15 Aralık 2010 Çarşamba

FIBA Bayanlar Euroleague 8.Maç : Harika Kraliçeler : MKB Euroleasing Sopron 81-92 Fenerbahçe !!!


FIBA Bayanlar Euroleague B Grubu’nda mücadele eden Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız deplasmanda Macar ekibi  Euroleasing Sopron ile karşılaştı.Takımımız mücadeleden 92-81 galip ayrılarak, 8’de 8 yaptı ve nağmağlup liderliğini sürdürdü.

Hana Horakova ve Ivana Matovic’in sayıları ile maça hızlı başlayan Fenerbahçemiz, Nevriye Yılmaz’ın da skora katkısı ile ilk 6 dakikayı 14-6 önde tamamlayan taraf oldu. Skor üstünlüğünü koruyan ve hücumda etkili bir görüntü çizen Fenerbahçemiz, Esmeral Tunçluer’in bulduğu sayılarla periyodun son 1:38 dakikasına girilirken skoru 21-12’ye taşıdı. İlk periyot Takımımızın 21-15’lik üstünlüğü ile tamamlandı.  


İkinci periyoda Fenerbahçemiz Esmeral Tunçluer’in sayısı ile başlarken, MKB Euroleasing de Amber Holt ve Angel McCoughty ile syılar buldu. Karşılıklı basketlerle devam eden periyotu Takımımız 42-34 geride tamamladı.  

Üçüncü periyotta Katalin Honti’nin sayısına, Penny Taylor ile cevap veren Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, bu dakikalarda yine Penny  Taylor ile sayılar bulmaya devam etti.   28. dakikadan itibaren oyunun kontrolünü eline geçiren Fenerbahçemiz, Penny Taylor’ın basketi ile periyodun bitimine 1:54 dakika kala skoru 64-61’e getirerek yeniden öne geçti. Periyodun geride kalan süresinde de her iki takım karşılıklı sayılar buldular ve maçın final periyoduna Fenerbahçemiz 68-64 önde giren taraf oldu. 

Son periyotun başında Anna Vajda ve Nevriye Yılmaz ile sayılar bulan Takımımız, Penny Taylor ve Esmeral Tunçluer’in basketi ile yeniden 8 sayılık farka ulaştı. Nevriye Yılmaz ile bir kez daha rakip potada sayı bulan Fenerbahçemiz, maçın bitimine 3:34 dakika kala 10 sayılık farka (87-77) ulaştı. Bu dakikadan sonra oyunu yavaşlatan Fenerbahçemiz, skor avantajını korudu ve son dakikasına 79-92 önde girdiği karşılaşmadan 81-92’lik skorla galip ayrılarak yenilgisizliğini ve liderliğini sürdürdü.

MKB EUROLEASING (81): Zane Tamane 8 (6 ribaund-2 asist), Zsofia Varga (1 ribaund), Diana Füresz 6 (2 ribaund-2 asist), Ekaterina Abramzon, Katalin Honti 17 (1 ribaund-3 asist), Amber Holt 11 (6 ribaund-1 asist), Tijana Krivacevic (4 ribaund), Angel McCoughtry 39 (8 ribaund). 

FENERBAHÇE (92):Hana Horakova 8 (4 ribaund-3 asist), Birsel Vardarlı (2 ribaund-1 asist), Esmeral Tunçluer 14 (1 ribaund-3 asist), Şaziye İvegin, Nevriye Yılmaz 22 (10 ribaund-1 asist), Anna Vajda 5 (1 ribaund-3 asist), Penny Taylor 37 (7 ribaund-2 asist), Ivana Matovic 4 (2 ribaund-2 asist), Nevin Nevlin 2 (1 ribaund). 

1. PERİYOT: 15-21
2. PERİYOT: 27-13
3. PERİYOT: 22-34
4. PERİYOT: 17-24


 Norbert Szekely
''Fenerbahçe Euroleague'in en güçlü takımlarından biri.Ama bu gece oynadığımız oyunla gurur duyabiliriz.İkinci yarı yıldız Penny Taylor'u durduramadık''
Katalin Honti
''İyi bir oyun oldu.Neredeyse mükemmel bir iş çıkardık ama oyunu kazanmamıza yetmedi''
Lazslo Ratgeber 
''Çok mutluyum.Çok zor bir oyun oldu.Euroleague'de üst üste 8 maç kazandığımız için gurur duyuyorum''
Ratgeber "Zor deplasmandan galibiyetle döndük" dedi.
 Ratgeber, takımının en önemli oyuncularının başında gelen Amerikalı 'Diana Taurası'nin hastalığı nedeniyle maça çıkamadığını, bu önemli eksikliğe rağmen maçtan galip ayrılarak namağlup liderliklerini sürdürdükleri için mutlu olduğunu söyledi.
Hem Türkiye'de, hem de  FİBA Avrupa Liginde yenilgisiz olarak yollarına devam ettiklerini belirten Macar antrenör  yeni bir takım oluşturduklarını artık gerçek bir takım gibi oynadıklarını, Avrupa'nın en iyi takımı olma yolunda ilerlediklerini sözlerine ekledi.
Anna Vajda
''Macaristan'da tekrar oynamak iyi oldu.Mutluyum''

PENNY SEN BİR ÖMRE BEDELSİN !!!!
* Tebrikler takıma,teknik heyete ve taraftara.
* Penny için ne söylemek lazım bilmiyorum ki.Allah nazarlardan saklasın diyorum sadece.
Bir oyuncu aldığı paranın hakkını ancak bu kadar verebilir.
37 sayı,7 ribaunt ve 2 asist.37 sayının 34'ünü 2.yarıda attı.25'i 3.çeyrekte.
* Taurasi neden yoktu bilemiyorum.Sanırım bir hastalık ve sakatlığı vardı.
Bilgilendirme hiç yok ki.İletişim departmanı müthiş çalışıyor (!)
Ancak Hoca'nın maç sonrası açıklamalarından hasta olduğunu anlayabildik.
(Umarım başka bir sorun yoktur.Noel izni veya başka bir şey )
EDİT :
Haklı çıktım.Noel izni çıktı.
* Taurasi'nin olmadığı böylesine zor bir deplasmanda kazanmak süper.
8/8 büyük başarı EL'de. * Sopron takımı bu sezon ve geçmiş yıllarda kendi evinde çok iyi oynayan,kolay kolay kaybetmeyen bir takımdı.Salonlarında iyi baskı kurabiliyorlar rakiplere.
* Penny Taylor'a Nevriye yardım etti ilk olarak.22 sayı,10 ribaunt.
* Ve Esmeral de galibiyette büyük rol oynadı.Demiştim hoca Esmeral'i kaybediyor bu gidişle diye.
Hatasından döndü ve daha fazla süre vermeye başladı son maçlarda.Taurasi'nin olmaması da süreyi arttırıyor ama Esmeral'den daha fazla yararlanmak lazımdı zaten.
33 dakikada 14 sayı,1 ribaunt,3 asist.
* Horokova ve Vajda 6/2 ve 4/2 isabetle 8 ve 5 sayı ile oynadılar.Horokova'nın 4r,3a,Vajda'nın 1r,3a.'i var ama daha fazla katkı yapmalılar.Savunmada ayakları çekmekte biraz geç kalıyorlar.
* Asistlerde 15-8 üstünüz.
* MKB üçlüklerde yüzdeli attı.13/7.%  53.8 Füresz 3/2 ile ballı üçlükler attı.
* Mc Coughtry çok başarılı oynadı.Penny ile düello'ya girdiler ama kaybetti.
* Hocamız Ratgeber çok sevindi ve maç biterken yumruğunu havaya kaldırarak tempo tuttu.
Çok mutlu oldu.Çünkü Sopron takımına karşı Mizo Pecs takımı ile büyük rekabet yaşamıştı.
Ayrıca Szekely ile Milli takım hocası olarak halef selef olarakta çekiştiler.
 *2006 Dünya Şampiyonasının MVP'si Penny ve 2010 Dünya Şampiyonasının MVP'si Horokova 
bizde oynuyor.* Macaristan'daki taraftarlarımız müthiş destek verdiler takıma.Hepsine tebrikler.Helal Olsun.
* Hakemler rezaletti.
* FB TV'ye teşekkürler maç nakli için.

3 yorum:

  1. Diana'ya ne oldu? Hiç kimse birşey söylemiyor.. sanki çok önemsiz biriymiş gibi. Bilen varsa lütfen söylesin. sakatsa sakatlığı ne? ne kadar sürecek?ekaterinburg maçına yetişecekmi? lütfen bilen biri söylesin.. zira bizim takım böyle bir bilgiyi vermeye üşeniyor.

    YanıtlaSil
  2. Diana ve Penny Noel için ülkelerine gitmişler Sevgili Cem.
    İyi olmuş,biraz dinlensinler.
    Ara da var zaten.UMMC maçına yetişirler,zaten önce Lotos deplasmanı var 13 Ocak'ta.

    YanıtlaSil
  3. ben sakat sanmıştım.. iyi olmuş dinlenmeleri.. bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil