25 Kasım 2010 Perşembe

Kraliçeler'in ''Ekaterinburg Destanı'' : 67-73 !!!


Bayanlar Euroleague B Grubu’nda mücadele eden Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız deplasmanda UMMC Ekateringburg’u 73-67’i yenerek, 5’te 5 yaptı. 2 yenilgisiz takımın grup liderliği için karşı karşıya geldiği mücadelede Fenerbahçemiz güçlü Rusya temsilcisini 67-73 yenmeyi başardı. Bu sonuçla Avrupa arenasında 5’te 5 yapan Takımımız, rakibine ilk mağlubiyetini evinde tattırarak 10 puanla B Grubu’nun zirvesine yerleşti. 

Karşılaşmanın ilk basketini Penny Taylor’ın elinden bulan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, Nevriye Yılmaz’ın başarılı atışıyla 4-0 öne geçti. Diana Taurasi önderliğinde 7-0’lık seri yakalayarak skoru 11-2’ye getiren Takımımız, ilerleyen dakikalarada Taurasi’nin basketiyle farkı çift hanelere çıkardı.Karşılıklı basketlerle devam eden periyotu Takımımız  24-16 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğe Ivana Matovic’in basketiyle girenTakımımız, 2 buçuk dakika geride kalırken Matovic’in sayılarıyla durumu 28-18 yaptı. Fenerbahçemiz devrenin bitimine 58 saniye kala Esmeral Tunçluer ve Diana Taurasi’nin elinden bulduğu sayılarla ilk yarıyı 38-35 önde kapattı.

Üçüncü periyotta Penny Taylor’la sayılar bulan Takımımız skoru 42-37’ye getirdi. Maria Stepanova ve Diana Taurasi’nin karşılıklı basketleri sonrası Agnieszka Bibrzycka üçlükle durumu 42-44 yaptı. Rakibine Nevriye Yılmaz ile yanıt veren Fenerbahçemiz, Nevin Nevlin’in de hücumda katkı vermesiyle rakibine 8 sayı üstünlük kurdu. Nevriye’nin basketiyle son 2 buçuk dakikaya 6 sayı önde giren Takımımız, Taurasi ve Taylor ile sayılar üretmeye devam ederek üçüncü çeyreği 58-55’lik avantajla bitirdi.

Penny Taylor’un üçlüğüyle açılan final periyodunda Crystal Langhorne’un yaptığı tip farkı 2’ye düşürdü. Nevin Nevlin ve Sandrine Gruda’nın karşılıklı isabetleriyle durum 61-63 oldu ve 4 dakika geride kalırken Rus ekibi mola aldı. Bu bölümlerde Birsel Vardarlı’nın iki kritik üçlüğüyle önemli skor avantajı sağlayan Takımımız, son 1 dakika 49 saniyeye 71-65 önde girdi. Birsel’in isabetli serbest atışlarıyla Takımımız karşılaşmadan 73-67 galibiyetle ayrıldı. 

SALON: DIVS Sport Hall

UMMC EKATERINBURG (67): Olga Arteshina (2 ribaund- 1 asist), Sandrine Gruda 10 (2 ribaund- 1 asist), Celine Dumerc 5 (2 asist), Maria Stepanova 8 (3 ribaund), Agnieszka Bibrzycka 10 (4 ribaund- 3 asist), Deanna Nolan 5 (2 ribaund- 1 asist), Cappie Pondexter 12 (4 ribaund- 3 asist), Crystal Langhorne 17 (6 ribaund)

FENERBAHÇE (73): Hana Horakova (3 ribaund), Birsel Vardarlı 8 (4 ribaund- 2 asist), Esmeral Tunçluer 2, Nevriye Yılmaz 14 (5 ribaund- 1 asist), Diana Taurasi 23 (7 ribaund- 3 asist), Penny Taylor 13 (8 ribaund- 6 asist), Ivana Matovic 9 (5 ribaund- 1 asist), Nevin Nevlin 4 (1 ribaund) 

1. PERİYOT: 16-24
2. PERİYOT: 19-14
3. PERİYOT: 20-20
4. PERİYOT: 12-15
 Taurasi'nin son saniye üçlüğü;

 Birsel'in üçlüğü;


 Gundars Vetra ;
''Avrupa'nın en iyi 2 takımı karşılaştı.Biz iyi başlamak istiyorduk.
Rakibimiz şanslı gecedeydi.Sıra dışı pozisyonlardan attılar.Onlar biraz daha iyi oynadı ''
 Laszlo Ratgeber ''
Bu salona döndüğüm için çok mutluyum.Atmosfer harikaydı.Biz UMMC'ye göre daha şanslıydık.
Maçı başından sonuna kadar kontrolümüzde götürdük.Kazanmayı hakettik.Fenerbahçe Final Four2da hiç olmadı.Bu sezon ekimizin amacı Final Four'a gitmek''
Penny Taylor
''2 yıl oynadığım buraya dönmek güzeldi.2 iyi takım,iyi bir oyun oldu.Güçlü rakip önünde bizim için çok iyi test oldu.İyi oldu''

************************************
GERÇEK BİR DESTAN

  * Ne söylenebilir ki ,muhteşem bir zafer.Tarihe geçecektir bu maç.Şükür ki canlı izleme fırsatım oldu.Gece tekrarını da izledim o yüzden yeni yazabiliyorum.
 Emeği geçenleri başta Aziz Yıldırım olmak üzere - nefret ettiğimi herkes bilir ama hakkını teslim ederim amatör branşlarda - kutluyorum.Helal Olsun Kraliçeler.
* Bu sezon çok güçlü bir kadromuz var.Özel oyuncular var takımda.Penny bizim aşkımızdı zaten.
Rakipteyken vücut kimyamı bozan Taurasi bu sezon rakiplerin kimyasını bozuyor :))
Bugüne kadar izlediğim en iyi bayan basketbolcu Taurasi.İnanılmaz bir güven veriyor insana.
Ne mutlu ki bizim takımda.Birsel gibi özel bir kendi kızımız var ayrıca.
* UMMC takımı F4 ve Şampiyonluk yolunda en büyük rakiplerimizden biriydi.Dün o geniş ve kaliteli kadrolarından Ann Wauters ve Svetlana Abrasimova yoktu ama bahane değil ve hiç bir şekilde galibiyetmize gölge düşüremez.İnanılmaz bir kadroları var.
3 sezondur grup maçlarında ilk kez evlerinde kaybediyorlar.Bunu biz başardık.
Penny'nin dediği gibi bizim için ciddi bir test - eşik maçıydı ve bunu geçtik.
Tıpkı FBÜ'nün Barcelona zaferi,FBA'nın geçen yıl Dinamo Moskova zaferleri gibi.
Türk bayan basketbolunda önemli takım zaferlerine geçecektir bu maç.
* Maça çok iyi başladık.İlginç bir gidişat oldu.10 sayı öne geçtik,sonra Cappy devre girdi 10-0'lık seri yaptılar ve farkı kapattılar,sonra gene biz 10-0'lık bir seri yaparak gene farkı açtık.
Maçı daha önce koparabilirdik ama Ratgeber'in kötü gününde olan Horokova'da fazla ısrar etmesi bunu engelledi.Horokova gerçekten berbat oynadı.Bu mu Dünya Şampiyonasında MVP olmuş dedirtti.Allahtan Birsel maçın sonunda girdi ve maçı bize getirdi.Yoksa başa baş ve iyi götürdüğümüz maçı gene kaybedecektik her zaman ki gibi.
* Şüphesiz maçın yıldızları Taurasi ve Birsel'di.İkisi de downtown'dan - Taurasi'nin ki orta sahanın bile gerisindendi - attıkları üçlüklerle galibiyette büyük pay sahibi oldular.
Bu üçlüklerin girmesi zaten bugün ne yapılsa maçı bizim kazanacağımızın işaretleri idi.
Onlardan sonra her maçta aynı performansla oynayan Penny'i de unutmuyorum.
Nevriye de faul problemine rağmen sonradan iyi toparladı.
* Takım savunmamız haliyle iyi konsantrasyonla genelde iyiydi.Batur Abi maç seçiyorlar dedi ama haliyle bu rakibe çok agresif savunma yapmak lazımdı.Onlar da iyi savunma yaptı.
Bizim savunmamızda aksayanlar Matoviç ve erken 3'leyen Nevriye idi.Longhorne savunmasında Matoviç zayıf kaldı.Matoviç'i erkek takımındaki Lavrinoviç'e benzetiyorum.Nevriye'de faul yapmayayım diye çok kez boş bıraktı.Halbuki maçın sonlarında gelmiştik ve hala 3 fauldeydi.
* Anna Vajda'nın hiç süre almaması ilginçti.Şaziye de almadı ama o normal.
* Hakemler aleyhimize faulleri es geçtiler.Onlara çaldıkları basket faullerden en 3-4 tanesini bize çalmadılar.TBL ve TBBL'de faal düdük çalan hakem arkadaşım maç öncesi söylemişti bu konuyu
kazandırmazlar demişti ama onları da yendik.
* Cappy Pondexter'a çok kızdım.Nefret ediyorum bu Fener'den gidenlerin bize karşı anormal motivasyonla çıkıp sanki intikam maçı oynarcasına yırtınmalarını.Aşırı motive idi Cappy.
Taurasi'ye centilmenlik dışı fauller yaptı.Ayıp etti.Hırslı olduğunu biliyoruz ama hırstan ziyade eziklikten yaptı onları.İkinci devre Taurasi zaten savunması ile bitirdi Onu.
 Valla ben zamanında bizde oynamış eyvallah ama artık olmayanlara tapınmayı hiç anlamıyorum.
Şu an bize rakip bu oyuncular.Kösice ile Linda Fröhclich geldi geçen sezonlarda mesela,kenarda reklam panolarına deli deli vurarak arkadaşlarını motive etmeye çalışmasına bir anlam verememiştim.Kıl olmuştum da.O yüzden giden gitmiştir,şimdi bizdekilere sahip çıkalım ve aşık olacaksak ,seveceksek onları sevelim.Kısaca ''Cappy yok.Bitti Cappy.''Dün iyice bitti.

2 yorum:

  1. bence cappy konusunda nankörlük yapmıssın.diana bize onun tavsiyesiyle geldi.haberin olsun..

    YanıtlaSil
  2. Nankörlük falan değil.Cappy şu anda bizim formayı giymiyor.Aslolan şu an giyenlerdir.
    Diana'yı Cappy değil Taurasi tavsiye etti.
    Kimsenin tavsiye etmesine de gerek yok,bilinen bir oyuncu zaten.
    Cappy'nin yaptıkları sadece bu maçla sınırlı değil.
    Ezeli bir gıcıklığı var Diana ve Penny'ye.
    İstersen şu linkteki videoyu bir izleyin sonra tekrar karar verin tavsiye etmiş mi etmemiş mi ?

    http://forum.antu.com/KonuOku.aspx?gID=4&fID=10&kID=2115&sayfa=1870


    http://www.youtube.com/watch?v=mr0LHzZz2m8

    YanıtlaSil