı.
http://img717.imageshack.us/img717/2007/51960152.jpg
http://img534.imageshack.us/img534/7926/29649545.jpg
 http://img522.imageshack.us/img522/3278/48619411.jpg
 http://img41.imageshack.us/img41/2774/20182788.jpg
Şaziye İvegin Kimdir?
Daha önce takımımızın formasını üç sezon giyen Şaziye İvegin, 1982 Adana doğumlu. Forvet pozisyonunda görev yapan milli basketbolcu, 1995 yılında formasını giymeye başladığı Botaş Spor’dan 2004’te Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe’de geçirdiği üç sezonun ardından İtalya’nın New Wash Montigarda takımına transfer olan İvegin, sonra sırasıyla Beşiktaş, Spartak Moskova, Galatasaray ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görev aldı. Kariyerinde 5 Cumhurbaşkanlığı, 5 Türkiye Ligi ve 4 Türkiye Kupası Şampiyonluğu bulunan İvegin, yeni antrenörümüz Laszlo Ratgeber’in Spartak Moskova’yı çalıştırdığı dönemde Diana Taurisi ile birlikte ter dökmüştü.
 http://img85.imageshack.us/img85/4587/44732229.jpg
 http://img695.imageshack.us/img695/4020/71153611.jpg

*******************
 Hayırlı Olsun.
Yeni yapılanma ile hedefi büyüttük.
F4 ve Final hedefi artık olması lazımdı.
Ratgeber iyi hoca.Kariyeri belli.
Önemli katkıları olacaktır.
Matoviç için zaten yıllardır yazıyordum.
Çok beğendiğim ve alınmasını istediğim bir uzun.
Sert değil falan deniliyor ,katılmıyorum.
Ne kadar faydalı olacağını herkes görecek.
Şaziye 3 yıl sonra biraz mahcup ve buruk olarak yuvaya döndü.
Bir takım sorunlar oldu.ZK ile anlaşamadı,sonra istenmedi falan filan.
Bu formayı kimler giydi,hangi gs'li fanatikler giydi,giyiyor.
FB Kongre üyesi olduğu söylenen Şaziye'ye tepkiyi anlamsız buluyorum.
En azından Nilay gibi ne konuşmalarını,ne gıcık hareketlerini duydum,gördüm.
 Son dönemde bir düşüş gösterse de elimizde bulundurulabilecek en iyi
yerli alternatif.FB taraftarı karar versin benchte yıllardır gram ilerleme göstermeyen Melike'yi mi,Şaziye gibi tecrübeli bir dış atıcıyı mı tercih ederler ?
Yeni takım çok güçlü olacak.
T.S.Brown, Powell,Ebony,Ajavon hepsi gitti.
2 yabancı daha alınacak sanırım.
Bu takım büyük bir aksilik olmazsa F4 yapar bu sezon.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder