10 Nisan 2011 Pazar

Kraliçeler gs'yi evinde terbiye ederek 1-0 Öne Geçti.74-77 !!!




TBBL final serisi ilk maçında Galatasaray Medical Park’ı deplasmanda 74-77’lik skorla mağlup eden Fenerbahçe, seride 1-0 öne geçti.


Birsel, Matovic ve Esmeral üçlüsünün sayılarıyla maça hızlı başlayan Fenerbahçe, ilk 2 dakikayı 2-9’luk skorla önde geçti. Rakibine Galatasaray Medical Park, rakibine Bahar Çağlar ve Tamika Catchings’in isabetleriyle karşılık verse de Fenerbahçe’nin üstünlüğü, 5. dakika geçilirken de 9-15 ile sürdü. Sonraki bölümde iki ekip de verimli hücum edemezken konuk ekip son 2 dakikaya da Matovic’in orta mesafe isabetiyle 14-21 önde girdi. Ancak kalan sürede Galatasaray Medical Park, Hodges, Catchings ve Fowles ile 9-1’lik bir seri yakaladı ve periyot sona ererken 23-22 ile ilk kez öne geçti.

İkinci periyota Angel ve Matovic’in sayılarıyla başlayan taraf Fenerbahçe olsa da Bahar ve Hodges’ın isabetleri Galatasaray Medical Park’ın üstünlüğünü korumasını sağladı. Sonraki bölümde de Fowles ve Augustus ile Fenerbahçe’nin farkı kapama çalışmalarına engel olan ev sahibi ekip, 5. dakikayı 35-31 önde geçti. Ardından ise Fenerbahçe’nin 7-2’lik seri geldi ve Sarı Lacivertliler, skorda tekrar öne geçti. Periyotun son bölümü ise Catchings’in arka arkaya isabetlerine sahne oldu ve Galatasaray Medical Park, devre arasına 43-42 önde girdi.

Devre arasından dönüşte, iki takım da savunmaları sertleştirdi ve birbirlerine kolay sayı şansı vermediler ve yalnızca birer basketin bulunduğu ilk 3 dakika, 45-45’lik eşitlikle geçildi. Takip eden bölümde Sylvia Fowles, Galatasaray Medical Park’ı; Birsel Vardarlı da Fenerbahçe’yi sürükleyen isimler olurken Angel ve Matovic’in de katkı vermesiyle avantaj sağlayan Fenerbahçe, son 3 dakikaya 49-56’lık üstünlükle girdi. Kalan süre ise Fowles ve Nevriye’nin düellosu şeklinde geçti ve final periyotuna 56-60’lık Fenerbahçe üstünlüğü ile girildi.

Son periyota Fenerbahçe, Matovic’in isabetleriyle başlarken, Galatasaray Medical Park, ilk sayılarını 3. dakika dolarken Augustus’un orta mesafeli isabetiyle bulabildi. Sonrasında ise Angel ve Horakova’nın Fenerbahçe adına kaydettiği sayılar, 58-58 ile farkı ilk kez çift hanelere çıkardı. Bu bölümde savunmasını iyice sertleştiren Fenerbahçe karşısında Galatasaray Medical Park, ilk 6 dakikada içinde Augustus’un isabeti dışında sayı kaydetmeyi başaramadı ve 58-72’lik skorla fark 14’e kadar çıktı. Sarı Kırmızılılar’ın suskunluğuna, son 4 dakikaya girilirken Gülşah’ın üçlüğü son verirken, Fowles’un da kendisine destek verdiği bölümde iki üçlük daha bulan Gülşah, 24 saniye kala Galatasaray Medical Park’ın farkı 2 sayıya kadar indirmesini sağladı. Ev sahibi ekip, kalan süre içinde öne geçme şansını da yakaladı ancak top kaybı sonucu bu şansı değerlendiremediler ve Fenerbahçe, mücadeleden 74-77’lik galibiyetle ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Recep Ankaralı - Semih Vural - Ziya Özorhon

GALATASARAY MEDICAL PARK (74): Tuğba Palazoğlu, Donneka Hodges 8 (1 ribaund - 2 asist), Bahar Çağlar 7 (1 ribaund – 3 asist), Işıl Alben 2 (1 ribaund - 3 asist), Gülşah Gümüşay 9 (1 ribaund – 1 asist), Tamika Catchings 15 (8 ribaund - 3 asist), Seimone Augustus 10 (1 ribaund), Slyvia Fowles 23 (21 ribaund)

FENERBAHÇE (77): Anete Jekabsone 2, Hana Horakova 8 (1 ribaund), Birsel Vardarlı 10 (8 ribaund - 9 asist), Esmeral Tunçluer 11 (2 ribaund - 2 asist), Nevriye Yılmaz 11 (6 ribaund – 2 asist), Ivana Matovic 21 (6 ribaund – 2 asist), Nevin Nevlin (1 ribaund), Angel McCoughtry 14 (9 ribaund - 3 asist)

1. PERİYOT: 23-22
2. PERİYOT: 20-20
3. PERİYOT: 13-18
4. PERİYOT: 18-17




















****************

* Tebrikler Kraliçeler.
* Harika bir galibiyet oldu.Böylece saha avantajlarını da ellerinden aldık.2.maçı orada kaybetsekte Caferağa'da 2 maçı alıp 3-1 ile bitiririz.
* 14 sayıdan gelip bu şekilde hem de Işıl Albeni'nin stepsi ile kaybetmeleri senaryo yazsak olmazdı.Süper oldu bu şekilde.12 bin havlayan köpek önünde 14 sayı farkın kapanıp,heyecanlandırıp son saniyede kaybetmeleri fena yıkmıştır şimdi onları.
* Böyle diyoruz ama çok uğraştık maçı vermek için (!).Gerçekten yok böyle bir şey.4.22 kala 58-72 ile farkı 14 sayıya çıkarmışken oradan maça ortak etmek az görülür şey.Tamam sahaya her şey attılar,pisliklerini yaptılar ama Esmeral'in Gülşah'ı tutamayıp 3 tane üçlük attırması,gene Esmeral'in son 4 serbest atıştan 1'ini atabilmesi,Angel'in 20 saniye kala 3 sayı öndeyken 1 saniye bile geçmeden faul yapması ve 2 atışa izin vermesi akıl alır şey değildi.Çok şükür ki Işıl Albeni balonunun stepsini Recep Ankaralı yakaladı ve çok büyük şok yaşamaktan kurtulduk.Recep Ankaralı çok yakmıştır bizi ama 4 saniye kala o stepsi çalması çok ilginçti.
* Bizim adımıza en iyiler Birsel ,Matoviç ve son çeyrekte sadece son 2 atışlardan 2 sayı bulabilse ve 20 saniye kala gereksiz faul yapsa da Angel'dı.
Birsel 10 sayı,8 ribaunt,9  asist ile triple double'ı kaçırırken Avrupa'nın en iyi guardlarından biri olduğunu ve bu takımın bayrak kraliçesi olduğunu bir kez daha gösterdi.Helal Olsun Birsel.
* Matoviç de ne kadar büyük oyuncu olduğunu ve bu maçların oyuncusu olduğunu gösterdi.Nevriye'nin sakatlıktan çıkması nedeniyle fazla zorlamaması ,Newlin'in de sıfır katkı vermesine rağmen hem Fowles'la mücadele etmeye çalıştı hem de 21sayı,6 ribauntluk çok iyi bir performans gösterdi.
* Angel  18/5.% 28 (Bu kadar düşük yüzde çok ilginç) gibi kötü yüzde ile oynasa da 14 sayı,9 ribaunt ile fena  katkı vermedi.12 sayıyı ilk 3 çeyrekte attı.Son maçlardaki ortalamasını tutturdu aslında.
Bundan önceki seride de double double yapmıştı.
* Esmeral 11 sayı  atsada beğenmedim.Kötü savunma yaptı ve neredeyse takımı yakıyordu.
* Anete sanırım rahatsızmış az oynadı.05.28 dk.Daha fazla süre alabilseydi fazla katkı yapardı.
* Ben Horokova yerine Tammy'yi tercih ederdim.Horokova 8 sayı attı.Savunmada ayak çabukluğuna güveniyor hoca ve vazgeçmiyor.Madem Anete rahatsızdı neden Tammy alınmadı anlamadım.Newlin olmuyor.
* Toplam ribauntlarda 38-35 fazla fark olmasa da Fowles'ın 21 ribaunt ve 23 sayılık performansı feci.
Mutlaka iyi box aut yapmak lazım.Nevriye Salı'ya kadar biraz daha iyi duruma gelmeli.Veya Tammy'de kullanılmalı.
* Oyun kurucu farkı sonucu belirledi diyebiliriz.
Işıl  2 sayı 1 ribaund 3 asist
Birsel 10 sayı 8 ribaund 9 asist
3.Çeyrekte iyi savunma yaptık.13 sayıda tuttuk.Sabırlı,panik yapmadan hücum ettik.
* Günün repliği : Batur Abi'nin Ceyhun Yıldızoğlu için ''Çok ağlıyor ya '' demesi.
* Angel'ın son çeyrekte Tamika'ya yaptığı blok ve devamında top kaybı yaptırması çok önemliydi.
*Tamika ve Augustus sürekli hücum faul yaptılar
* Doğrusu pek ümitli değildim bu seriden.gs'yi ağır favori görüyordum.5 zenci Amerikalı ve Fowles-Tamika-Augustus üçlüsünü durdurabileceğimizi sanmıyordum.O yüzden erkek voleybol maçını tercih ettim seyretmek için,ara ara bu maça baktım.Son saniyelere bakamadım.Biraz önce tamamını banttan izledim.Maçı hakederek kazandık.Beklediğimden de çok iyiydik.Angel'ın performansı belirleyici olacak demiştim.Bu civarlarda istatistik yapsın - tabii yüzdeyi yukarı çekerek - yeter.Birsel,Matoviç ve Nevriye gerekeni yaparlar.
Daha Esmeral,Anete ve Tammy de var.
Gülşah'ın bildiğimiz ama önleyemediğimiz 3 üçlüğü 9 sayı ekstra idi gene de.Geri getiren bu üçlüklerdi.
Yoksa maç kopmuştu.
* Bu duruma biz kendimiz getirmiştik,şimdi düzelttik.Bugün oradan galibiyet çıkaran takım artık seriyi vermez diyorum ama gene de temkinli olalım.2.maçı da aynı disiplin ve inançla oynayalım.Salı günü bu kadar köpek olmayacaktır orada.Kafadan kırdık hayallerini.İnşaallah sonunu getiririz.

2 yorum:

  1. merhaba hocam nasılsın umarım ıyısındır ne zamandır grusemedık ya heyecan tavan yaptı yıne 1-1 oldu caferagada bıter mı bu ıs yorumlarını merak ettım bı de tabı futbolda trabzon takılır mı dersin kutsal ıttıfakı cokertmemız lazımm zıraatı elersek arkas da cok zor olacak dımı kıb grusmek uzere...

    YanıtlaSil
  2. Selamlar Dostum.
    Sağolasın iyi diyelim.İnşaallah sen de iyisindir.
    Yoğunluktan fazla vakit ayıramıyorum.

    Evet seri 1-1 oldu.İstediğimizi aldık aslında dünkü maçı yorumladığım gibi.Saha avantajı lehimize çevirdik.Caferağa avantajı kullanmalıyız ama kağıt üstündeki bu avantajı sahada mücadele ederek yerine getirmeliyiz.
    Maç yorumumda yazdığım gibi yabancı kontenjanı için Anete Horokova'ya tercih edilmeli.

    Trabzon için ne yazık ki ben ümidi kaybettim.
    gs maçından sonra bir beklentim olmamasına rağmen bu şekilde hiç bir şey oynamadan 1-0 'larla kazanarak gitmeleri beni kahrediyor.Ümidim tükeniyor.Sadri demiş zaten son dakikalarda 1-0 1-0 kazanmamız Allah bizimle,İlahi adalet diye.Doğru söylüyor ne yazık ki.

    Dünkü Ziraat maçı da bayan basketbolcuların maçı gibi geçti.Onlarda 1-0 ile gitmenin rahatlığı ile konsantre değillerdi ve çabuk pes ettiler.Coskoviç'in de rezil oyunu ile avantajımızı teslim ettik.İş ortada ne yazık ki.
    İlk maçtaki gibi olmamız şart.Yoksa eleniyoruz.
    Sonra Arkas.O da çok zor.Sezon boyunca sermemizin zararları bunlar üst üste İBB,ZB,Arkas.
    Ümid edelim önce finale çıkalım sonra Arkas'ın icabına bakalım.

    Selamlar - Sevgiler.

    YanıtlaSil