3 Nisan 2012 Salı

Fenerbahçe, Euroleague'de Dördüncü Oldu : 68-75 !!!



SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Ademir Zupraovic – Ognjen Jokic – Haydn Jones 

FENERBAHÇE (68): Elina Babkina 6 (1 asist), Zane Tamane 17 (7 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 8 (5 ribaund- 4 asist), Esmeral Tunçluer 5 (1 asist), Esmeral Tunçluer 3, Nevriye Yılmaz 4 (12 ribaund- 2 asist), Ivana Matovic 5 (1 asist), Angel McCoughtry 20 (6 ribaund- 3 asist).

UMMC EKATERINBURG (75): Olga Arteshina 6 (1 ribaund), Sandra Linkeviciene 4 (2 ribaund- 1 asist), Sandrine Gruda 18 (3 ribaund- 1 asist), Yelena Leuchanka (3 ribaund- 1 asist), Hana Horakova (1 ribaund- 1 asist), Candace Parker 16 (11 ribaund- 5 asist), Deanna Nolan 13 (1 ribaund- 3 asist), Shay Doron 2 (1 ribaund- 2 asist), Svetlana Abrosimova (1 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 20-27
2.PERİYOT: 12-15
3.PERİYOT: 18-11
4.PERİYOT: 16-22





Fenerbahçe antrenörü George Dikeoulakos, hâlâ Penny Taylor’ın yokluğunu hissettiklerini dile getirirken, “Onsuz oynamaya alışamadık. Ayrıca bugün Ivana Matovic’in faul problemiyle karşı karşıya kaldık. Dolayısıyla iki skorerimizden yoksun kaldık. Birçok kez rakibimizin aklını karıştırmayı denedik. Bazen bunu başardık, fakat diğer zamanlarda – özellikle de maçın sonunda – tecrübelerini gösterdiler. Ben bugün daha tecrübeli olan takımın kazandığını düşünüyorum. Doğruyu söylemek gerekirse rakibimizin galibiyeti kutlayış şekli çok hoşuma gitti. Çünkü bu bizi çok iyi bir takım olarak gördüklerini ve bize büyük saygı duyduklarını gösteriyor. Oyuncularımla çok gurur duyduğumdan başka başka ne diyeceğimi bilemiyorum”yorumunda bulundu.


Sarı-Lacivertli ekibin oyuncusu Elina Babkina ise “İlk olarak Ekaterinburg’u tebrik ediyorum, çok iyi bir maç çıkardılar. Bu turnuvada şanssız olduğumuzu düşünüyorum çünkü en iyi oyuncumuzu kaybettik ve zaten sahada onu aradığımız görülüyordu. Onu yokluğunu çok hissettik ve ayrıca Ivana Matovic faul problemine girdi. Dolayısıyla da dengemiz bozuldu” diye konuştu. 



**************
* Maalesef 3.cü olmayı bile başaramadık (!).
* Evet yılllardır Çeyrek finalden öteye gidemeyen bir takım için 4.cülük iyi sonuç sayılabilir ama ben Şampiyonluk hedefi ile yola çıkmış bir takımın aldığı 4.cülüğü başarı değil başarısızlık olarak görüyorum.
* F8'e sorunlarımızdan arınmış hazır olarak girmemiz gerekirken bunu yapamadığımız gibi Penny Taylor gibi takımın en iyi oyuncusu,basketbol aklı bir 
winner oyuncuyu kaybedince ''Kral Çıplak'' oldu ve dımdızlak ortada kaldık.
Penny Taylor'un ilk sakatlandıktan sonra tekrar oyuna girmesi ve kaybedecek gibi olursak maçın sonunda tekrar girmek istiyorum demesi ve bu düşüncesi yüzünden çapraz bağlarını kopartması umarım kendisine sallayanlara tokat gibi cevap olmuştur.
* Şu maç Rivas maçından farklı değildi.Bire bir kopyaydı.İlk yarı gene rezil bir savunma ile o maçta 45 yemişken bu maçta da 42 yedik.İkinci yarı gene tırmala babam tırmala yetişmek için,güç bela yetiş,maça ortak ol ve gene basit hatalarla kaybet.Ders almazsan böyle olur tabii.
* Matoviç'in faul problemi de etkili oldu evet ,hakemler şerefsizce kolay fauller çaldılar ama Matoviç'te biraz dikkat edecek kardeşim.
* Nevriye gene yokları oynadı.37 dk.4 sayı.12 ribaunt alabilmiş çok şükür.
4 maçta hiç katkı yok ama sözleşme uzatmaya gelince fahiş rakam istemekten imtina edilmiyor nedense (!) Niye ? Çünkü yerli oyuncu kıtlığı var.
* Sezon başında burun kıvrılan Tamane 4 maçta 19s.10r.ortalaması ile en iyi oyuncumuz oldu.Helal Olsun kendisine.
* Dar rotasyon dar rotasyon diye diye göbeğimiz çatladı ama Koç oralı bile olmadı ve cezasını çekti.Nevriye bu durumdayken,Matoviç faul problemi,yorgun v.s. iken Newlin akla bile gelmedi nedense (!).
* Artı şurada oynatabileceğin 1 tane Avrupalı uzun veya şutör yabancı oyuncu alabilseydin final oynaman mümkündü.Ama Başkan gs'ye karşı Cappie alınsın dedi ve gittiler aldılar hiç bir fizibilete,ihtiyaç analizi yapmadan.
* Savunma ve ribauntlarda sıkıntımız belliyken ne yaptık çözüm için ?
Savunma yapan kazanır kupaları bu turnuvalarda.
* Velhasıl kelam büyük hayal kırıklığı yaşıyorum ve maçları da sinirden çok az izleyebildim.Deli ettiler.
* Bir daha böyle bir fırsat asla gelmez.Çok yazık oldu.
* Taraftar da sadece gs maçına gelerek ne kadar kolpacı olduğunu gösterdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder