1 Temmuz 2011 Cuma

Potanın Perileri Tarih Yazdı : Yarı Finaldeyiz.44-56 !!!



Polonya’da düzenlenen 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Kadın Takım’ımız, çeyrek finalde Karadağ ile karşılaştı. Mücadeleden Millilerimiz, 44-56 galip ayrılarak yarı final vizesini aldı ve tarihi bir başarıya imza attı. Potanın Perileri yarı finalde bu akşam oynanacak Litvanya-Fransa maçının galibi ile eşleşecek. Yarı final mücadelesi yarın TSİ 21.30'da oynanacak.


Maça Millilerimiz, 3 sayı çizgisinin gerisinden Birsel Vardarlı’nın ve pota altından da Nevriye Yılmaz’ın bulduğu basketlerle başlarken, Karadağ ise Anna De Forge- Iva Perovanovic ikilisi ile skor üretti. İlk 5 dakikalık bölümü 8-5 rakip takım önde geçti. Top kayıpları yaptığımız oyunun bu bölümünde Karadağ, yakın mesafe şutları ile etkili oldu. Şaziye İvegin ve Birsel Vardarlı’nın 3 sayılık basketleri ile suskunluğunu bozan Ay Yıldızlılar, Iva Perovanovic’i durdurmakta zorlanınca ilk periyodu 16-11 geride tamamladı.

İkinci periyoda Nevin Nevlin ve Birsel Vardarlı’nın basketleri ile 7-2’lik bir seri yakalayarak hızlı başlayan A Milli Kadın Takımımız, 12. dakikanın içinde skorda dengeyi kurdu (18-18). Seriyi pota altından bulduğu basket ile bozan Karadağ, Jelena Skerovic ve Ana Turcinovic ile skor bulurken, 25-21’lik üstünlüğü yakaladı. Tuğba Palazoğlu-Şaziye İvegin ikilisinin 3 sayılık basketleri ile farkın açılmasına izin vermeyen Kırmızı Beyazlılar, soyunma odasına 3 sayı farkla 27-24 geride gitti.

Üçüncü periyoda iki takım da üst üste hücumlardan boş dönerek başladı. İkinci yarının ilk sayılarına serbest atışlardan Jelena Dublievic ile ulaşan Karadağ karşısında Tuğba Palazoğlu’nun3 sayılık basketi ile Millilerimiz maçta ilk kez 24. dakikada öne geçti (29-30). Karşılıklı basketlerin ardından Nevin Nevlin ile etkili olan Ay Yıldızlılar, Nevriye Yılmaz’ın skora katık vermesiyle 29. dakikaya 33-38 önde girdi. Işıl Alben’in serbest atıştan kazandırdığı 1 sayının ardından Şaziye İvegin’in hızlı hücum sonunda bulduğu sayı ile Millilerimiz son periyoda 33-41 önde girdi.

Maçın final periyoduna 3 sayılık bir basket ile başlayan Karadağ, Jelena Dublievic ile skor bulurken, A Milli Kadın Takımımız ise Nevriye Yılmaz, Nevin Nevlin ve Şaziye İvegin ile sayılar üretti. Farkı 35. dakikada 12 sayıya çıkartan Ay Yıldızlılar, skoru da 36-48’e taşıdı. İlk 3 periyotta yaptığı iyi savunmayı sürdüren ve rakibine kolay sayı şansı vermeyen Millilerimiz, üstünlüğünü koruyarak maçtan 44-56 galip ayrıldı.

KARADAĞ (44):Jelena Skerovic 6 (4 ribaund, 5 asist), Anna De Forge 6 (8 ribaund, 2 asist), Jelena Dublievic 6 (5 ribaund, 1 asist), Milka Bjelica 2, Iva Perovanovic 9 (12 ribaund, 3 asist), Ana Turcinovic 10 (6 ribaund), Natasa Popovic (1 ribaund),

TÜRKİYE (56): Tuğba Palazoğlu 6 (2 ribaund-1 asist), Seda Erdoğan (1 asist), Birsel Vardarlı 13 (4 ribaund, 5 asist), Nevin Nevlin 11 (7 ribaund-2 asist), Gülşah Akkaya, Işıl Alben 1 (5 ribaund, 3 asist), Nevriye Yılmaz 9 (9 ribaund, 3 asist), Yasemin Horasan, Şaziye İvegin 14 (3 ribaund, 1 asist), Bahar Çağar 2

1.PERİYOT: 16-11
2.PERİYOT: 11-13
3.PERİYOT: 6-17
4.PERİYOT: 11-15
 







Yarı Finalistler ; 


******************

*Tebrikler Potanın Perileri ve teknik heyete.
* Aslında kötü başladılar turnuvaya.Kötü basketbol oynuyorlardı.Tabii bunda Litvanya,Rusya,Çek Cumhuriyeti gibi  bayan basketbolunda önemli yeri olan takımlarla karşılaşmamızın da rolü vardı.
O yüzden CY'nu çok eleştirdik. Dün de aslında büyük pay oyuncularındı.
Olağanüstü mücadele ettiler.Bravo.
* İlk 5'e girme hedefi ile geldik turnuvaya.Şu an için bunu başardık.Tarihimizde ilk kez Yarı finale yükseldik.Aynı zamanda 2012 Olimpiyat Elemeleri oynama hakkını kazandık.
* Eleme gruplarında aynı gruptaydık Karadağ ile.Deplasmanda Birsel ve Bahar Çağlar'ın yokluğunda 70-52 kaybetmiştik.Ülkemizdeki maçı ise 72-65 kazanarak gruptan lider çıkmıştık.
Yani bu turnuvada Karadağ buraya kadar yenilgisiz gelse de onları iyi tanıyorduk.Fizik üstünlükleri olan ,sert basketbol oynayan ,Jelena Dubljeviç,İva Peravonoviç'in sürüklediği bir takımdı.

* İlk yarıda onların temposuna boyun eğdik.Ribaunt ve ikinci toplarda çok sıkıntı yaşadık.Savunmada gayretliydik ama hücumda sadece üçlüklerle ayakta kaldık.Sanırım 17/3 gibi bir ikilik yüzdemiz var ilk yarıda.Buna rağmen 27-24 gibi kopmadan devreye girmemiz iyiydi.Maçın sonuna kadar başa baş gitmeliydik.
* İkinci devre savunmadaki agresifliğimizi devam ettirmeli,hücumda ise Nevriye'yi de devreye sokarak çeşitlilik sağlamalıydık.Nitekim de bunu başardık.Nevriye ilk yarı sadece 2 sayı atarken,ikinci devre çok iyi oynayarak maçı 9s.9r.3a.ile tamamladı.
* 3.çeyrekte harika oynadık.Karadağ sadece 6 sayı atabildi.Muhteşem savunma yaptık,aynı sertliğe karşılık verdik ve kendi oyunumuzu kabul ettirdik.3.çeyrek skoru 33-41 idi.17-6'lık bir serimiz vardı bu çeyrekte.
* Son çeyrekte momentumu iyice elimize geçirdik.Karadağ abondone oldu.Şaziye'nin üçlüğü ile farkın 15'e çıkması noktayı koymamızı sağladı.
*Esmeral,Gülşah Gümüşay,Kübra Siyahdemir gibi oyuncuların yokluğunda Şaziye adeta yeniden doğdu.Eski bildiğimiz ''Üçlük canavarı'' Şaziye geri geldi.İyi ki geri geldi,zira Esmeral'in de yokluğunda '' 3 Silahşörler''den sadece Birsel ve Nevriye yetmezdi.
* Birsel demişken,ne demeki ki.Rüya gibi oynuyor.Bırakın Avrupa'yı WNBA'de bile yok Birsel gibi guard.Nazar değmesin Birsel'imize.
* Şaziye yeniden doğdu dedik,Newlin'i de es geçmeyelim.Ratgeber ne yazık ki yeterli şans vermedi kendisine.Matoviç ve Nevriye yorgunluktan geberirken bile şans vermedi.Ceyhun Yıldızoğlu'nu burada kutlamak lazım.Nevriye'nin yanına Newlin'i sürerek dün maçın kazanılmasında önemli faktör sağladı.
* CY zaman zaman Birsel,Işıl,Tuba'yı beraber oynatarak oyunu hızlandırmak istedi,başardı da.
Oynayan tüm oyuncular elinden gelenin en iyisini verdi.Sadece Bahar Çağlar'ı beğenmedim.Diğer maçlarda da kötüydü.Hala formsuz.
* Yarı finalde bu akşam rakip Fransa.Keşke 1 gün ara olsaydı.Onlarda dün akşam oynadılar ama biz Karadağ gibi çok sert ve uzun bir takımla zor bir maç oynadık.                                                       

 
Fransa’da skor yükü genel anlamda 5 oyuncu arasında paylaşılırken, takımın en skorer oyuncusu maç başına 13 sayı ile mücadele eden Sandrine Gruda. Gruda’yı 9.7 sayılık ortalaması ile Emilie Gomis takip ediyor. Endene Miyem ise 9.3’lük ortalaması ile bu ikilinin ardından geliyor.
Takımın en skorer oyuncusu olan Sandrine Gruda, pota altının da en etkili oyuncusu olarak göze çarparken, 6 ribaundluk ortalama ile oynuyor. Celine Dumarc ise 3.6 asistlik ortalaması ile sayı yollarının en etkili ismi.

İki takımın istatistiki verileri incelendiğinde ise birbirlerine yakın verilere sahip olduğu görülüyor. Millilerimiz geride kalan 8 maç sonunda maç başına ortalama 62.1 sayı üretirken, Fransa ise 68.1 sayı üretti. 2 sayılık atışlarda Potanın Perileri %41.9 3 sayılık atışlarda 33.9 ve serbest atışlarda da %68.2'lik bir ortalama ile mücadele ederken Fransa ise 2 sayılık atışlarda %47.1, 3 sayılık atışlarda %29.6 ve serbest atışlarda da %72.3’lük oranlarla mücadele etti. Millilerimiz maç başına 34 ribaund alırken, Fransa ise 39.9 ribaund aldı. Ortalama 13.7 asist ile oynayan millilerimiz, 14.6 top kaybı ve 9.4 de top çalma istatistikleri ile mücadele ediyor. Fransa ise maç başına 15.6 asist ile oynarken, 15.9 top kaybı ve 8.3 de top çalma istatistiklerine ulaştı.

Millilerimiz, Fransa ile bir Avrupa Şampiyonası’nda en son 2009 yılında karşı karşıya gelirken, bu mücadeleden Fransa 55-43’lük skorla galip ayrılmıştı.
Sandrine Gruda ve Miyem'i iyi durdurmalıyız.Bir bizde kısa bir dönem oynayan Emilie Gomis de hızlı oyunda dikkat çekiyor.
 Sürklase ettiğimiz Karadağ bunları yendiyse biz neden yenmeyelim ?
 
HAYDİ POTANIN PERİLERİ YÜRÜYÜN FİNALEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!
BAŞARILAR !!!!!!!!!!!! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder