14 Mart 2011 Pazartesi

Spor Toto Bayanlar Türkiye Kupası : Varan 2 Hüsran : Fenerbahçe - gs mp : 60-63 !!!


Spor Toto Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası'nda Galasataray Medical Park Fenerbahçe'yi 63-60 yenerek finale yükseldi.
        
Fenerbahçe-Galatasaray Medical Park karşılaşmasının galibi, bugün yarı Beşiktaş Cola Turka'yı yenerek yarı finale yükselen Tarsus Belediye ile karşılaşacak.
        
Karşılaşmaya Fenerbahçe Birsel Vardarlı, Esmeral Tunçluer, Nevriye Yılmaz, Ivana Matovic ve Angel Mc Coughtry, Galatasaray Medical Park ise Bahar Çağlar, Işıl Alben, Tamika Devonne Catchings, Seimone Delica Augustus, Sylvia Shaqueria Fowles beşlisiyle başladı.
        
Galatasaray Medical Park'ın hücumuyla başlayan karşılaşmada, Galatasaray ilk basketi Bahar Çağlar ile kazandı ve maça önde başladı.
        
Maçın ilk devresi karşılıklı hücumlarla sürdü ve devrenin sonlarına doğru iki takım 17-17 eşitliği yakaladı. Eşitlik Fenerbahçe lehine bozuldu. İlk devre Fenerbahçe'nin 21-17 üstünlüğüyle tamamlandı.
        
Karşılaşmanın ilk devresinin bitimine saniyeler kala iki takım arasında sayı farkı bire indi. Galatasaray devreyi 34-33 önde kapattı.
        
İkinci yarıya Fenerbahçe başladı. İki takım arasındaki bir sayılık fark zaman zaman iki takım lehine değişse de ikinci yarıda da devam etti. Devrenin bitimine yaklaşık 4 dakika kala Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki sayı farkı yeniden bire indi. Üçüncü periyot iki takımın 51-51 eşitliğiyle tamamlandı.
        
Bu arada üçüncü devrenin bitiminde salonda, 2014 Türkiye Kadınlar Basketbol Turnuvasının Türkiye'de yapılacağı duyuruldu.
        
4. periyota Galatasay Medical Park önde başladı. Fenerbahçe kullandığı serbest atışlarla Galatasaray Medical Park ile arasındaki farkı 3'e indirdi. Maçın çekişmeli geçen son 13 saniyesinde Fenerbahçe istediği sayıyı bulamayınca karşılaşma Galatasaray Medical Park'ın 63-60 üstünlüğüyle sonaerdi.
        
Yıldız oyuncu Galatasaray Medical Park'tan Sylvia Fowles seçildi. Finalde yarın Beşiktaş Cola Turka'yı yenen Tarsus Belediyesi ile Fenerbahçe'yi yenen Galatasaray Medical Park karşılaşacak.

FENERBAHÇE: 60 - GALATASARAY MEDİCAL PARK: 63
Stat: Karataş Şahinbey
Hakemler: Recep Ankaralı , Semih Vural , Sinan İşgüder
Fenerbahçe: Birsel Vardarlı  6, Esmeral Tunçluer  2, Nevriye Yılmaz  14, Ivana Matovic  5, Angel Mc Coughtry  16, Anete Jekabsone Zogota  12, Jekabsone Zogota, Tamara Kim Sutton  5
Galatasaray Medical Park: Bahar Çağlar  8, Işıl Alben  6, Tamika Devonne Catchings  15, Seimone Delicia Augustus  15, Sylvia Shaqueria Fowles  15, Emine Tuğba Palazoğlu, Doneeka Danyell Hodges, Melisa Can  4
1. Periyot: 21-17
Devre: 33-34
3. Periyot: 51-51

 *****************
* Beklenen sonuç.Zorla kazanılan bir Panküp maçından sonra bu gs'yi şu halimizle yenmemiz imkansızdı zaten.
Bu sonucu beklediğim için Panküp maçından sonra şunu yazmıştım ;  '' Bu oyun akşam gs maçı için yetmez.Sıkın kendinizi ve bir kez daha gs yenilgisi göstermeyin bize lütfen ''
 Ama olmadı.Olmazdı zaten.
* Bu takımı ''Hacettepe - Turgay Atasü'' darbesinden sonra Aziz Yıldırım bitirmişti zaten.
 Aziz Yıldırım koçu Ratgeber'in ilk Spartak harakirisinden sonra yaptığı ''Avrupa Şampiyonluğumuz gitti,şimdi söylüyorum ligi de kaybedeceğiz'' açıklaması ile bu takımın ipini çekmişti.
* Camianın lideri 2 oyuncu gitti diye tüm takıma güvenmediğini bağıra bağıra cümle aleme ilan ediyorsa,o oyunculardan ne bekleyeceksiniz daha ?
* Hala 2 oyuncunun gitmesi konuşuluyor,Hacettepe'ye,Atasü'ye lanet okunup ,canları sağolsun deniyor.
 Bu takım Dee ve Penny olmadan UMMC'yi yenmedi mi ? Sadece Tamika eksik gs'yi kepaze ederek elemedi mi ? Dee olmadan ,Penny'li son MKB'yi deplasmanda yenmedi mi ? Hala boş şeyler tartışılıyor.
Evet komplo ile ilk darbeyi yedik (Gerçi Basketbol Şube Sorumlumuz Semih Özsoy ''Komplo değil''diyor) ama esas darbeyi Aziz Yıldırım vurdu bu takıma.Mental olarak bitirdi Aziz Yıldırım takımı.
* Madem Şampiyon da olamayız deniliyordu,kalan maçlara genç takımla çıksalardı da hiç bir şey yapamıyorlar madem bari bir tepki göstermiş olurlardı.Hala geç değil.Bence kalan maçları genç takım ile çıkılmalı ve seneye de daha önce de dediğim gibi bayan basketbol şubesini kapatmalıyız.Hem de 2014 Dünya Bayanlar Basketbol Şampiyonasını da almışken.Komplocu gs temsil etsin Türkiye'yi.
Evet asıl büyük tepki budur.Sen Dünyanın en iyisini getirdin ama ne yaptılar sana karşılığında ?
E o zaman bu foseptik düzen için ne diye daha yatırım yapacaksın ? Alsınlar başlarına çalsınlar.
Kendileri çalsın kendileri oynasın.Tam Radikal tepki budur.Kimse katılmasa da benim görüşüm budur.
* Maçla ilgili fazla konuşmaya gerek yok.gs zaten Tamika takviyesi ile 2 vites ileri gitmişti.Hem hücum,hem savunmada büyük fark yarattı.Bir kere ribauntlarda etkisi var.Eşleşme sorunu yaratıyor.
FB bu mental yapı ile bu koç ile bu düzen ile imkanı yok başedemez gs ile.Geçmiş olsun yani.
Lig Şampiyonluğu da imkansız.5 Zenci Amerikalı ile oynuyorlar.Atletikler.
* Fowles-Augustus - Tamika 15'er sayı atmış.Artı Fowles19 ribaunt,Tamika 12 ribaunt.
Ribauntlar 35-49 Hücum  ribauntları 23-16 öndeler.
* 12/1 üçlük atmışlar,biz 16/4.% 25Angel 15s.5tk.Ratgeber ile sorunları var.
Matoviç 21 dk.da 0 ribaunt,5 sayı.Rakibin uzunları yardırırken Matoviç 0 ribaunt ile maçı bitiriyor.
Bir ara baktım ayağını sürüyordu.Düşünün.
* Ratgeber'in hiç bir katkısı yok.Yok 2 oyuncu gidince düzeni bozulmuş falan filan.Geçin bunları.
Yardımcısı Ernst Radjan zaten hep tkatik veriyor kendisine.Aydın Uğuz tek başına yönetse bunlardan iyidir.
* Bu bitik takım nasıl toparlanacak,ayağa kalkacakta saha ve kadro dezavantajını bertaraf ederek Şampiyon olacak.İmkansıza yakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder