19 Aralık 2010 Pazar

TBBL 9.Hafta : Burhaniye Belediye - Fenerbahçe : 61-85 !!!


Bayanlar Ligi’nin dokuzuncu haftasında averajla lider durumda bulunan Fenerbahçe, henüz galibiyeti bulunmayan Burhaniye Belediyesi ile karşılaştı. Maçtan İstanbul temsilcisi, 61-85 galip ayrıldı.

Mücadeleye Fenerbahçe, Birsel Vardarlı,Nevriye Yılmaz ve Esmeral Tunçluer’in bulduğu basketlerle başlarken, Burhaniye Belediyesi ise Mina Maksimovic - Amber Marie Petillon ikilisi ile skor üretti. Pota altını Nevriye Yılmaz ile çok iyi kullanan konuk takım, ilk 5 dakikalık bölümü 6-13 üstün geçti. Anna Vajda’nın da skora katkı vermesiyle farkı çift haneli rakamlara çıkartan Sarı Lacivertliler, Amber Marie Petillon’un sayılarına engel olmasa da ilk periyodu 14-21 önde tamamladı.

İkinci periyodun ilk dakikalarında iki takım da skor sıkıntısı yaşarken, ev sahibi takım, Seda Atlı ile suskunluğunu bozdu. Fenerbahçe, Ivana Matovic, Esmeral Tunçluer ve Şaziye İvegin’in basketleri ile rakip potada etkisini arttırırken, 16. dakikada farkı da 16 sayıya çıkarttı (16-32). Kolay sayılar bulmaya devam eden konuk takım, yakaladığı 11-2’lik seri ile 25 sayılık farka ulaşırken ilk yarıyı da 21-43 önde kapattı.

Üçüncü periyoda Nevriye Yılmaz’ın basketleri ile başlayan Sarı Lacivertliler, Allyson Renee Hardy ve Mina Maksimovic’in basketlerine de hemen cevap vererek üstünlüğünü korudu. İstanbul temsilcisi son periyoda da Nevriye Yılmaz’ın boyalı alandaki etkili oyunu ile 19 sayılık farkla 43-62 önde girdi.

Maçın final periyoduna iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Ardaki farkın verdiği rahatlıkla hücumda kolay sayılar bulan Fenerbahçe, Ivana Matovic-Nevriye Yılmaz ikilisinin basketleriyle son 5 dakikasına 49-73 önde girdiği maçtan 61-85 galip ayrıldı.

SALON: Burhaniye

HAKEMLER:Turgut Işık-Ahmet Tatlıcı-Sezin Oral

BURHANİYE BELEDİYE (61): Gönül Atlı, Seda Atlı 9 (2 ribaund), Hande Kayalar 2 (1 ribaund–2 asist), Mina Maksimovic 14 (2 ribaund-2 asist), Allyson Renee Hardy 10 (4 ribaund–7 asist), Duygu Fırat 8 (3 ribaund), Amber Marie Petillon 16 (3 ribaund-2 asist), Betül Pehlivan 2 (4 ribaund-4 asist)

FENERBAHÇE (85): Özge Kavurmacıoğlu (1 asist), Olcay Çakır 4, Hana Horakova 3 (4 ribaund–4 asist), Birsel Vardarlı 6 (4 ribaund–5 asist), Esmeral Tunçluer 10 (2 asist), Şaziye İvegin 10 (7 ribaund–1 asist), Nevriye Yılmaz 27 (5 ribaund–3 asist), Anna Vajda 13 (6 ribaund–2 asist), Ivana Matovic 12 (7 ribaund– 2asist), Nevin Nevlin (2 ribaund)

1.PERİYOT: 14-21
2.PERİYOT: 7-22
3.PERİYOT: 22-19
4.PERİYOT: 18-23


* Tebrikler Kraliçeler ve teknik heyet.
* Taurasi ve Penny Noel izni nedeniyle yoklardı.
İyi olmuş,dinlenmeleri elzemdi artık.Biraz daha dinç bir şekilde asıl yarışın olacağı yeni yıla girerler inşaallah.
* Burhaniye Belediyesi galibiyeti olmayan,yeni hocası ile çıkan zayıf bir takımdı.
3 yabancıları takımı sürüklemeye çalışıyor.Özellikle Mina Maksimoviç.
Yerli katkısı çok az.Seda Atlı ve bizden yetişen Duygu Fırat katkı yaptı.
Duygu 29.19 dk.da 8 sayı,3 ribaunt,4 top çalma ,1 top kaybı,4 faul ile oynadı.
* Bize gelince ;
Nevriye 27 sayı,5 ribaunt,3 asistle maçın MVP'si oldu.
* 22-7'lik müthiş bir 2.çeyrek maçı getirdi.
* Anna Vajda uzun süre aldığı için ilk kez 13 sayı,6 ribaunt,2 asistle oynadı.
* Şaziye de uzun süre alanlardandı.32.32 dk.da 10 sayı,7 ribaunt ile oynadı.
* Horokova ise 3 sayı,4 ribaunt,4 asist ile oynadı.
* Gençler Olcay ve Özge daha fazla süre almalıydı.Özge 03.14 dk.0 sayı,1 asist,1 top çalma,Olcay 04.10 dakika 4 sayı,2 blok,2 faul ile oynadı.
* Yeni yıla kadar ara var.Bu çok iyi oldu.

2 yorum:

  1. Birçok gazetede Taurasi'nin doping yaptığı bu yüzden maçlara çıkmadığı haberleri var. Umarım sadece dedikodudur. Ayrıca Türkiyedeki all star oylamasında taurasi yok. bu durum benim kafamı karıştırdı. bu konuda kesin bilgisi olan biri varsa ve bilgilendirirse sevinirim. bütün gün fenerbahçe t.v yi seyrediyorum ancak bununla ilgili tek bir açıklama görmedim. Taurasinin böyle birşey yaptığına inanmıyorum . en azından öyle olmadığını umuyorum

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Cem ne yazık ki doğru sanırım.
    Bir sıkıntı olduğu belliydi.Sıvamaya çalıştılar ama olmadı.Ben de kesin haber bekliyorum.
    Eğer doping veya keyif verici madde olayı doğruysa
    kesinlikle Taurasi'nin gönderilmesinden yanayım.
    FB Spor kulübünün değerleri vardır.Biz gs gibi makyavelist - başarıya giden her yol mübahtır - felsefesi güden bir camia değiliz.Bence tabii.
    Kim olursa olsun gönderilmeli.Böyle oyuncularla gelecek başarıyı asla istemem.
    Umarım doğru değildir ama Ümit Avcı'nın yalan haber yapacağına inanmıyorum.

    YanıtlaSil