5 Aralık 2010 Pazar

TBBL 7.Hafta : Kraliçeler Alanya'da Galip.76-95 !!!



Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe, Alanya Belediye'yi deplasmanda 95-76 mağlup etti.
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Fenerbahçe oldu. İlk periyotta özellikle Nevriye'nin 10 ve Taylor'ın attığı 9 sayıyla rakibine üstünlük sağlayan Fenerbahçe, rakibinin mücadelesine rağmen ilk periyotu 21-26 önde bitirdi. Alanya Belediye, ilk periyotta özellikle 3 sayılık atışlarla etkili olmaya çalıştı ancak, bunda başarılı olamadı.

İkinci periyotta her iki takım da birbirine üçlük atışlarla üstünlük sağlamaya çalıştı. Fenerbahçe'de Taurasi üç sayılık atışlar denerken, Alanya Belediye'de Gülşah 3 sayılık atışlardaki başarısıyla takımını umutlandırdı. Gülşah, bu periyotta 3 üçlük atarken, Taurasi 2 üçlük kaydetti. Hücum ve savunma ribauntlarında rakibine üstünlük sağlayan Fenerbahçe, Taurasi ve Taylor'ın başarılı performansıyla ilk devreyi 42-53 önde tamamladı.

Skor 43-55 iken Taylor ve Taurasi'nin 2 dakikada kazandırdığı basketlerle fark 21 sayıya yükseldi. Fenerbahçe'nin hucümu ve savunma presi karşısında zorlanan Alanya Belediye, top getirmekte zorlanınca Fenerbahçe oyunun üstünlüğünü iyice ele geçirdi. Alanya Belediye'nin bu periyotun ikinci bölümünde etkili olan oyuncuları Cyristal ve Gülşah da oyundan alınınca Fenerbahçe bu periyotu 21 sayı farkla önde bitirdi: 60-81.

Son periyota 21 sayı farkla önde giren Fenerbahçe, periyot boyunca oyunun kontrolünü elinde tuttu. Alanya Belediyeli oyuncular, daha çok üçlük atışlarla sonuca gitmeye çalıştı. İrem'in attığı üçlükler tribünleri ayağa kaldırsa da Fenerbahçe, rakibinin aradaki farkı kapatmasına izin vermedi. Son periyotta Taurasi, Nevriye ve Taylor gibi önemli oyuncularını dinlendiren Fenerbahçe, Nevlin'in ribauntlardaki üstünlüğüyle rakibini kontrol altında tutmayı başardı ve maçı 76-95 kazandı.

SALON: Alanya Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Özlem Yalman, Ahmet Tatlıcı, Burak Anlatıcı

ALANYA BELEDİYE (76): Cyristal 18, Belgin, Deanna 4, Selin 4, Kascha 16, Gülşah 13, Miranda 6, İrem 11, Yasemin, Dilara, Süreyya 4, Duygu

FENERBAHÇE (95): Birsel 5, Nevriye 16, Taurasi 17, Taylor 26, Nevlin 11, Esmeral 6, Horakova 2, Vajda 4, Şaziye 7, Özge 1, Olcay 1

1. PERİYOT: 21-26
2. PERİYOT: 21-27
3. PERİYOT: 18-28
4. PERİYOT: 16-14



 Tebrikler Kraliçeler.
3.çeyrekte Diana ve Penny'nin 2 dakika gaza basması yetti maçı koparmaya.
43-55 ile 8 sayı idi fark,çeyrek sonunda  21 sayıya çıkardık.(60-81)
Son çeyrekte ise Ratgeber bana göre baştan yapması gerekeni yaptı Diana,Penny ve Nevriye'yi dinlendirdi.Bu tip maçlarda bile Diana ve Penny'yi oynatıyoruz anlamıyorum.
Hem yorgunluktan bahsediyoruz,önümüzde zorlu deplasmanlar var diyoruz ama her maç aynı oyuncuları oynatmaktan da geri kalmıyoruz.
Alanya'yı Diana ve Penny'siz yenemeyeceksek yapmayalım bu işi.Allah korusun bir sakatlık olsaydı ne yapacaktık ileriki maçlarda ? Ratgeber'in bu inadı umarım başımıza iş açmaz.Giderken 10 kişi ile oynayacağız bu maçta diyordu,oynadı ama asları gene yordu.
Matoviç'in yerine nihayet Vajda'yı  oynattı.
Vajda ne yazık ki 12 dk.da 4s.2a.ile az katkı verdi.Bilmiyorum bir sakatlığı bir sıkıntısı mı 
var ? Sakatlıktan kurtulmuştu bildiğim kadarıyla ama niye böyle bilemiyorum ?

Horokova'da aynı ,değişen bir şey yok.Pardon ilk kez sayı atabilmiş.18.48 dk.2s.3r.

Şaziye'yi de nihayet oynattı.16.07 dk.7s.3r.1a.Oynamaya oynamaya körelmiş,6/1 üçlük attı.

Alanya 4 Amerikalı ve Gülşah ,İrem gibi yerlilerle fena takım olmamış.
Koçları da çok yırtındı yenmek için hayret.
 8 numara Gülşah 1985 doğumlu.13s.3r4a.ile oynadı.Beğendim.

İrem Tulgar ise 1990 doğumlu.Bizim maça kadar 18/2 üçlük ile oynuyormuş ama bizim maçta coştu.11 dk.da 5/3 üçlük 11s.2r.2a.ile kariyerinin en iyi maçını oynadı.


* Alanya'dan bile maçı canlı yayınlayan FB TV'ye özel tebrik ve teşekkürler. 
Sports TV'nin verdiği maçları alıp yayınlıyorlardı ama bu sezon onların vermediği maçları da veriyorlar.Voleybolda da aynı şekilde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder