9 Nisan 2012 Pazartesi

Kraliçeler Finalde : 73-83 !!!



Türkiye Bayanlar  Basketbol Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Deplasmanda karşılaştığı rakibini 73-82’lik skorla yenen Fenerbahçe, seriyi 3-0’a getirerek finale adını yazdıran ilk takım oldu. 
Karşılaşmaya her iki takım da sayılar bularak başlarken, ilk dakikalarda birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar ve ilk 3 dakika 7-7’lik eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra rakip potada Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne nazaran biraz daha etkili bir görüntü çizen Fenerbahçe, Cappie Pondexter ve Nevriye Yılmaz ile etkili olurken, ev sahibi ekip de Shavonte Zellous ile rakibine cevap vermeye çalıştı. Sarı Lacivertli ekip bir ara farkı 5 sayıya kadar çıkarsa da çabuk toparlanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tuğba Palazoğlu ve Tuğçe İnöntepe ile periyodun bitimine 2 dakika kala farkı bire indirdi (17-18)Shavonte Zellous ile de öne geçti. Bu dakikalarda Esmeral Tunçluer ile skor üreten konuk ekip, bu oyuncunun elinden bulduğu sayılarla ilk periyodu21-24 önde tamamladı. İkinci periyoda Angel McCoughtry’nin sayısı ile başlayan Fenerbahçe’ye, Mersin Büyükşehir Belediyesi de Tuğçe İnöntepe ile cevap verdi. Birsel Vardarlı’nın üçlüğü ile skoru 23-29 yapan konuk ekip, devrenin son 5 dakikasına da 30-35 önde giren taraf oldu. Ev sahibi ekip Tuğçe İnöntepe ile farkı iki sayıya indirse de, Zane Tamane veCappie Pondexter ile etkili olan Fenerbahçe, devrenin son 2 dakikasına da 35-43 önde giren taraf oldu. Devrenin geride kalan süresinde her iki takım da sayılar bulurken, ilk 20 dakika 39-46Fenerbahçe üstünlüğünde sona erdi. 

İkinci devreye ev sahibi ekip Christi Thomas’ın sayısı ile başlarken, Fenerbahçe de rakibine Cappie Pondexter ile cevap verdi. Christi Thomas ve Erlana Larkins ile maçtan kopmamaya çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Cappie Pondexter’ı durdurmakta zorlanınca periyodun ilk 5 dakikası49-55 Sarı Lacivertli ekibin üstünlüğünde geçildi. Rakibine farkı azaltma fırsatını vermeyen Fenerbahçe, Angel McCoughtry’nin de skora katkı yapan oyuncu ile periyodun son 2 dakikasına da51-63 önde giren taraf oldu. Periyodun geride kalan süresinde de skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, final periyoduna da 57-68 önde girmeyi başardı. Final periyoduna Angel McCoughtryve Nevin Nevlin’in sayıları ile başlayan Fenerbahçe, Ivana Matovic’in de skora katkı yapan oyuncu ile skoru 64-78’e taşıdı. Maçın son 5 dakikasına bu skorla girilirken, skor üstünlüğünü koruyan ve oyunu istediği gibi yönlendiren Sarı Lacivertli ekip son 3 dakikaya da 66-80 önde girmeyi başardı. Maçın geride kalan süresinde de rakibine öne geçme fırsatını vermeyen Fenerbahçe, mücadeleden73-82’lik skorla galip ayrılarak play-off finaline yükseldi. 

SALON: Edip Buran Spor Salonu

HAKEMLER: Sami Özel, Altuğ Köselerli, Zeynep Teoman.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (73): Christi Thomas 11 (6 ribaund-2 asist), Tuğçe İnöntepe 6 (1 ribaund-3 asist), Erlana Larkins 16 (14 ribaund-4 asist), Dilek Ünüvar 2, Shavonte Zellous 20 (2 ribaund-4 asist), Tuğba Palazoğlu 10 (6 ribaund-3 asist), Latoya Thomas 8 (3 ribaund-1 asist).

FENERBAHÇE (83): Zane Tamane 7 (3 ribaund), Birsel Vardarlı 6 (2 ribaund-2 asist), Esmeral Tunçluer 6 (3 ribaund-3 asist), Kübra Siyahdemir, Nevriye Yılmaz 2 (3 ribaund), Ivana Matovic 11 (5 ribaund-1 asist), Olcay Çakır, Nevin Nevlin 2 (1 asist), Cappie Pondexter 16 (4 ribaund-2 asist), Angel McCoughtry 32 (6 ribaund-2 asist).

1. PERİYOT: 21-24
2. PERİYOT: 18-22
3. PERİYOT: 18-22

4. PERİYOT: 16-14



* Tebrikler Kraliçeler.
* Seriyi uzatmadığımız iyi oldu çünkü gs elini kolunu sallaya sallaya antrenman yaparak çıktı finale.
* Angel 32 sayı ile coşmuş.
* Cappie Pondexter'da 16 sayı ile formunu sürdürmüş.
* Nevriye hala yokları oynuyor.19.57 dk.2s.
* Ribaunt sorunumuz hala devam ediyor.36-26 gerideyiz.
* Asistlerde de 17-11 gerideyiz.
* Kısacası Angel maçı kazandırmış diyebiliriz.
* Geldik beklenen finale.Perşembe günü başlıyoruz.
Evimizde maç kaybetmememiz lazım.
Finalde rakip GalatasarayFenerbahçemiz, yarı finalde Kayseri Kaski’yi eleyen Galatasaray ile şampiyonluk mücadelesi verecek. Sezon başında alınan karar gereği TKBL’de bütün play-off serileri 0-0 başlayacak. En çok beş maç üzerinden düzenlenen play-off yarı final serisinde üç galibiyete ulaşan takım şampiyon olacak. Serinin ilk iki maçı maçı 12 Nisan Perşembe ve 14 Nisan Cumartesi günleri  Caferağa Spor Salonu’nda oynanacak.  Serinin üçüncü maçı 17 Nisan Salı günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak.  Gerek olması halinde serinin dördüncü maçı 19 Nisan Perşembe günü yine Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ve beşinci maçı 22 Nisan Pazar günü Caferağa Spor Salonu’nda olacak.  Karşılaşma saatleri daha sonra TBF tarafından açıklanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder