8 Ekim 2010 Cuma

Beşiktaş ile Hazırlık Maçları.

25.09.2010
Beşiktaş: 54 - Fenerbahçe: 58
Beşiktaş: Esra Şencebe 4, Esra Atacan 6, Nilay 5, Gonca, Tuğba 3, Yasemin 8, Melike 10, Salkauske 10, Ayşe 4, Melek 4

Fenerbahçe: Özge 8, Olcay 2, Birsel 8, Esmeral 5, Şaziye 6, Nevriye 14, Vajda 3, Devran 1, Nevin 9, Cansu 2, Ecem

Matovic oynamamış. 92 doğumlu Ecem Güler, 93 doğumlu Olcay Çakır ve Özge Kavurmacıoğlu ve 94 doğumlu Cansu Köksal forma giymiş.

 "Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne hazırlanan son şampiyon Fenerbahçe ile Beşiktaş Cola Turka, Akatlar Cola Turka Arena’daki hazırlık maçında karşılaştı, Sarı – Lacivertliler mücadeleyi 58-54 kazandı.

Yeni yapısıyla Fenerbahçe Ratgeber yönetiminde hızlı hücumları oldukça fazla kullanacak bu yıl. Özellikle molalarda ve periyot aralarında Macar coach sık sık bu konu üzerinde durdu. Oyuncularına hep nasıl koşmaları gerektiğini, kolay basketlere en kısa yoldan nasıl ulaşabileceklerini anlattı. Bunu anlatırken son derece sakin, oyuncusunu dinlendiren ve yapıcı eleştiri yapan bir yapısı vardı. En gergin anlarda oyuncularını sakinleştirmesi önemli bir kişilik göstergesiydi Ratgeber için… Gençleri en kritik anlarda kullanması ve onlara sorumluluk vermesi de Fenerbahçe adına önemliydi.

Maçın sonunu en önemli isimleriyle bitiren Ratgeber’in güvenini özellikle Nevriye boşa çıkarmadı. Son derece kötü bir 3. periyot çıkaran ve momentumu Beşiktaş Cola Turka’ya kaptıran Fenerbahçe’de Nevriye kendini silkeledi, son periyotta aldığı hücum ribauntları ve kritik sayılarıyla galibiyeti getirdi.

Sakatlığı nedeniyle hiç süre almayan Matovic’in yokluğunda daha çok süre alan Anna Vajda son derece kötü bir grafik çizdi. Yabancı oyuncuların maksimum verim sağlamak isteyen Fenerbahçe’de Vajda’nın bu kötü oyunu şaşkınlık yarattı.

Beşiktaş Cola Turka ise her oyuncunun katkı verdiği kısaların daha ön planda olduğu bir sistemde oynuyor. Yeni çizgilerle daha çok boş alan yaratabilen Siyah – Beyazlılar penetrelerle potaya gitmeyi denedi. Zaman zaman kısa rotasyonundaki oyuncular bunu çok iyi becerse de bitirmekte aynı yeteneği gösteremediler. Kaçan onca faul özellikle 3. periyotta Beşiktaş Cola Turka’nın öne geçmesini engelledi.

Aziz Akkaya’nın cebinde yarı sahada baskılı bir alan savunması var. Bunu Beşiktaş Cola Turka çok başarılı bir şekilde sahaya yansıttı. İkili sıkıştırmalarla Fenerbahçe’nin çok top kaybetmesini, zaman zaman potaya bakamamasını sağladı. Ancak hücumda aynı doğrultuda bitiricilik sorunu baş gösterdi. Yasemin savunmada ortayı çok iyi kapatı, yeni transfer Salkauske işini iyi yapan bir uzun olarak göze çarptı. Fenerbahçe’den transfer Melike, yeni çizgilere karşı çok iyi dış atış kullanarak hücumda rol aldı.

İki takım da yabancı oyuncu eksiklikleri nedeniyle istediği formatı sahaya yansıtamadı. Ancak Fenerbahçe’nin hızlı hücum ve kolay basketi felsfele haline getirdiği ortada… Beşiktaş Cola Turka ise kısalarla potaya giden, savunmada agresif ve baskılı, yardımlaşmanın ön planda olduğu bir sistemle sezonu geçirecek."
Kaynak: basketdergisi.com


29/09/2010
Fenerbahçe 76-67 Beşiktaş Cola Turka
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız yeni sezon hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Takımımız hazırlıklar kapsamında Beşiktaş Cola Turka ile Fenerbahçe Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde bir hazırlık maçı yaptı. Takımımız karşılaşmadan 76-67 galip ayrıldı. 
Karşılaşmanın ilk periyodu 22-18 biterken devre 45-34 sona erdi. Karşılaşmanın üçüncü periyodu ise 60-50 sona erdi.
SALON: Lefter Küçünandonyadis

TEKNİK GÖZLEMCİ: Melih Erdem

HAKEMLER: Çetin Artan-Mehmet Karabilecen-Cenker Arslan


1.PERİYOT: 22-18
2.PERİYOT: 45-34
3.PERİYOT: 60-50
4.PERİYOT: 76-67

FENERBAHÇE: Özge Kavurmacıoğlu 7, Olcay Çakır 4, Birsel Vardarlı 10, Esmeral Tunçluer 7, Nevriye Yılmaz 16, İvana Matovic 20, Nevin Nevlin 4, Anna Vajda 6, Cansu Köksal 2
ANTRENÖR: Laszlo Ratgeber

BEŞİKTAŞ COLA TURKA : Yasemin Horasan 8, Melike Bakırcıoğlu 3, Esra Şencebe 10, Iveta Salkauske 12, Tuğba Taşçı 13, Esra Atacan (Erden) 6, Gonca Karataş 2, Ayşe Cora, Melek Bouthors 2, Nilay Kartaltepe 11 (Yiğit)
ANTRENÖR: Aziz Akkaya

 Maçı izledim.
Gençlerin bu kadar uzun süre alması sevindirici.Elde kalan gençlerden (!) Devran hayal kırıklığı.
Daha iyi olacaklar.Vajda henüz hazır değil.Erken faul problemine de girdi.Matoviç,Birsel,Nevriye iyiydi.Şaziye sakatlandı.Allahtan ciddi bir şeyi yok.
Bizde 3,onlarda 2 yabancı yoktu.Bjk yerli rotasyonu biraz daha zenginleştirmiş.Litvanyalı uzun oyuncuları Salkauske fena değil.Eksik yabancıları  Kelly Santos,  Iziane Castro Marques ile ciddi bir takım olurlar ama bize değil gs'ye rakip olurlar bence.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder