16 Nisan 2011 Cumartesi

Kraliçeler gs'ye şans tanımadı : 80-68 (2-1) !!!



Fenerbahçe, Evinde Büyük Avantaj Yakaladı
15.04.2011

Türkiye Bayanlar  Basketbol Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu’nda Galatasaray Medical Park’ı 80-68'lik skorla mağlup ederek durumu 2-1’e getirdi.


Türkiye Bayanlar  Basketbol Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu’nda Galatasaray Medical Park’ı 80-68'lik skorla mağlup ederek durumu 2-1’e getirdi. Serinin dördüncü maçı 17 Nisan Pazar günü saat 15:30 oynanacak ve Sarı Lacivertliler bu karşılaşmadan da galibiyetle ayrılması durumunda 2010/2011 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak.

Caferağa Spor Salonu’ndaki mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat’ın yanı sıra Fenerbahçe ve Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri de izledi.

Bahar Çağlar ve Anete Jekabsone’un karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelenin ilk iki dakikasında takımlar skor bulmakta zorlanmadı. İlk üç dakikası 6-6 eşitlikle geçilen karşılaşmada Nevriye Yılmaz’ın pota altı basketiyle Fenerbahçe durumu 8-6’ya getirdi. Baskılı adam adama savunmaların yapıldığı bu bölümde Seimone Augustus’un orta mesafe isabetiyle skora denge geldi (10-10). Boyalı alanda Nevriye’nin hücum ribaundlarındaki etkinliği sonrasında Galatasaray Medical Park alan savunmasına döndü. İlk periyotu Fenerbahçe, 18-16 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk dakikalarında da takımlar skor bulmakta zorlanmadı. Nevin Nevlin ve Nevriye Yılmaz ikilisiyle skor üreten Fenerbahçe karşısında Galatasaray Medical Park, Sylvia Fowles ile Doneeka Hogdes’un basketleriyle durumu 22-22’ye getirdi. Angel Mc Coughtry ile bu bölümde penetrelerden skor üreten Sarı Lacivertliler, yakaladığı 9-2’lik seriyle farkı 16.dakikada 7 sayıya çıkarttı (31-24). Tamika Catchings’in turnikesiyle hücumdaki suskunluğunu bozan konuk ekip, Fowles’un da turnikesiyle durumu 34-28 yaptı. Ancak Fenerbahçe, devre sonunda soyunma odasına 38-34 üstün giden taraf oldu.

Seimone Augustus ve Angel Mc Coughtry ikilisinin sayılarıyla üçüncü periyotun ilk iki dakikası geride kaldı. Bahar Çağlar’ın pasında üç sayılık basket bulan Tamika Catchings, 24.dakikada skora dengeyi getirdi (41-41). Bu bölümde Nevriye Yılmaz, Hana Horakova ve Ivana Matovic üçlüsüyle skor üreten Fenerbahçe, farkı da 6 sayıya çıkarttı (49-43). Mola alan Galatasaray, ara sonrasında Tamika Catchings ile basket bulmasına karşın savunmada Horakova’yı durdurmakta zorlandı. Seimone Augustus’un hücum ribaundundan kaydettiği basketin ardından mola alan Sarı Lacivertliler, Tuğba Palazoğlu’nun üç sayı denemesinde isabet bulamayınca, periyotu dört sayı farkla 61-57 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotuna Fenerbahçe, Ivana Matovic, Anete Jekabsone ve Kristen Nevlin üçlüsüyle yakaladığı 7-0’lık seriyle başladı ve 33.dakikada farkı 11 sayıya çıkarttı (68-57). Sylvia Fowles’un serbest atışlarıyla bu periyottaki ilk sayılarını kaydeden Galatasaray Medical Park, rakibinin tam saha baskılı savunması karşısında ise organize olmakta zorlandı. Doneeka Hodges’ın üç sayı isabetiyle hücumdaki suskunluğuna son veren Sarı Kırmızılılar, 36.dakikada durumu 70-62 yaptı. Angel Mc Coughtry’nin orta mesafe isabeti sonrasında mola alan Galatasaray Medical Park, ara sonrasında Seimone Augustus ile basket buldu. Ancak son bölümde özellikle Hana Horakova ve Birsel Vardarlı ikilisiyle oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Fenerbahçe, karşılaşmadan da 80-68 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar – Kaan Büyükçil – Turgut Işık

FENERBAHÇE (80): Anete Jekabsone 8 (2 ribaund), Hana Horakova 14 (6 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 5 (2 ribaund- 2 asist), Esmeral Tunçluer (1 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 14 (3 ribaund- 4 asist), Ivana Matovic 13 (8 ribaund- 1 asist), Nevin Nevlin 4 (6 ribaund), Angel MC Coughtry 22 (4 ribaund- 5 asist)

6ALATASARAY MEDİCAL PARK (68): Tuğba Palazoğlu (1 ribaund- 1 asist), Doneeka Hodges 9 (1 asist), Bahar Çağlar 4 (2 ribaund- 6 asist), Işıl Alben 4 (2 ribaund- 2 asist), Gülşah Gümüşay, Tamika Catchings 18 (3 ribaund- 4 asist), Seimone Augustus 16 (7 ribaund- 1 asist), Syliva Fowles 17 (7 ribaund)

1.PERİYOT: 18-16
2.PERİYOT: 20-18
3.PERİYOT: 23-23
4.PERİYOT: 19-11

Fenerbahçe – Galatasaray Medical Park Maçının Ardından


Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park arasında oynanan final serisinin üçüncü maçı sonrası antrenörler mücadeleyi değerlendirdi.
Fenerbahçe Baş Antrenörü Laszlo Ratgeber, çok önemli bir karşılaşmayı kazandıklarını söylerken, “Final havasında bir maç oynandı. Maç boyunca oyun planımıza sadık kaldık. Planımızı sahaya yansıtıp, bireysel performanslar da ön plana çıkınca bugün olduğu gibi maçları kazanmayı başardık. Şayet taraftarımız olmadan bu maçı kazanmamız zor olurdu” dedi.

Galatasaray Baş Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ise ilk yarıda iyi mücadele ettiklerini söylerken, “Rakibimiz, Fowles’ın ikinci yarıda yaşadığı sakatlık sonrasında ribaundlarda etkili oldu. Bizim amacımız dördüncü maçı kazanarak seriyi yeniden Abdi İpekçi Spor Salonu’na taşımak olacak. Bunu da gerçekleştirebilecek gücümüzün olduğuna inanıyorum” diye konuştu










****************************************************
* Tebrikler Kraliçeler ve teknik heyet.

* Beklediğim gibi geçti maç.Ambiyans harikaydı taraftara tebrikler,oyuncularımız mücadele ettiler ve sonuç geldi.
* 2.maçta eleştirdiğim ,hiç mücadele etmeden,savunma yapmadan teslimiyetçi bir görüntü olmamalıydı ,olmadı.
* Maçı getiren noktalar ; İstek,arzu ve mücadele,geniş rotasyon,Angel'in Winner özelliği,Horokova'nın esktra katkısı ve ribauntlardaki 35-24'lük üstünlüğümüzdü.
* İki takım arasında en önemli fark ; bizim kaliteli yerli rotasyonumuzdu.gs'yi 3 zenci Amerikalı sırtlıyordu.İşte biz mücadele etmediğimizde 3 Amerikalının performansı bizi yenmeye yetiyordu.Dün Esmeral sakatlığı nedeniyle olmamasına rağmen onun süresini kullanan ve ekstra katkı yapan Horokova da katılınca Fowles,Tamika ve Augustus'un 60 sayı atması yetmedi.Fark şurada görülüyor ; gs'nin 68 sayısının 60'ı yabancılardan,bizim 80 sayımızın 57'si yabancılarımızdan,23'ü yerlilerden.
* Benim seri başında ümitsiz olmamın sebebi ,saha avantajını kaybetmemiz nedeniyle ve de oyuncularımızın istikrarsız performansları yüzünden 3 Zenci Amerikalı'nın dominasyonuydu.Makyavelizm konusunda şanı arşa ulaşan gs'den hiç bir zaman saha içi şartlardan çok fazla çekinmedim.''Başarıya giden her yol mübahtır'' makyavelist felsefesini şiar edindikleri için her türlü pisliği,çirkefliği,hinliği yapacaklardı.Hacettepe komplosunun arkasında da  bizim yönetimin göremediği (!) bunlar vardı.12 bin kudurmuş önünde işimiz zordu ama 1.maçta olağanüstü oynayarak şemsiyeyi tersine çevirdik.Caferağa'ya işi döndürmek olayı % 80 bitirmek demekti.Dün de Caferağa'nın rolünü gördük.Şu maçtan önce resmi sitelerinden çocukca gene ezikliklerini gösteren açıklama koymalarının etkisini dün gördük ;

Tamika'nın hakemin suratına yaptığı o küstah hareketi hakemin afiyetle yutması ve görmezlikten gelmesinde şu açıklamanın etkisi vardı.Ancak neticeye etki edemediler.Yetmezdi ve yetmedi bu tür ucuz,basit hesaplar,oyunlar.
* Nevriye sakatlıktan sonra bu maça iyi başladı ve 30.46 dk.da 14s.3r.4a.ile iyi katkı verdi.Maç öncesi Işıl'a küfür etmemeleri için taraftara rica etmesi sportmence bir davranış ama  Işıl Albeni hakettiği davranışı görüyor.Hiç kimse Fenerbahçe'den ''Fenev'' diye bahsedemez.Ederse her yerde her şekilde tepki görür.O yüzden Nevriye sadece işini yapmalı.
* Horokova.Açıkcası çok eleştirdiğim ve bu seride yabancı kontenjanı yüzünden tribünde yer almasını istediğim oyuncuydu.Eleştirmemin sebebi sadece mücadele ederek katkı yapmaya çalışmasının yetersiz olduğunu,hiç potaya bakmamasının,insiyatif almamasının  dezavantaj olmasını düşünmemdendi.24 dakika sahada kalıyor sadece 4 serbest atıştan skor buluyordu.Skora katkı yapmayan guardları sevmiyorum prensip olarak.Dün Horokova ikinci yarıda taşın altına elini soktu ve müthiş performans gösterdi.22 dk.14s.6r.1a.ekstra katkı demek.Geldiğinden beri çok az böyle maçı var.Sanırım bir de Ummc iç saha maçında böyle iyi oynamıştı.Bu oyuncu Dünya Şampiyonasının MVP'si,Avrupa'nın En İyi Guard'ı seçildi ama bizim takımda bu seçimlerin haklılığını pek görememiştik.Batur Abi bile ''Bugüne kadar yaptığım tenkitlerin hepsini bugün geri alıyorum'' dedi.Ben geri almıyorum çünkü haklı olarak eleştirdik.Yalnız insanlığı süper.Çok sempatik ve bu formaya yakışan bir kişilik olduğunu maç sonrası röportajlarında görüyoruz.
* Anete.Kesinlikle oynaması lazım dedik.Çünkü alan savunmasına karşı üçlük tehditi olan oyuncumuz çok azdı.Angel daha çok içeri penetre ederek oynayan ve kısa mesafe şutu olan bir forvetti.Anete dün ikinci yarıda soktuğu 2 kritik üçlükle rakibin yaklaşmasını önledi ve momentumu elimizde tutmamızda önemli etken  oldu.
* Matoviç.Büyük maçların büyük oyuncusu olduğunu bir kez daha gösterdi.13s.8r. ve Fowles ile içeride gerçek anlamda boğuşan tek oyuncuydu.Ayrıca psikolojik olarak Amerikalıları delirtmesi de önemliydi.
* Newlin maçın belirleyici faktörlerinden ribauntlarda 6 ribauntu ile farkettirmeden önemli katkı yaptı.15.19 dk.4s.6r.
* Ve Angel.Beni haklı çıkardığı için kendisini kutluyor ve tebrik ediyorum.Ratgeber'i de aynen Aykut Kocaman'ın başta Alex hakkındaki düşüncesi ve tasarruflarını değiştirip bugün kazandığı gibi Angel hakkındaki düşüncesini değiştirip,tasarrufları için kutluyorum.Angel Winner bir oyuncu.Bu oyuncuya istediği süreler vermezseniz,sok çıkar rol oyuncusu muamelesi yaparsanız verim alamazsınız ve arıza çıkar.Bunu yaşadık.Ratgeber istediği kalıba sokmaya çalıştı Onu ama olmadı.Oyunu üstüne kurmak veya süresini arttırarak daha fazla sorumluluk yüklediğinizde Angel'ın neler yapabileceğini Play Off serisinin başından itibaren Samsun Basketbol,Botaş ve gs serisinde görüyoruz.Dün de 33.46.dk.da (bence 37-38 dk.falan oynamalı) 22s.4r.5a. ile çok iyi katkı yaptı.
* Günün repliği ; Batur Abi'den ''Şu müdafa ne mübarek bir kelime''
* Maçın hareketi ; Angel'in Işıl Albeni'nin beynine koyduğu blok ve Başkan'ın mola hareketiydi.
 * Delnan.Bu nasıl kader Abi :))))))))))))
* Maçı FB TV'den anlatan yeni isim Serhan Ayaz hiç bir şeyden memnun olmayan Fenerbahçe taraftarı tarafından beğenilmemiş, Kıvanç aranıyor .Anlamak mümkün değil.Bence süper anlatıyor,sesi,diksiyonu da harika.Bravo Serhan Ayaz.
* Taraftar.En başta Ambians mükemmeldi dedim.Sol taraftaki klasik yerlerinde bildiğimiz kemik grup ( FBD ağırlıklı) mükemmel  destek verdiler.Hepsine helal olsun.Ortalar ve sağ taraf her zamanki gibi oturmaya gelmiş,çök çökçülerden oluşuyordu.Her zaman söylüyoruz be mübarekler bari alkış,ıslık yapın bir şey yapın.
* Ratgeber.Teknik olarak zaman zaman eleştiriyoruz ama röportajları beni bitiriyor.Mimikleri,sözleri taraftarı canevinden vuruyor.Dünde sırılsıklam olmuş gömleği ile konuşurken epey duygulandırdı bizi.Çok sempatik ve candan.O yüzden insan hakkında kararsız kalıyor.Şampiyon olacağız inşaallah.O zaman kalır herhalde.
* Son olarak ; Pazar 15.30'da inşaallah camianın ilk Şampiyonluğu geliyor.Bu Şampiyonluk  çok anlamlı olacak.Alalım çok şey yazacağız  inşaallah.Başarılar.........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder