6 Temmuz 2010 Salı

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi ( TBBL ) 2010-2011 Sezonu Transfer Dosyası


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7jZLnkof2QuDCGfqYqB4wbuftqb57C2S98za5Bus1xF6uKeyz4gAKh0HX8atnh7rlCSOySaKJ2av_demNy7BdRVqJeqFCdxuM_C1mQ8TCC_KfyRQaHGljSs-6LCjo9m1vERsOaqtQTzA/s320/tbbl_logo.jpg

FENERBAHÇE

Gelenler  : Laszlo Ratgeber (Antrenör),Diana Taurasi (S.Moskova),İvana Matoviç (Lotos Gydina),Anna Vajda (Mizo Pecs ),Hana Horokova (Frisko Sika Brno),Şaziye İvegin 
(Mersin B.B.)
Gidenler : Nicole Powell,T.S.Brown,Matee Ajavon,E.Hoffman,Melike Bakırcıoğlu (Bjk ct),
Kalanlar : Penny Taylor,Nevriye Yılmaz, Esmeral Tunçluer, Birsel Vardarlı, Nevin Nevlin, Devran Tanaçan,Begüm Dalgalar



Galatasaray Medical Park

Gelenler : Ceyhun Yıldızoğlu(Koç),Sylvia Fowles (S.Moskova),Seimone Augustus (Minnesota Lynx),Candice Wiggins (Minnesota Lynx) (* Sözleşmesi İptal edildi.)Doneka Hodges (İ.Ü.-Bulgaristan vatandaşı),Nihan Anaz (Panküp Kayseri Şekerspor),Gülşah Gümüşay (Botaş),Micelle Campbell (Ceyhan Bel.), Gintare Pertonytê (Litvanyalı - Sony Athinakos),Ceyda Kozluca (Kocaeli B.B.Kağıtspor)),Melek Bilge (Beşiktaş),Monique Currie (Washington Msytics)
Gidenler : Zafer Kalaycıoğlu (Mersin B.B.),Sophia Young,Tamika Catchings,Yelena Leuchanka,Vecherova,Katie Douglas,Esra Şencebe,Nilay Yiğit  (Beşiktaş ct),
Kalanlar: Bahar Çağlar, Tuğba Palazoğlu, Yasemen Saylar, Dilara Kaya, Gizem Başaran,

Sylvia Fowles
 Seimone Augustus

Monique Currie
Power Forvet.Wnba ve Fiba’ya göre 1.83 ile 1.88 arasında değişen boya sahip 27 yaşındaki oyuncu, 2006 draftında Seimone Augustus ve Cappie Pondexter’ın arkasından 3. sırada draft edilmişti. Bu sezon Wnba’de maç başına 14 sayı 5,1 ribaund ortalamaları tutturmuştu.
Geçtiğimiz sezona Umana Reyer’de başlayan Monique Currie, 10 maçta 8,9 sayı 5,1 ribaund ortalamaları tutturmuştu. Daha sonra Nadezhda’ya transfer olan Currie, burada daha iyi performans sergileyerek ligde maç başına 13,3 sayı 3,9 ribaund, Fiba Avrupa Kupası’nda ise, 15,2 sayı 4,6 ribaund ve 2,4 asist ortalamaları yakaladı.
(pota6.com)

Doneeka Hodges
 Bahar Çağlar 1 yıl daha kaldı.

Nihan Anaz

Gülşah Gümüşay 
Doğum tarihi: 1989
Pozisyonu: Forvet
Takımı: Botaşspor
İstatistik: 26 maç - 25 dakika - 7.46 sayı - 2.9 ribaund - 1.4 asist 

 Campbell ,Melisa Oldu.
Galatasaray bayan basketbol takımının yeni transferi Michelle Campbell Türk vatandaşlığına geçti. Geçtiğimiz günlerde ABD'den Ankara'ya gelerek vatandaşlık işlemlerini başlatan Campbell'in yeni adı da belli oldu: Melisa Can.

Dün İstanbul'dan ABD'ye uçan yıldız oyuncu konuyla ilgili SABAH'a özel açıklamalarda bulundu: "Türk olduğum için son derece mutluyum. Uzun yıllar burada basketbol oynayarak jübilemi de Galatasaray'da yapmak istiyorum. Aslında benim için sürpriz bir karar oldu ama şu an çok sevinçliyim. Geçtiğimiz sezon başarılı olduğumu düşünüyorum. Bu da istatistiklerime yansıdı." 
(Sabah)




Gintare Petronyte,Ceyda Kozluca ve Melek Bilge
Mersin Büyükşehir Belediyespor

Gelenler : Zafer Kalaycıoğlu(gsmp), Deniz Çolakoğlu (İst.Üni.), Tuğçe İnöntepe ( K.Kağıtspor), Gülnur Sandallıoğlu (Ceyhan Bld.),Lacey Simpson (Illinois), Jinks Constance (Montpeiller-Fransa), Chanel Mokango (Los Angeles Sparks)
Gidenler : Ceyhun Yıldızoğlu (gsmp),Şaziye Karslı (Fenerbahçe),Deniz Boz (Samsun Basket)
Kalanlar: Merve Aydın, Çisem İncel, Meliha Nurdoğdu, Tuğba Talaslıoğlu,E.Larkins
 


Beşiktaş Cola Turka
Gelenler : Yasemin Horasan,Esra Şencebe,Nilay Kartaltepe  (gsmp),Melike Bakırcıoğlu (Fenerbahçe),Iziane Castro Marques (Atlanta Dream), Iveta Salkauske (Litvanyalı-Hondarribia, İspanya)
 

Gidenler : Nazlı Güler (Samsun Basketbol),Melek Bilge (gs mp)
Kalanlar: Aziz Akkaya (Antrenör),Tuğba Taşçı, Esra Erden, Gonca Karataş, Ayşe Cora, Melek Bouthors,Kenny Silva Santos

Botaş
Gelenler : Megan Frazee (Çankaya Üniversitesi), Jolene Nancy Anderson (Lille-Fransa), Whitney Baddie (Utex Row Rybnik-Polonya), Alessandra Santos De Oliveıra (Brezilya), Gökçe Doğan (Tarsus Bld)


Botaş, Jolene Anderson'u Kadrosuna Kattı.
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Botaş, Lillie Metropole takımından Jolene Anderson ile sözleşme imzaladı. 




Botaşspor, Alessandra Santos De Oliveira’yı Transfer Etti.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) mücadele eden Botaşspor, Brezilyalı Alessandra Santos De Oliveira ile anlaştı.

Genel Menajer Abdullah Kutlu yazılı açıklamasında, yabancı transferinde daha önce 3 ABD'li oyuncu ile anlaştıklarını, 4. yabancı haklarını ise Brezilyalı Alessandra Santos De Oliveira yana kullandıklarını ifade etti.

Çalışmaları kapsamında Brezilya Milli Takımı oyuncularından 2 metre boyundaki Oliveira ile anlaşmaya vardıklarını belirten Kutlu, böylece yabancı oyuncu transferini tamamladıklarını kaydetti.
TKBL takımlarından Botaşspor, 2 metre boyundaki Brezilyalı oyuncuyu kadrosuna katarak yabancı transferini noktaladı.


Gidenler : Gülşah Gümüşay (gsmp)
Kalanlar : Olcay Orak (Antrenör),Seda Tabakçı,Tilbe Şenyürek, Elif Emir Tekin, Pelin Derya Bilgiç, Nadia Rapchuk, Burcu Çiğil, Seda Güçlü, Gamze Takmaz, Pelin Gülbağ, Cansu Yetiş,Burcu Uzun,Seda Tabakçı

Panküp Kayseri Şekerspor
Gelenler : Aynur Metin, Barbara Turner (Mersin BŞB), Gizem Yavuz (İst. Üni.), Dila Aşkın (Çankaya Üni.), İlsu Darıcıoğlu (Samsun Basketbol), Aslı Sevinç (Kocaeli Kağıtspor), Nakia Sanford (WNBA - Washington Mystics)
Gidenler : Nihan Anaz (gsmp)
Kalanlar: Latoya Pringle, Vickie Johnson, Esra Ural, Pınar Demirok, Bircan Gökdemir, Tuğçe Canbaz, Aysun Yararbaş 


TBBL ekiplerinden Panküp Kayseri Şekerspor, iç ve dış transferde 14 oyuncu ile anlaşmaya vardı. '
'İç transferde La Toya Pringle, Vickie Johnson, Tuğçe Canbaz, Esra Ural, Pınar Demirok, Bircan Gökdemir, Aysun Yararbaş, dış transferde de Nakia Sanford (WNBA-Washington Mystics), Barbara Turner, Aynur Metin (Mersin Büyükşehir Belediyesi), Aslı Sevinç (Kocaeli Kağıtspor), İlsu Darıcıoğlu (Samsun Basketbol), Gizem Yavuz (İstanbul Üniversitesi) ve Dila Aşkın (Çankaya Üniversitesi) ile anlaştık. Mücadelemiz ilk 5 içinde yer almak için olacak.''

Tarsus Belediye
Gelenler : Naile İvegin (Beşiktaş Bjk ct),Dominique Canty (Chicago Sky), Shanna Crossley (Tulsa Shock),Planette Pierson (WNBA Newyork Liberty),Burcu Taşbaş (Panküp Kayseri Şekerspor),Özge Yavaş (Antalya Koleji), Jayne Appel (San Antonio)


Dominique Canty
Canty'nin 11 yıllık WNBA tecrübesi var.  1.75 boyunda olan ve guard pozisyonunda oynayan Dominique Canty, bu sezon WNBA takımlarından Chicago SKY'da 8.5 sayı, 3.2 asist ve 2.80 ribaund ortalamalarıyla başarılı bir dönem geçirdi.”


Shanna Crossley.
Forvet.1,78 metre boyundaki Crossley'nin WNBA'de 9.5 sayı, 1.2 ribaund ve 1.8 asist ortalamaları.

Planette Pierson
WNBA'de New York Liberty forması giyen  Planette Pierson'ın WNBA'de 2006 ve 2008 yıllarında Detroit Shock formasıyla kazandığı iki şampiyonluk yüzüğü bulunuyor. Pierson ayrıca WNBA'in ilk en iyi 6. adam ödülünü de 2007 yılında kazanmayı başardı. 

ABD'li Jayne Appel, Tarsus Belediyesi’nde

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Tarsus Belediyesi'nin, WNBA takımlarından San Antonio Silver Stars'da forma giyen Jayne Appel ile 1 yıllık sözleşme imzaladığı bildirildi.

Kulüp asbaşkanı Hikmet Avşar, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Milli Takımı'nın Dünya Şampiyonası kadrosuna da girmeyi başaran Jayne Appel'ı bu yıl kadrolarına kattıkları için büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Avşar, 1.94 metre boyunda, pivot pozisyonunda oynayan Appel'ın San Antonio Silver Stars'da 3.4 sayı, 2.5 ribaund, 0.5 asist ortalamalarıyla oynadığını bildirdi.

Gidenler : 
Kalanlar: Erdal Yeğin (Antrenör)Seda Erdoğan, Kübra Siyahdemir, Gamze Zeren, Emine Elmas, Merve Şaşmaz, Fatma Birgen

Ceyhan Belediye
Gelenler : Atilla Keskin (Antrenör),Julie Ann Mc Bride,Hülya Özkan (Panküp Kayseri Şeker),Monique Coker ( (Elizur Maccabi Natanya-İsrail), Aisha Mohammad (Umperdite-İtalya),Bengü Arseven (Panküp Şeker),Meriç Banu Yenal (Kocaeli Kağıtspor),Dilek Ünüvar (Çankaya Üni.),Adeola Olanrewaju Wylie (Nijerya Milli Takımı)
Gidenler : Levent Deringöl (Antrenör),Micelle Campbell (gsmp)
Kalanlar: Yasemin İbek, Asena Yalçın, Melike Yalçınkaya, Mehtap Araz

İstanbul Üniversitesi
Gelenler :Okeisha Howard (Elitzur Natanya Maccabi-İsrail), Ashley Paris (Dnipro Dnepropetrovsk-Ukrayna)
Gidenler :Doneeka Hodges (gsmp),Gizem Yavuz (Panküp Ted.)
Kalanlar: Alper Durur (Antrenör),Özlem Çakmakcı, Havva Gülle, Simay Karaman, Halime Uykan, Melis Talay, İlknur Dumlu, Bahar Yapar, Mehtap Gezer, Aylin Hacıoğlu, Yelda Kavazoğlu,
Danielle Nicole Gant 

İstanbul Üniversitesi’ne Üç Yabancı

Danielle Gant ile yeniden anlaşan Sarı - Yeşilliler, oyun kurucu Okeisha Howard ile pota altı oyuncusu Ashley Paris'i renklerine bağladı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarından İstanbul Üniversitesi, geçen sezonki kadrosunda yer alan Danielle Nicole Gant ile yeniden anlaşırken Okeisha Howard ve Ashley Paris’i de transfer etti.

Danielle Nicole Gant geçen sezon ortasında İstanbul Üniversitesi’ne transfer olmuştu. Kısa ve uzun forvet pozisyonlarında oynayan, 1987 doğumlu basketbolcu geçen sezon TKBL’de 20 maçta, 10.3 sayı, 6.8 ribaund, 1.5 assist ve 2.3 top çalma ortalamaları yakalamıştı.

Oyun kurucu pozisyonundaki Okeisha Howard da iki sezon Polonya’nın Poznan takımında oynadıktan sonra İsrail’in Elitzur Natanya Maccabi takımına transfer oldu ve 2009-10 sezonunda 14.0 sayı, 1.7 ribaund, 2.9 assist, 1.2 top çalma ortalamaları tutturdu. 1981 doğumlu ve 1.65 metre boyundaki basketbolcu 2003’te WNBA takımlarından Seattle Storm tarafından draft edilmişti.

Ashley Paris ise geçen sezon ortasında Botaş’a transfer olan Courtney Paris’in ikiz kardeşi... Uzun forvet ve pivot pozisyonlarında oynayan Ashley Paris, 1.91 metre boyunda. 2009’da WNBA ekiplerinden Los Angeles Sparks tarafından draft edilen Ashley Paris, geçen sezon öncesi Phoenix Mercury kampına alındı ancak 11 kişilik kadroya giremedi. 1987 doğumlu oyuncu 2009-10 sezonuna İsrail’in Elizur Ramla takımında başladı ve sezon ortasında Ukrayna’nın Dnipro Dnepropetrovsk takımına transfer oldu.


Samsun Basket
  Gelenler :Halil Caner Yıllar (Antrenör),Ebru Ünal (Güre Belediyesi),Deniz Boz (Mersin B.B.),Nazlı Güler (Bjk ct),Süreyya Yaemin Atınç (Alanya Belediyesi),Jessica Adair (ABD),Ebru Torun (Alanya), Alexis Amber Gray (California Uni.), Alexis Chantrelle Rack (Mississippi Üni.),Tatum Brown, Makbule Amachree


Samsun Basketbol ilk transferini ABD’li Jessica Adair’i alarak gerçekleştirdi.
 1986 WASHINGTON doğumlu olan ve pivot oynayan Adair, George Washington Üniversitesi’nde 12,6 sayı, 6,6 ribaund ve 1,3 blok istatistikleri tutturdu, 2009 WNBA draftında ise Phoenix Mercury tarafından seçildi.
Alexis Chantrelle Rack
1988 doğumlu ABD’li Alexis Chantrelle Rack .
2009-2010 sezonunda Mississippi Üniversitesi’nden mezun olan ve geçen sezonu 13.4 sayı 3.4 asist ve 3.0 ribaund istatistikleri ile tamamlayan Rack, 2010 draftında San Antonio Silver Stars takımı tarafından seçildi.

Makbule Amachree, Samsun Basketbol'da

Türkiye'de Beşiktaş'ta üç sezon, ardından da Migros, İstanbul Üniversitesi, Tarsus, Kayseri ve Mersin forması giyen Amerika asıllı Türk basketbolcu Makbule Amachree Samsun Basketbol ile anlaştı.

Samsun Basket, Tatum Brown'ı Kadrosuna Kattı.
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Samsun Basketbol Kulübü daha önce ülkemizde Mersin Büyükşehir Belediye ve Tarsus Belediye formaları giyen Tatum Brown ile anlaşma sağladı.
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Samsun Basketbol Kulübü daha önce ülkemizde Mersin Büyükşehir Belediye ve Tarsus Belediye formaları giyen Tatum Brown ile anlaşma sağladı.

Tatum Brown ile birlikte transferi noktaladıklarını belirten Kulüp Başkanı Ahmet Öztürk ''Tatum Brown Türkiye ligini iyi bilen ve Türkiye'de iyi işler yapmış bir oyuncu. Kendisi takımın gücüne direk etki edecek bir yıldız.Bu özelliklere sahip bir oyuncuyu kadromuzda kattığımız için mutluyuz.Yönetim olarak teknik ekibin verdiği raporlar doğrultusunda yabancı transferini tamamladık, mücadeleci göze hoş gelen basketbol oynayan bir takım oluşturduğumuza inanıyoruz.''diye konuştu.


Gidenler : Cantuğ Keskindemir (Genel Menajer),
Kalanlar : Gülşah Akkaya,Cansu Aslan

Alanya Belediye
Gelenler : İrem Tulgar (Panküp Kayseri),Crystal Mary Smith (Ceyhan Bld.), Yasemin Kimyacıoğlu (Amerika), Miranda Joy Ayim (Pepperdine  Üniversitesi),Deanna Jackson, Kasha Terry
Gidenler :Ebru Torun (Samsun Basketbol)
Kalanlar :Nuri Koç (Antrenör) ,Gülşah Çelebi, Selin Öztekin, Belgin Onbaşı, Dilara Üşümüş (Alt Yapı), Duygu Sarı (Alt Yapı), Çağla Yıldız (alt Yapı), Gülşah Şahmehmetlioğlu (Alt Yapı)

Burhaniye Belediye
Gelenler : Cenk Dumlupınar (Antrenör), Seda Atlı (Kocaeli Kağıtspor BŞB), Hande Kayalar (Samsun Basketbol), Betül Pehlivan (Ceyhan Bld.), Duygu Fırat (Fenerbahçe), Aysu Keskin (AGİAD),  Silviya Nikoleva Peeva (Bulgarisan), Mina Maksimoviç (Sırbistan),Allyson Renee Hardy (ABD)
Gidenler : 
Kalanlar : Münevver Başak, Hande Çelebi, Bengisu Müezzinler


Burhaniye Belediyesi'ne İki Takviye
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Burhaniye Belediyesi, Bulgar Silviya Nikolova Peeva ve Sırp Mina Maksimoviç'i renklerine bağladı.  
 Burhaniye Belediyesi'nde, antrenör Cenk Dumlupınar, yardımcı antrenör Cüneyt Nadasbaş ve kulüp yönetim kurulu üyesi Dr. Birgi Tuna tarafından yürütülen transfer çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda Bulgaristan Milli Takımı oyuncusu Silviya Nikolova Peeva ve Sırp Milli Takımı pivotu Mina Maksimoviç ile anlaşma sağlandı.


Burhaniye Belediyesi, yerli oyuncu olarak da Kocaeli Büyükşehir Belediyespor'dan Seda Atlı, Fenerbahçe'den Duygu Fırat, Ceyhan Belediyespor'dan Betül Pehlivan, Samsun Basketbol'dan Hande Kayalar ve Adana AGİAD'dan Aysun Keskin'i kadrosuna kattı.



Son Güncelleme : 24  Ekim  2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder