28 Ekim 2010 Perşembe

Kraliçelerden Madrit Zaferi : 82-91 !!!!

Fenerbahçe Bayanlar Euroleague'e Galibiyetle Başladı (82-91)
28.10.2010
Bayanlar  Euroleague'de B Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe, grubunun ilk maçında İspanya'nın Rivas Ecopolis takımını deplasmanda mağlup etti. 
Ülkemizi Kadınlar Euroleague'de temsil eden takımlarımızdan Fenerbahçe, B Grubu'ndaki ilk maçında İspanya'nın Rivas Ecopolis takımı ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz özellikle son periyotta ortaya koyduğu oyunla rakibini 82-91 mağlup ederek Kadınlar Euroleague'e galibiyetle başladı.

Alınan galibiyette Nevriye Yılmaz 26 sayı-10 ribaund ve 2 asist, Diana Taurasi 24 sayı 6 ribaund-2 asist ve Penny Taylor da 27 sayı, 7 ribaund ve 4 asist ile önemli rol oynadılar. Rivas Ecopolis'de ise Liljestrand, Courtney Paris 16 sayı, Amaya Valdemoro 21 sayı, 2 ribaund, 2 asist) ve Dewanna Bonner 16 sayı, 12 ribaund ve 1 asist ile mücadele ettiler.

Karşılamaya Dewanna Bonner’ın serbest atış sayıları ile başlayan Rivas Ecopolis, Amaya Valdemoro ile 4-0’lık üstünlüğü yakaladı. Nevriye Yılmaz ile maçtaki ilk sayısını bulan temsilcimiz, Dewanna Bonner ve Laura Nicholas’ın sayılarına engel olamayınca ilk 2 dakika 8-2 evsahibi ekibin üstünlüğünde geçti. Çabuk toparlanan Fenerbahçe Nevriye Yılmaz ve Penny Taylor ile sayılar bularak ilk 5 dakika geride kalırken skoru 14-13’e taşıdı. Bu dakikadan sonra etkili olmaya başlayan evsahibi ekip, sert savunması ile durdurduğu Fenerbahçe karşısında periyodun son dakikasına 21-15 önde girdi. Son dakika içinde de üstünlüğünü koruyan Rivas Ecopolis ilk periyodu da 23-16 önde tamamladı.

İkinci periyoda her iki takım da karşılıklı sayılarla başlarken, 12. dakika içinde evsahibi ekip farkı 10 sayıya kadar çıkardı (28-18). Elisa Aguilar ve Dewanna Bonner ile skor üretmeye devam eden Rivas Ecopolis devrenin son 5 dakikasına da 10 sayı farkla 32-22 önde giren taraf oldu. Farkın daha fazla açılmasına izin vermeyen Fenerbahçe, Penny Taylor ve Nevriye Yılmaz ile skor üretti ve devrenin bitimine 2:24 kala farkı 5 sayıya kadar indirdi (36-31). Özellikle Dewanna Bonner ile çok etkili olan evsahibi ekip bu oyuncunun elinden bulduğu sayılarla son 1:34 dakikaya da 39-33 önde giren taraf oldu. Son dakika içinde her iki takım da hücum ağırlıklı bir oyun ortaya koyarken, eline geçirdiği fırsatları daha iyi değerlendiren Fenerbahçe, özellikle Penny Taylor’ın skorer oyunu ile farkı 3 sayıya kadar indirdi ve ilk devre 44-41 Rivas Ecopolis’in üstünlüğünde sona erdi.

İkinci devreye Nevriye Yılmaz’ın sayısı ile başlayan Fenerbahçe farkı 1 sayıya indirirken, Amaya Valdemoro ile Rivas Ecopolis periyottaki ilk sayısını buldu. Periyodun başında her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, 22. dakika 47-47’lik eşitlikle geçildi. Dewanna Bonner ve Amaya Valdemoro ile skor üreten rakibine Ivana Matovic ve Hana Horakova ile cevap veren Fenerbahçe farkın açılmasına izin vermedi. Bu dakikalarda oyundaki kontrolü eline geçiren Fenerbahçe, Nevriye Yılmaz’ın da skora katkı yapan oyunu ile 51-54’lük üstünlüğü ele geçirdi. Çabuk toparlanan evsahibi ekip, farkın daha fazla açılmasına izin vermeyerek periyodun son 5 dakikasına girilirken skoru 55-56’ya taşıdı. Amaya Valdemoro’nun üçlüğü ile bir kez daha öne geçen Rivas Ecopolis karşısında maçtan kopmayan Fenerbahçe Hana Horakava ve Diana Taurasi ile skor üretti ve son 2 dakikaya 64-60 evsahibi ekibin üstünlüğünde girildi. Son iki dakika içinde oyuna ağırlığını koyan temsilcimiz, üst üste bulduğu sayılarla bir kez daha öne geçti ve maçın final periyoduna 1 sayı farkla 66-67 önde girdi.

Maçın final periyoduna Penny Taylor’ın sayısı ile başlayan Fenerbahçe’ye evsahibi ekip de Courtney Paris ile cevap vermekte gecikmedi. Nevriye Yılmaz, Diana Taurasi ve Birsel Vardarlı ile son periyotta çok etkili olan temsilcimiz, maçın bitimine 7 dakika kala skoru 70-75’e taşıdı. Courtney Paris ve Dewanna Bonner ile farkı kapatmaya çalışan Rivas Ecopolis, üst üste gelen Fenerbahçe sayılarına engel olamayınca karşılaşmanın son 2:14 dakikasına temsilcimiz 9 sayı farkla 80-89 önde girdi. Son iki dakikada da rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Fenerbahçe, karşılaşmadan 82-91’lik skorla üstün ayrılarak Kadınlar Euroleague’e galibiyetle başladı.


RIVAS ECOPOLIS (82):Laura Nicholls 2, Laura Herrera 4 (1 ribaund-1 asist),Tamara Abalde 2 (2 ribaund), Clara Bermejo Moreno (1 ribaund), Linnéa Liljestrand, Courtney Paris 16 (12 ribaund), Elisa Aguilar 10 (3 ribaund-4 asist), Amaya Valdemoro 21 (2 ribaund-2 asist), Dewanna Bonner 16 (12 ribaund-1 asist), Anna Cruz 11, Paula Justel.

FENERBAHÇE (92): Hana Horakova 4 (3 ribaund-1 asist), Birsel Vardarlı 2 (3 ribaund-4 asist), Esmeral Tunçluer (1 ribaund-1 asist), Şaziye İvegin, Nevriye Yılmaz 26 (10 ribaund-2 asist), Anna Vajda 1, Diana Taurasi 24 (6 ribaund-2 asist), Penny Taylor 27 (7 ribaund-4 asist), Ivana Matovic 7 (3 ribaund), Nevin Nevlin.

1. PERİYOT: 23-16
2. PERİYOT: 21-25
3. PERİYOT: 22-26
4. PERİYOT: 16-24



''PENNY'' SEN BAŞKASIN 
* Harika bir sonuç.Gruptaki zirve adayı bir rakibimizi bazı teknik sorunlarımıza rağmen 12 sayı geriden gelip yenmek süper oldu.Stratejik bir galibiyet.UMMC'nin grubu lider bitirmesini tahmin edersek,2.lik için en güçlü rakibimizi kendi sahasında yenerek büyük bir adım attık.
Tebrikler Kraliçeler ve Teknik Heyet.
* Maça kötü başladık.Aksine rakip çok iyi başladı.Özellikle de Valdemoro ve Aguilar ne atsa giriyordu.
Bonner da aynı şekilde çok iyi oynuyordu.Savumada çok kötüydük.Bırakalım ribaunta çıkmayı elimizi kaldırmaya mecalimiz yoktu sanki.Dağınık,silik deorganize bir haldeydik.Hala Kayseri'de kalmıştık sanırım.
30-18 ile fark 12'ye çıktığında rakip Panküp değil buradan döndürmezler diye hayıflanıp kızmadım değil.
* Ancak Nevriye ve Penny inanılmaz bir direniş ateşi yaktılar.Penny üst üste 7 sayı atarak 36-29'a,Nevriye'de 36-31'e getirdi.Geri geliyorduk.Penny üçlük ile 39-36 yapınca maça ortak olduk derken Taurasi 3'ledi ve kenara geldi.Penny'den bir üçlük daha 42-39 derken 44-41 devre bitti.
* 44 sayı gibi yüksek bir sayı yemiş olmamız savunmadaki sıkıntıyı gösteriyordu.Özellikle hücum ribauntu vererek,ikinci,üçüncü şansları vermemiz,savunmada yardımlaşmamız büyük sıkıntıydı.
* Hoca da zaten maç sonrası röportajında buna dikkat çekiyordu ;
''Sezonun başında Dünya Şampiyonası´nda 3 oyuncumuz vardı‚ bu bizim için bir problem oldu.
Maçın ilk yarısında savunmada birçok problemimiz vardı‚ ama ikinci yarıda sert mücadele ettik‚ bununla ve ayrıca savunmalarına adapte olmamızla ilgili çok mutluyum. Rivas´ın gerçekten çok iyi oynadığını söylemek istiyorum ve çok büyük bir takıma sahipler‚ Madrid´de yenilmesi zor bir takım olacaklar.''

* 3.çeyrekte 46-47 ile ilk kez öne geçtik ama savunmada gene sıkıntılarımız devam ettiği için  66-60 geriye düştük.Taurasi'nin bildiğimiz Taurasi'ye dönmesi,Penny ve Nevriye'nin şahlanışları devam edince farkı kapatıp Penny'nin üçlüğü ile 66-69 öne geçtik.Sonlarda Matoviç'te ribantlarda biraz etkili olunca farkı açarak maçı kazandık.Rakibin 5 kişilik dar rotasyonu da yoruldu ve cevap veremediler.
* Kazanmamıza rağmen teknik sorunlarımızı gözardı etmememiz lazım.
Ribauntlarda 38-33 gerideyiz. -  Hücum ribauntu 16 Rivas'ın - Kısalar da ribaunta yardım etmeli.
Boyalı alan savunmasında yardımlaşmada eksiğiz.
* Takım henüz oturmadı.Roller tam paylaşılamadı.Taurasi-Penny ve Horokova'nın yeni gelişleri handikap ama zamanla takım kimyası oturacaktır.Bu dönemde kazalar olacaktır.Yeter ki eksiklerimizin farkına varalım.
* Takım oturdukça benchten de katkı artacak,bu maçtaki gibi 3 oyuncumuzun süper performansına bakmayacağız.
* Taurasi'nin tam bu maçta kendine gelmesi  çok iyi oldu.Böyle gitmeyeceği belliydi.
Hücumdaki bildiğimiz performansının yanısıra savunmada da çok iyiydi faul problemine girmesine rağmen. Maç sonrası şunları söyledi  ;
''Çok zor bir oyundu‚ zor bir galibiyetti fakat oyun ilerledikçe daha iyi onadık ve galibiyetin anahtarıda buydu.Çok kuvvetli bir takım olarak çıktılar‚ Amaya (Valdemoro) ve bazı çok tecrübeli oyuncularla birlikte gerçekten iyi bir takıma sahipler. Euroleague´de iyi bir sezon geçireceklerinden eminim. Biz hala üzerine koyuyoruz‚ takımı biraraya getirmek zaman alıyor ama doğru yoldayız''
* Ve Aşkım Penny.(Hanım duymasın sakın :)))
Harika bir basketbolcu.Saymakla bitmez.Her şeyi yaptı.Maçı döndüren oyuncuydu.
Ne diyeyim ''İYİ Kİ VARSIN PENNY'' Helal Olsun.
* Nevriye ''Türk Basketbolunun 1 Numara Uzun'u'' olduğunu gösterdi.Böyle maçlarda 1.sınıf oyuncular sahne almalı zaten.Bravo.
* Esmeral,Birsel,Newlin kötüydü ne yazık ki.Esmeral'i hiç böyle kötü görmemiştim uzun süredir.
* Rivas takımı güçlü bir takım.İş yaparlar ama salonlarının eski doğu bloku ülkelerinin kötü salonları gibi olması hiç yakışmıyor bir Madrit takımına.Madrit Belediyesi biraz Real Madrit'e peşkeşlerden vakit bulsun da yeni bir salon yapsın onlara.
* Maçın ve gecenin akılda kalan anları : Maçın sonunda teknik heyetimizin sevinçleri ve Birsel'in hakeme muhteşem pasıydı :))
* FB TV'ye teşekkürler.Maçı anlatacak keşke iyi bir isimde bulabilseler.Kıvanç'ın çok konuşması ''Maç Kaç Kaç'' izliyormuş havasınından kurtaramıyor insan.Ayrıca her yerde Kıvanç'ı görmek  ve sesini duymakta bayıyor.Çocuğa da yazık yani.
* Grubun diğer maçlarındaki sonuçlar :
Gospic Croatia 73-87 UMMC Ekaterinburg
Lotos Gdynia 67-82 MKB Euroleasing  
Bizimle beraber deplasman takımları kazanmış oldu bu hafta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder