11 Mart 2012 Pazar

Fenerbahçe 72-76 Galatasaray MP (Bir Kupa Hediyesi Daha) !!!



SALON: Antakya Spor Salonu
HAKEMLER: Halil Baldemir, Fatih Arslanoğlu, Ayşe Nur Yazıcıoğlu
FENERBAHÇE (72): Birsel Vardarlı 6 (3 ribaund- 3 asist), Esmeral Tunçluer (1 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 8 (5 ribaund- 3 asist), Penny Taylor 11 (1 ribaund- 3 asist), Ivana Matovic 15 (9 ribaund- 1 asist), Nevin Nevlin 2 (1 ribaund- 1 asist), Cappie Pondexter 10 (1 ribaund- 2 asist), Angel McCoughtry 20 (4 ribaund- 3 asist)
GALATASARAY MEDİCAL PARK (76): Epiphany Prince 17 (3 ribaund), Bahar Çağlar (1 ribaund- 2 asist), Işıl Alben (3 ribaund- 4 asist), Diana Taurasi 18 (4 ribaund- 2 asist), Şaziye İvegin 6 (4 ribaund- 2 asist), Melisa Can, Tina Charles 10 (11 ribaund), Sylvia Fowles 25 (16 ribaund- 1 asist)
1.PERİYOT: 26-14
2.PERİYOT: 12-32
3.PERİYOT: 21- 7
4.PERİYOT:13-25



* Maalesef eziklere bir kupa daha hediye ettik.
* Son 3 Türkiye kupası,son 2 Cumhurbaşkanlığı kupası.O yüzden bu tip tek maçlardan çekiniyordum.Bizim takımların klasik sendromudur tek maçlar.
* Bu sezon 4 maç yaptık 2 kez ligte farklı ezerek yendik,2 maç verdik CB ve TK
2 kupa haliyle.
* Bile bile lades ile kaybetmemize üzülüyorum.Bu maçta ribaunt sıkıntısı çekeceğimiz için Cappie yerine takımdaki tek hareketli uzunumuz Tamane tercih edilmeli yazmıştım ama gene Cappie tercih edildi.
Ribauntlar : 27-44,hücum ribauntları 3-17.Herhalde tablo nettir.
Bu takımın sezon başından beri en büyük eksikliğinin ribaunt konusu olduğu halde gidip ihtiyaç olmamasına rağmen Cappie'yi alıp,ribauntçu atletik uzun almamak büyük yönetim stratejisiydi (!).Tıkır tıkır işeyen sisteme Cappie
çomak soktu.Hiç olmzsa Prince savunmasında ve üçlük atışlarda etkili olabilir diye transfer edildiğinde fazla ses çıkarmadık ama neredeeee o eski Cappie ?
gs'ye karşı bir hamle yapıldı güya sırf ''gs yok '' dediği için.Ama hangi Cappie ?
* Maça çok iyi başladık.Rakibin zorlama atışlarında ribauntları toplayıp hızlı hücumlarla kolay sayılar bulduk.İlk çeyreği 26-14 farklı önde kapadık.
Ne güzel vurup geçeceğiz derken,2.çeyreğe gs Prince'i alarak ve alan savunmasına geçerek başladı,biz de rotasyona gittik Cappie,Newlin,Esmeral'i
alıp Birsel,Penny,Angel,Matoviç'i kenara aldık.
12-32 facia bir seri 2.çeyrek skoru.Koç ne yapıyordu burada ?
*3.çeyreğe tekrar asıl 5 ile iyi başlıyoruz 17-0'lık seri yapıyoruz öne geçiyoruz
ama gene aynı hatalar.Hakemlerin de şerefsizlikleri ile gidiyor kupa.
* Maçın kaybedilmesindeki hatalar belliyken Fenerbahçe seyircisinin bir kısmının
hala Penny Taylor'a fatura kesip günah keçisi seçmesi de tek kelime ile embesilliktir.
* Şimdi önümüzde Euroleague 8'li finalleri var.Neyseki oradaki maçta gs'de Fowles olmayacak,Ticha Penicheiro,Sulchite ve Matiç gibi yabancıları olacak.
Biz de ise Cappie olmayacak,Tamane ve Babkina olacak.O yüzden orada şansımız daha fazla lig Şampiyonluğuna göre.
Lig için ise artık hataları iyi tespit edip ders çıkarılsın.
* Şu var tabii ,gs evet TK,CB kupaları kazanıyor seviniyor ama Lig Şampiyonluğunu da son 12 senedir kazanamadıklarını da söyleyelim.
Bu 12 senede Fenerbahçe 8 kez Şampiyonluk kupasını kaldırdı.
En son şampiyonlukları 1999-2000 sezonunda.
Son 13 sezonda 1 Şampiyonlukları var.Bizim 9 kez.
Yani ezikler bu kupalarla züğürt tesellisi buluyor.

3 yorum:

  1. Tamane tercih edilmeliydi. gs daha uzundu ve pota altı mücadelerinde daha üstün göründü. Nevriye tek başına kaldı maalesef. Hocanın yanlış tercihi. Faul atışlarında kaçan sayılar ve hakemin düdklerini gs lehine kullanması, maç sonuna doğru verilen yanlış kararlar da maçın kaderini etkiledi. Fenerbahçe'nin haklı protestosu ile salona gelmeyişi de maça damga vurdu bence. Hakemlere iyi bir ders olması lazım aslında ...

    YanıtlaSil
  2. gs iyi takim yalniz bizim basketciler acemice davraniyor matovic her mac 2-3 tane hatali yurume yapiyor bu seviyede ki biri bunlari en aza indirmeli. penny muhtesem oyuncu nasil kotuluyorlar anlamiyoru bunlar provakator.avrupa kupalarina gelince takimimiza yuzde 60 sans veriyorum ros casares yuzde 40. koc babkinayi nasil istemis anlamiyorum. derhal gonderilmeli ist universitesinde dahi kadroya giremez ne sutu var ne savunmasi birsel ile yer degistirdiginde takim allak bullak oluyor. yerine dis atisi iyi bir oyuncu sart. cappie ye ne oldu anlamis degilim boyle devam edecekse yol verilmeli onada. soguk katil esmeral hala cok kotu kendine ceki duzen vermeli yoksa ona da gule gule.

    YanıtlaSil
  3. Koray Cengiz ve Elvan değerli yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil