22 Ekim 2010 Cuma

Kraliçelerden ''Klasik Ezik Terbiyesi'' 75-58 (Maç Yazısı,İstatistikler,Resimler)

ŞAMPİYON FENERBAHÇE

18. Bayanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe’nin
21.10.2010
Fenerbahçe, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaştığı Galatasaray Medical Park’ı 75-58 ile mağlup ederek 18. Bayanlar  Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda şampiyonluğa ulaştı.


Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan 18. Bayanlar  Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda, Galatasaray Medical Park’ı 75-58 ile mağlup eden Fenerbahçe, kupadaki 7. şampiyonluğuna ulaştı.

Karşılaşmanın ilk basketi Galatasaray Medical Park adına Seimone Augustus’tan gelirken, Birsel Vardarlı’nın top çalma sonrası kendi bitirdiği hızlı hücumla ilk 2 dakika 2-2’lik eşitlikle geçildi. İlk dakikalarda takımların hücumlarda düşük yüzdeyle oynadığı gözlenirken, Sylvia Fowles ve Nevriye’nin karşılıklı sayıları sonucu, 4-4’lük skor ile eşitlik korundu. Karşılaşmanın 5. dakikası dolarken, Monique Currie’nin dip çizgiden kaydettiği 3 sayılık isabet Galatasaray Medical Park’a 4-7 üstünlüğü getirdi. Takip eden 2 dakikada iki takım da sayı üretmezken, 8. dakika içerisinde Nevin Nevlin’in üst üste bulduğu 5 sayı, 9-7 ile Fenerbahçe’yi maçta ilk kez öne geçirdi. Ancak, aynı dakikada gelen Doneeka Hodges’un üçlüğü Sarı Kırmızılılar’ın üstünlüğü 9-10 ile geri almasını sağladı. Kalan sürede ise Fenerbahçe, hücumda Esmeral ile etkili olurken, savunmada da rakibine başka sayı şansı tanımadı ve ilk periyodu 13-10’luk skorla önde geçti.

İkinci periyot ise Fowles ve Penny Taylor’ın karşılıklı sayıları ile başladı. Ardından, Nevriye ile etkili olan Fenerbahçe, periyodun ilk 3 dakikasını 20-14’lük skorla 6 sayı önde geçti. Bu bölümde Galatasaray Medical Park, bir de 24 saniye içinde hücum etmeyi başaramayınca, Sarı Kırmızılılar’ın baş antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, maçın ilk molasını aldı. Ancak, moladan sonra da Birsel’in elinden bir üçlük bulan Fenerbahçe, Nevriye ile 4 sayı daha üretti ve son 5 dakikaya girilirken 27-14 ile farkı 13 sayıya kadar çıkardı. Bunun üzerine Galatasaray Medical Park, bir mola daha aldı. Moladan sonra Fowles’un turnikesi ile 2 sayı üreten Galatasaray Medical Park, 10-0’lık Fenerbahçe serisini sona erdirmiş oldu. Ancak, sonraki bölümde Sarı Lacivertliler bir de 9-2’lik seri yakalayınca, son 3 dakika içerisinde, 36-18 ile fark 18 sayıya kadar çıktı. Kalan bölümde de Matovic, Taurasi ve Nevriye üçlüsü ile sayılar üretmeye devam eden Fenerbahçe 44-20’lik skorla, soyunma odasına 24 sayı önde gitti.

Üçüncü periyot karşılıklı isabetlerle başlarken, ilk 2 dakika sonunda Fenerbahçe, 48-24 ile aradaki farkı korudu. İlk dakikalarda Penny Taylor’ın etkili oyunu göze çarparken, periyodun 4. dakikası da 52-26 Fenerbahçe lehine geçildi. Sonraki dakika içinde takımlar, Tuğba Palazoğlu ve Ivana Matovic ile karşılıklı birer üçlük kaydetti ve skor 55-29’a taşındı. Takip eden bölümde Taurasi ve Nevin Nevlin ile sayılar üreten Sarı Lacivertliler, periyodun sonuna 3:25 kala, 61-32’lik skorla o ana kadar maçtaki en büyük farkı yakaladı. Galatasaray Medical Park ise sonraki hücumdan da top kaybıyla dönünce, baş antrenör Ceyhun Yıldızoğlu molaya başvurdu. Moladan sonra Horakova, kullandığı serbest atışlardan birini sayıya çevirirken Galatasaray Medical Park, Işıl Alben ile üç sayılık bir isabet kaydetti ve periyodun son 2 dakikasına 62-35’lik skorla girildi. Kalan bölümde iki takım da ancak serbest atışlardan sayı üretebildi ve periyot, 64-36 Fenerbahçe lehine sonuçlandı.

Final periyodunun ilk basketi de Fenerbahçe adına Penny Taylor’dan gelirken Melisa Can, üst üste sayılarla Galatasaray Medical Park’tan karşılık veren isim oldu. Ardından Birsel ile bir üçlük bulan Fenerbahçe, Nevriye’nin orta mesafe isabetiyle de skoru 71-42’ye taşıdı. Takip eden 2 dakika 30 saniyede iki takım da sayı üretmeyi başaramazken suskunluğu bozan, Galatasaray Medical Park’tan Gülşah Gümüşay oldu. Gülşah’ın etkili oyununu sürdürdüğü takip eden bölümde, Galatasaray Medical Park, 14-2’lik seri yakaladı ve karşılaşmanın son dakikasına 73-58’lik skorla girildi. Son dakika içinde sayı üretebilen tek isim Fenerbahçe’den Şaziye oldu ve maç 75-58’lik Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.

18. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan Fenerbahçe'ye şampiyonluk kupası ve madalyalarını Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Bahattin Cebeci ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel verdi.

SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Murat Biricik – Ali Şakacı – Erman Erdemli

FENERBAHÇE (75): Özge Kavurmacıoğlu 2 (1 ribaunt), Olcay Çakır (1 asist), Hana Machova Horakova 3 (4 ribaunt – 1 asist), Birsel Vardarlı 11 (3 ribaunt – 2 asist), Esmeral Tunçluer 4 (1 ribaunt – 2 asist), Şaziye İvegin 2, Nevriye Yılmaz 16 (14 ribaunt – 2 asist), Diana Taurasi 8 (2 ribaunt – 3 asist), Penny Taylor 13 (6 ribaunt – 4 asist), Ivana Matovic 9 (3 ribaunt - 1 asist), Devran Tanaçan, Nevin Nevlin 7 (2 ribaunt – 1 asist)

GALATASARAY MEDICAL PARK (58): Tuğba Palazoğlu 5 (1 ribaunt), Doneeka Hodges 8 (1 asist), Yasemen Saylar, Bahar Çağlar 7 (8 ribaunt – 1 asist), Işıl Alben 3 (1 ribaunt – 3 asist), Melek Bilge 2, Gülşah Gümüşay 9, Nihan Anaz (2 ribaunt - 1 asist), Monique Currie 6, Melisa Can 4 (6 ribaunt – 1 asist), Seimone Augustus 4 (2 ribaunt – 2 asist), Sylvia Fowles 10 (15 ribaunt – 1 asist)

1. PERİYOT: 13-10
2. PERİYOT: 31-10
3. PERİYOT: 20-16
4. PERİYOT: 11-22

 

 
Fenerbahçe Baş Antrenörü Lazslo Ratgeber, zorlu bir mücadele oynadıklarını belirtirken, “Karşılaşma öncesi yapmış olduğumuz toplantıda başkanımız, yönetimimiz ve taraftar için kalpten oynamamız gerektiğini konuştuk. Menajerimiz Didem Akın için de önemliydi bu karşılaşma. İyi motive olduk ve iyi mücadele ettik. Ancak bu gayretli mücadelemizin yanında daha da iyi basketbol oynamalıyız. Yerli oyuncular ile yabancıların bir arada iyi kaynaşması gerçekten de bizim için önemliydi” dedi.

Galatasaray Medical Park Baş Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ise oyuna istedikleri gibi başlayamadıklarını söylerken, “Maçın kopma anlarında da istediğimiz direnci gösteremedik. Fenerbahçe çok tecrübeli bir ekip. Uzun bir yolumuz var. Hem lig hem de Euroleague’e konsantre olmamız gerekiyor. Biz yerli ve yabancı oyuncu ayrımı yapmaksızın bir takımız. Takım olarak doğru işler yapmamız gerekiyor. Bundan sonraki karşılaşmalarda direnci göstermemiz gerekli” diye konuştu. 


Karşılaşmayı 2 sayıyla tamamlayan Şaziye İvegin ise basın toplantısında yapmış olduğu açıklamada, “Hem kupa hem de derbi mücadelesi oynadık. Maç öncesi bu kadar farklı kazanacağımızı düşünmüyorduk. Basketbol olarak belki iyi düzeyde olmayabiliriz ama mücadele gücümüz iyiydi” ifadesi ni kullandı. 

18.Kadınlar Cumhurbaşkanlığı kupasını kazanma başarısı gösteren Fenerbahçe’de Nevriye Yılmaz, zorlu geçen bir karşılaşmayı kazanma başarısı gösterdiklerini söyledi.

Mücadeleyi 16 sayı- 14 ribaund- 2 asist ile tamamlayan Nevriye Yılmaz, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Zorlu geçen bir karşılaşmayı kazanma başarısı gösterdik. Geniş bir kadroya sahibiz. Önemli olan bu mücadeleden galibiyetle ayrılmamızdı. Biz de bunu başardık. Farklı galibiyet elde ettik ve umarım bunun devamını sezon içerisinde de getiririz” dedi.

Galatasaray Medical Park karşısında 11 sayı- 3 ribaund- 2 asist ile oynayan Birsel Vardarlı ise “Takım olarak iyi basketbol oynadık. Kupayla başlamak bizim için önemliydi. Bunu başardığımız için mutluyuz” açıklamasında bulundu.  

Tribünde yine olay 
İki takım arasındaki karşılaşmada yine olaylar çıktı. Karşılaşma öncesi başlayan gerginlik, 15. dakikada saha kenarında loca diye adlandırılan tribünlerde kavgaya dönüştü. Oyun da yaklaşık 10 dakika durdu.
Mücadelenin son çeyreğinde ise tribünlerden sahaya su şişeleri atılması nedeniyle karşılaşmanın hakemleri salonda anons yaptırdı. Galatasaray tribünlerinden Fenerbahçe benchinin arkasında oturan gruba doğru atılan ve salonda çok  büyük bir gürültü çıkaran yabancı madde bir bayan taraftarın fenalaşmasına yol açtı. 36. dakikadaki olayların ardından bir süre daha duran karşılaşma için takımlar oyun alanına çıktığı anda sarı-kırmızılı tribünlerden atılan yabancı madde yağmuru yeniden başladı ve maç bir türlü başlamadı. Galatasaray seyircisinin salondan çıkarılmasından sonra yaklaşık yarım saat duran mücadele, kaldığı yerden devam etti.


Polat terketti
Karşılaşmanın 36. dakikasında iki kulüp taraftarları karşılıklı olarak Adnan Polat ve Aziz Yıldırım  aleyhine tezahüratlara başladı. Ancak Galatasaray tribünlerinden maça gelmeyen Aziz Yıldırım’a edilen küfürler, sarı-kırmızılı ekibin başkanını da çileden çıkardı. Polat ayağa kalkıp, taraftarlarına sitemkâr bir şekilde el hareketi yaptıktan sonra salonu terketti. Fenerbahçeli yönetici Murat Özaydınlı da ayağa kalkarak Galatasaray tribünlerine tepki gösterdi.

GALATASARAYLI TARAFTARLAR ÇIKARTILDI
Maçın son bölümlerinde  G.Saray taraftarlarının sahaya attığı yabancı maddeler nedeniyle karşılaşma ikinci kez durdu. Bu dakikalarda iki taraftar grubu, kulüp başkanları Adnan Polat ve Aziz Yıldırım'a küfürlü tezahüratta bulunurken, karşılaşmayı protokol tribününden takip eden Adnan Polat salonu terk etti.
Özellikle maçın 36. dakikasında sarı-kırmızılı tribünlerden çok sayıda pet şişe, maytap gibi cisimler sahaya atılırken, mücadele durdu. Kısa süreli beklemenin ardından Fenerbahçeli oyuncular sahaya tekrar çıktı. Ancak  G.Saray tribünlerinden yabancı maddeler atılmaya devam edildi ve bunun üzerine hakemler soyunma odasına gitti. Daha sonra çevik kuvvet ekipleri, sarı-kırmızılı taraftarları salondan çıkartırken, 30 dakikayı aşkın bir beklemenin ardından karşılaşmanın kalan bölümüne devam edildi.


 
Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe'nin / 10
 Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe'nin / 8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder