11 Mart 2011 Cuma

TBBL 21.Hafta : Kraliçeler Uzatarak Beziktaş'ı Yendi.76-79 !!!

Nefes kesen derbi F.Bahçe'nin

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nde haftanın maçı Fenerbahçe’nin 76-79’luk galibiyetiyle sona erdi. Beşiktaş Cola Turka’nın konuğu oldukları maçın neredeyse tamamını geride götüren ve bir ara çift haneli farkla geriye düşen Sarı Lacivertliler, uzatma sonucunda gülmeyi başardı. Fenerbahçe’nin galibiyetinde, son 3 dakikaya kadar hiç sayı atamamasına karşın, kırılma anında sahneye çıkan ve kalan sürede 9, uzatmada da 5 sayı kaydederek maçı 14 sayıyla tamamlayan Angel McCoughtry başrolü oynarken Nevriye Yılmaz da 15 sayı ve 13 ribaundluk performansıyla maça damgasını vuran isimlerden oldu.

Karşılaşma, Sales’ın üst üste sayılarıyla başlarken, Matovic, Birsel ve Esmeral üçlüsüyle basketler bulan Fenerbahçe, ilk 3 dakikayı 4-6’lık üstünlükle geçti. Sonrasında ise Sarı Lacivertliler, tam 4 dakika boyunca sayı üretemedi ve özellikle serbest atışlarla etkili olan Beşiktaş Cola Turka, periyotun sonuna 3:50 kala, 13-6’lık üstünlüğü yakaladı. Takip eden bölümde ise seri yakalayan taraf Fenerbahçe oldu ve son dakika öncesinde, 13-13 ile skor eşitlendi. Santos ve Kalkauske’nin kalan süredeki sayıları ise Beşiktaş Cola Turka’yı tekrar öne geçirdi ve Siyah Beyazlılar, ilk periyotu 17-15 önde tamamladı.
Pota altından bulduğu üst üste isabetlerle ikinci periyota hızlı başlayan ve savunmada da rakibine rahat hücum etme şansı vermeyen Beşiktaş Cola Turka, başta Salkauske’nin etkili oyunuyla ilk 4 dakikayı, 26-19’luk skorla önde geçti. Sonraki bölümde Siyah Beyazlılar’ın şut ritminde aksama olsa da sık sık top kaybı yapan Fenerbahçe, farkı azaltma şansını değerlendiremedi ve periyotta son 3 dakikaya 31-25’lik skorla girildi. Kalan sürede de Nilay ve Marques ile farkı çift hanelere çıkartan Beşiktaş Cola Turka, son 2 dakikada sayı bulamasa da devre arasına 35-28’lik üstünlükle gitmeyi bildi.
Devre arasından dönüşte iki takım da karşılıklı sayılar kaydetti ve ilk 3 dakika, 41-33’lük skorla geçildi. Takip eden bölümde Fenerbahçe etkili bir savunma uyguladı ve yaklaşık 4 dakika boyunca rakibine sayı şansı vermeyerek skoru 41-38’e getirdi. Sonrasında ise Beşiktaş Cola Turka, suskunluğunu Nilay’la bozarken hemen ardından da Marques’in kaydettiği üst üste 8 sayı, Fenerbahçe’nin Matovic ve Nevriye ile kaydettiği isabetlere rağmen farkı 8’e yükseltti. Periyotun son bölümünde konuk ekip, boyalı alanda etkinlik sağlarken Beşiktaş Cola Turka, üst üste üçlüklerle farkı korudu ve periyotu 55-48’lik üstünlükle geçti.
Mücadelenin final periyotuna iki ekip de verimli başlayamasa da karşılıklı sayılar bulmayı başardılar. Bunun üzerine iki takım da oyuna ağırlığını koyamadı ve aradaki fark 5’le 7 sayı arasında gidip geldi. Bitime 4:34 kala Santos’un serbest atışları, Beşiktaş Cola Turka adına farkı 8 sayıya kadar çıkardı, ancak sonrasında, tüm maç boyunca sessiz kalan McCoughtry, Fenerbahçe adına üst üste 5 sayı kaydetti ve konuk ekip, 7-0’lık seriyle 1:19 kala, skoru 65-64’e getirdi. Kalan sürede ise Santos’un basket faulden bulduğu sayılar, 30 saniye kala, Beşiktaş Cola Turka’nın üstünlüğünü tekrar 4’e yükseltti ancak, Sales’ın top kaybını ve Esra’nın kaçırdığı serbest atışları, McCoughtry ile değerlendiren Fenerbahçe, 8 saniye kala skoru eşitledi ve 68-68 ile maçı uzatmaya taşıdı.
Nevriye ve Jekabsone’in isabetleriyle uzatma periyotuna iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu ve McCoughtry’nin de üçlüğüyle son 3 dakika öncesinde, konuk ekip 70-75’lik üstünlüğü yakaladı. Takip eden bölümde Nilay ve Santos ile sayılar bulan Beşiktaş Cola Turka, son dakika öncesinde farkı 1 sayıya kadar indirse de kalan sürede McCoughtry’nin serbest atışlarıyla skor üretip rakibine sayı şansı vermeyen Fenerbahçe, mücadeleden 76-79’luk galibiyetle ayrıldı.

SALON: Beşiktaş Cola Turka Arena
HAKEMLER: Ali Şakacı – Uğur Özen – Ziya Özorhon
BEŞİKTAŞ COLA TURKA (76): Esra Şencebe 8 (1 asist), Nilay Kartaltepe 10 (3 ribaund- 5 asist), Iziane Marques 14 (5 ribaund- 1 asist), Tuğba Taşçı (1 ribaund), Yasemin Horasan 2 (9 ribaund), Nykesha Sales 10 (3 ribaund- 3 asist), Kelly Santos 18 (13 ribaund), Iveta Salkauske 14 (5 ribaund)
FENERBAHÇE (79): Anete Jekabsone 13 (4 ribaund- 1 asist), Hana Horakova 4 (4 ribaund– 3 asist), Birsel Vardarlı 8 (8 ribaund– 3 asist), Esmeral Tunçluer 5 (1 ribaund- 2 asist), Şaziye İvegin 3 (1 ribaund), Nevriye Yılmaz 15 (13 ribaund– 2 asist), Ivana Matovic 13 (5 ribaund), Nevin Nevlin 4 (4 ribaund- 1 asist), Angel McCoughtry 14 (7 ribaund)
1.PERİYOT: 17-15
2.PERİYOT: 18-13
3.PERİYOT: 20-20
4.PERİYOT: 13-20
UZATMA: 8-11



 ********************************
* Maçı Karga TV vermiş ama seyredemedik tabii.İyi ki de seyretmemişiz.Zira gene çok kötü oynamışız ve mucize eseri kazanmışız.
* Bjk maçı hediye etmiş.Son 22 saniyede bjk 4 sayı önde ve top bjk'deymiş.Oradan top kapıp farkı 2 sayıya indirmişiz.Sonra 14 saniye kala Esra Şencebe 2 serbest atışı kaçırmış,son hücumu değerlendirerek maçı uzatmaya götürmüşüz.
* Takımın en kötüsü Angel maçı uzatmaya götürmüş ve sonrasında ise azmış resmen.39. dakikaya kadar 0 sayı ile oynadıktan sonra uzatma ile birlikte 14s.7r.yapmış.14.59 dakika oynamış.Ohaaa resmen.
* Nevriye 15s.13r.ile takımın en iyisi olmuş.
* Birsel'in 8 ribauntu ilginç.Matoviç'in 5 ribauntu var.
* Üçlük yüzdemiz kötü.13/2.% 15.
* Neyse bu kez Ratgeber 9 kişilik rotasyon ile oynamış.Şaziye ile Newlin de rotasyona girmiş.
* Bjk 8 serbest atış kaçırmış üst üste.Resmen harakiri yani.
* İlginç olan takımın Taurasi'nin temiz çıkma  kararından sonra fişi çekilmiş moda girmesi.Neden böyleler ve yetkili kişiler neden bir önlem almıyor çok merak ediyorum doğrusu.Umarım Türkiye Kupasında bu vurdum duymaz yapı devam etmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder