27 Mart 2011 Pazar

TBBL Play Off 1.Tur 1.Maç : Fenerbahçe - Samsun Basketbol : 75-66 !!!

Fenerbahçe İkinci Yarıda Galibiyete Uzandı.
26.03.2011


Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off ilk turunda Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu’nda Samsun Basketbol’u 75-66'lık skorla mağlup ederek seride durumu 2-0’a getirdi.

Ivana Matovic ile Kristi Toliver’ın karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelede ilk 2.5 dakika 4-4 eşitlikle geçildi. Ceyda Kozluca’nın turnikesi ve Jessica Adair ile Tatum Brown’ın da skora katkı yapmasıyla Samsun Basketbol farkı 6 sayıya çıkarttı (4-10). Mola alan Fenerbahçe, Anete Zagota ile skor üretirken, Esmeral Tunçluer’in de turnikesiyle durumu 13-14’e getirdi. Ancak Samsun Basketbol, Kristi Toliver’ın dört sayısı ile periyotu 17-20 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk hücumunda Ivana Matovic ile basket bulan Sarı Lacivertliler, Angel Mc Coughtry’nin de pota altı tipiyle 23-22 öne geçti. Temponun düştüğü ve iki takımında hücumda skor bulmakta zorlandığı bu bölümde Jessica Adair ve Makbule Amachree ikilisiyle hücumları iyi değerlendiren konuk ekip, 15.dakikada 5 sayılık farkı yakaladı (25-30). Birsel ve Nevin ile yeniden toparlanan Fenerbahçe karşısında hücumdaki etkinliğini sürdüren Samsun Basketbol, devre sonunda da soyunma odasına 39-45 üstün girdi.

Üçüncü periyota iyi başlayan Fenerbahçe, özellikle savunmada kaptığı topları iyi değerlendirerek hücumda etkili oldu. Bu bölümde Esmeral Tunçluer, Anete Zagota, Ivana Matovic ve Birsel Vardarlı dörtlüsüyle 11-0’lık seri yakalayan Sarı Lacivertliler, durumu da 50-45’e getirdi. Tatum Brown’ın basketiyle bu periyottaki ilk sayılarını kaydeden Samsun Basketbol karşısında Anete Zagota’nın üç sayı isabetiyle skoru 61-52 yaptı. Fenerbahçe, üçüncü periyotu da 63-52 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotunda ilk dakikalarda iyi savunma yapan Samsun Basketbol, Kristi Toiver’ın pota altı basketi ve Makbule Amachree’nin de iki turnikesiyle yakaladığı 6-0’lık seriyle 34.dakikada farkı 5 sayıya indirdi (63-58). Esmeral Tunçluer’in üç sayı isabetiyle dördüncü periyottaki ilk sayılarını bulan Fenerbahçe, Birsel Vardarlı’nın da basket faulüyle 37.dakikada farkı 9 sayıya çıkarttı (69-60). Bu dakikadan sonra kontrolü elinden bırakmayan Fenerbahçe, karşılaşmadan da 75-66 galibiyetle ayrılarak seride durumu 2-0’a getirdi.

SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Özlem Yalman – Osman Sinan İşgüder – Bülent Maviş

FENERBAHÇE (75): Anete Zagota 12 (3 ribaund- 2 asist), Birsel Vardarlı 10 (4 ribaund- 5 asist), Esmeral Tunçluer 13 (2 ribaund- 4 asist), Şaziye İvegin 5, İvana Matovic 14 (8 ribaund- 2 asist), Tammy Sutton-Brown 4 (6 ribaund- 2 asist), Nevin Nevlin 6 (10 ribaund- 2 asist), Angel Mc Coughtry 11 (3 ribaund- 1 asist)

SAMSUN BASKETBOL (66): Deniz Boz 5 (3 ribaund- 9 asist), Ceyda Kozluca 13 (1 ribaund- 2 asist), Doğa Comba (2 ribaund), Jessica Adair 9 (14 ribaund- 1 asist), Tatum Brown 7 (5 ribaund), Kristi Toliver 18 (2 ribaund- 2 asist), Makbule Amachree 14 (8 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 17-20
2.PERİYOT: 22-25
3.PERİYOT: 24- 7
4.PERİYOT: 12-14


 *****************
 * Kazandık ama çok kötüyüz.
* Nevriye yoktu.
* 3.periyotta biraz pabucun pahalı olduğunu anlayıp,sıkınca 24-7'lik bir seri ile maçı koparabildik.
* Onun dışında ne oyun disiplini var,ne hırs,ne savunma hiç bir şey yok.İlk yarı 45 sayı yer mi bir takım bayan basketbolunda ? Geriye koşmayı lütfetmiyorlar bile bizim oyuncular.
Savunma yapmadan bir yere gidemeyeceğimizi kafalarına sokmalılar.
* Angel ikinci yarı hiç oynamadı.Sakatlık yoksa eğer bir sorun oldu galiba soyunma odasında.
Edit :  
Bunu hiç bir şey bilmeden sadece tahminle yamıştım.
Şimdi gördüm.
Buyrun ;
Mc Coughtry´den şok suçlama!

Fenerbahçe Bayan Basketbol takımının oyuncularından Angel Mc Coughtry´den takımın antrenörü Laszlo Ratgeber hakkında şok suçlama!

Amerikalı oyuncu Mc Coughtry‚ mikro blog sitesi twitter´daki hesabından hocasını adeta topa tuttu. Mc Coughtry‚ Macar hocası Ratgeber´i ırkçılık yapmakla suçladı.


Bu sezon sıkıntılı günler yaşayan ve iki yıldızı Diana Taurasi‚ Penny Taylor´u Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi´nin büyük skandalıyla kaybederek kriz içine giren Fenerbahçe Bayan Basketbol şubesi Angel Mc Coughtry´nin yaptığı bu açıklama ile yeni bir krizi ile karşı karşıya kalmış oldu.

Öte yandan Angel Mc Coughtry yazdığı tvitlerin tepki toplamasından bir süre sonra silmesi dikkatlerden kaçmadı.
Ayrıntılar birazdan...
Sporx 
* Esmeral en iyi oyuncumuzdu.Newlin ve Matoviç'te yardımcı oldular.
* Ratgeber'in hiç bir katkısı yok.
* Samsun'u geçeriz ama daha sonrası için çooookkkkkk çalışmamız lazım çoookkkkkkk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder