13 Mart 2011 Pazar

Spor Toto Bayanlar Türkiye Kupası : Fenerbahçe Yarı Finalde.61-51

Fenerbahçe, Spor Toto Bayanlar  Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi. Sarı-Lacivertliler, kupanın 3. çeyrek final maçında karşılaştıkları Panküp Kayseri Şeker’i 61-51’lik skorla geçerken 6 sayı- 9 ribanud- 3 asistle mücadele eden Birsel Vardarlı da ‘Maçın Yıldızı’ seçildi. Birsel ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yağmur’un elinden aldı.


Karşılaşma Ivana Matovic ve Gizem Yavuz’un karşılıklı basketleriyle başlarken, Matovic’in ikinci isabetine Bahar Öztürk yanıt verdi. Esmeral Tunçluer’in orta mesafeli şutuyla tekrar öne geçen Fenerbahçe’de Angel McCoughtry’nin serbest atışları skoru 8-6’ya getirdi. Panküp Kayseri Şeker, Nakia Sanford’un sayılarıyla iki kez eşitliği sağlasa da Matovic takımını önde tuttu. Kayseri temsilcisi aldığı moladan sonra kullandığı hücumu değerlendiremedi ve Şaziye İvegin çeyreğin bitimine 2 buçuk dakika kala farkı 4’e çıkardı. Fakat Panküp Kayseri Şeker; Bahar ve Latoya Pringle’ın arka arkaya basketleriyle durumu eşitlemeyi başardı. Son 1 dakikada başka sayı olmayınca ilk periyot 12-12’lik skorla tamamlandı.

Kayseri temsilcisi ikinci periyottaki ilk iki hücumdan Nakia Sanford - Latoya Pringle ikilisinin isabetleriyle dönerek üstün duruma geldi. Aynur metin de farkı 4’e yükseltti. Hana Horakova ve Nevriye Yılmaz’ın sayılarıyla yeniden öne geçen Fenerbahçe’de Birsel Vardarlı takımının serisini 7-0’a taşıdı. Panküp Kayseri Şeker rakibini Sanford’un isabetiyle durdurduktan sonra İlsu Darıcıoğlu’nun üçlüğüyle eşitliği sağladı. Ancak Sarı-Lacivertliler Nevriye ve Horakova’nın sayılarıyla skoru tekrar lehine çevirip devreyi 29-23 önde kapattı.

Fenerbahçe üçüncü çeyreği Esmeral Tunçluer’in basket faulüyle açtı. Rakibini Latoya Pringle ile aynı şekilde cevaplayan Panküp Kayseri Şeker, Birsel Vardarlı’nın isabetine engel olamasa da Gizem Yavuz ve Vickie Johnson’ın sayılarıyla durumu 34-30 yaptı. Sarı-Lacivertliler serbest atışlarla üstünlüğünü korurken, Şaziye İvegin’in isabetsiz atışlarının ardından Bahar Öztürk ve Nakia Sanford farkı 1’e düşürdü. Ama Fenerbahçe; Nevriye - Angel McCoughtry ikilisinin basketleriyle son periyoda 42-37 avantajlı girdi.

Takımlar final çeyreğinin ilk 2 dakikasında sayı kaydedemedi. Suskunluğu Angel McCoughtry ile bozan Sarı-Lacivertlilere Latoya Pringle’dan yanıt geldi. McCoughtry ve Bahar Öztürk’ün karşılıklı basketleri sonrası her iki takımın sayı çevirdiği serbest atışlarla 5 sayılık fark korundu. İlk 5 dakika 49-44’lük skorla tamamlanırken Pringle’ın art arda sayıları farkı 1’e indirdi. Fakat Fenerbahçe, Hana Horakova’nın sorumluluk almasıyla 5 sayılık avantaj yakalamayı başardı. Birsel Vardarlı’nın asistinde Tammy Sutton-Brown’ın kritik isabeti de bitime 50 saniye kala Sarı-Lacivertlileri rahatlattı. McCoughtry ile skor üretmeye devam eden Fenerbahçe 61-51’lik galibiyetle adını yarı finale yazdırdı.

SALON: Karataş Şahinbey

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu, Yener Yılmaz, Ayşenur Yazıcı

FENERBAHÇE (61): Hana Horakova 9 (7 ribaund- 2 asist), Birsel Vardarlı 6 (9 ribaund- 3 asist), Esmeral Tunçluer 5 (2 ribaund- 1 asist), Şaziye İvegin 2 (1 asist), Nevriye Yılmaz 14 (2 ribaund- 2 asist), Ivana Matovic 6 (4 ribaund- 1 asist), Tammy Sutton-Brown 2 (7 ribaund), Nevin Nevlin, Angel McCoughtry 17 (9 ribaund- 1 asist)

PANKÜP KAYSERİ ŞEKER (51): Pınar Demirok, İlsu Darıcıoğlu 3 (3 ribaund- 1 asist), Gizem Yavuz 4 (1 asist), Bahar Öztürk 10 (1 ribaund- 2 asist), Latoya Pringle 19 (12 ribaund), Esra Ural (1 ribaund), Aynur Metin 2 (1 ribaund), Nakia Sanford 10 (9 ribaund- 1 asist), Vickie Johnson 3 (7 ribaund- 3 asist)

1. PERİYOT: 12-12
2. PERİYOT: 17-11
3. PERİYOT: 13-14
4. PERİYOT: 19-14



******************************
 * Takım iyi değil.Zorlukla kazandık.Maçın sonunda Panküp'ü ortak ettik adeta.
* Bu düşüş konusunda neden hala bir tedbir alınamıyor anlamıyorum.Erkek takımı da aynı şekilde paraşütsüz inişte.İdari ve teknik sorumlular ne iş yapıyor bilmiyorum.
* Angel 17s.9r.ile çok iyi oynamış gibi gözüküyor rakamlarda ama 11/10 serbest atışlardan attı.
Şut yüzdesi 12/2.% 17.
* Nevriye her zamanki gibi ayakta kalan tek oyuncu ama O da ribauntlarda yok.14s.2r.
Birsel 9,Horokova 7 ribaunt.Matoviç 4 ribaunt.İlginç değil mi ?
* Tammy Sutton Brown'un oynayabilmesi ile Anete dışarıda kaldı.Bu hücumda sıkıntı yaratıyor.
Neyseki Tammy 7 ribaunt katkısı ve maçın sonunda kritik anda Birsel ile ikili oyundan attığı sayı ile katkı verdi.
* Panküp takımı oyun disiplininden kopmadan sonuna kadar mücadele etti,sonunda yabancı oyuncularının yorgunluğu nedeniyle yaptığı hatalarla kaybetti.
* Eski oyuncumuz Barbara Turner - Bahar Öztürk - seneye Türk olarak düşünülebilir.Newlin nasıl olsa fazla düşünülmüyor.
* Bu oyun akşam gs maçı için yetmez.Sıkın kendinizi ve bir kez daha gs yenilgisi göstermeyin bize lütfen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder