25 Şubat 2011 Cuma

Avrupa Şampiyonluğu Hayallerimizin Sonu : Spartak - Fenerbahçe : 74-56

Fenerbahçe, FIBA Bayanlar Euroleague’e Veda Etti.
25.02.2011

Fenerbahçe, FIBA Bayanlar Euroleague Çeyrek Final ikinci maçında Rusya deplasmanında karşılaştığı son şampiyon Spartak Moskova Region’a 74-56 mağlup oldu. Evindeki ilk maçı da 78-86 kaybeden temsilcimiz, seride 2-0 geriye düştü ve Avrupa arenasına veda etti.

Spartak Moskova Region karşılaşmaya Jelena Milovanovic (2) ve Taj Mc Williams’ın (4) sayılarıyla yakaladığı 6-0’lık seriyle başladı. Rakibine Nevriye Yılmaz’ın turnikesiyle yanıt veren Fenerbahçe, Mc Williams’ın serbest atışlarının ardından Anete Jekabsone ile skoru 8-4’e getirdi. Ev sahibi Epifaniya Prints ile etkili olurken Sarı-Lacivertliler, Esmeral Tunçluer’in üçlükleriyle farkın açılmasını önledi ve son 2 dakikaya 4 sayı geride girdi. Karşılıklı basketlerle süren ilk periyodun sonunda Rus ekibi 20-16 öndeydi.

İkinci çeyreğin başında iki üçlük isabeti bulan Sparta&K Moskova Region farkı 9’a çıkardı. Ev sahibi, Ivana Matovic’in turnikesinden sonra Jelena Milovanovic - Sue Bird ikilisiyle 4 sayı daha kaydedip durumu 31-19 yapınca Fenerbahçe mola aldı. Mola dönüşü yine Matovic’in basketleriyle toparlanan Sarı-Lacivertliler son 24 saniyeye girilirken farkı 5’e indirdi. Fakat Rus ekibi, Epifaniya Prints’in son saniyede bulduğu isabetle devreyi 34-27 avantajlı kapattı.

Üçüncü periyot Prints’in üçlüğüyle açılırken, Nevriye Yılmaz’ın basketine karşılık veren isim yine Prints’ti. Taj Mc Williams ve Sue Bird ile sayı üretmeye devam eden Sparta&K Moskova Region skoru 44-29’a getirdi. Fenerbahçe; Angel McCoughtry ve Anete Jekabsone’un isabetleriyle farkı 11’e indirdikten sonra rakibinin 12-2’lik serisine engel olamadı. Temsilcimiz, Tammy Sutton-Brown’ın basketiyle final periyoduna 56-37 geride girdi.

Dördüncü çeyreğin ilk sayılarını Angel McCoughtry kaydetti ve Birsel Vardarlı farkı 15’e düşürdü. Rus ekibinin cevabı ise Epifaniya Prints’ten geldi ve 5 dakikalık bölüm 64-45’lik skorla geçildi. Ev sahibinin yaklaşık 2 dakika süren suskunluğunu Irina Osipova ile bozmasının ardından Fenerbahçe, Ivana Matovic’in çabasıyla 6-0’lık seriye imza attı ve farkı 17’ye indirdi. Fakat kalan süre temsilcimizin arayı kapatması için yeterli olmadı ve Sarı-Lacivertliler son şampiyona deplasmanda 74-56 mağlup oldu.


SALON: Vidnoje Spor Merkezi

HAKEMLER: Ivo Dolinek (Çek Cumhuriyeti), Alexandru Olaru (Romanya), Gentian Cici (Arnavutluk)

SPARTAK MOSKOVA REGION (74): Epifaniya Prints 22 (1 ribaund- 4 asist), Sonja Petrovic 3 (1 asist), Natalia Vieru 4 (3 ribaund), Ilona Korstin 8 (4 ribaund), Jelena Milovanovic 10 (3 ribaund), Sue Bird 13 (3 asist), Ekaterina Ruzanova, Irina Osipova 4 (6 ribaund), Nadezda Grishaeva, Taj Mc Williams 8 (10 ribaund- 3 asist), Irina Sokolovskaya, Noel Kuin 2 (4 ribaund- 1 asist)

FENERBAHÇE (56): Anete Jekabsone 8 (2 ribaund- 1 asist), Hana Horakova 1 (2 ribaund), Birsel Vardarlı 2 (6 ribaund- 2 asist), Esmeral Tunçluer 11 (3 ribaund- 2 asist), Şaziye İvegin 2, Nevriye Yılmaz 11 (2 ribaund- 1 asist), Ivana Matovic 11 (2 ribaund- 1 asist), Tammy Sutton-Brown 2, Nevin Nevlin, Angel McCoughtry 8 (4 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 20-16
2.PERİYOT: 14-11
3.PERİYOT: 22-10
4.PERİYOT: 18-19

 * İşin İstanbul'da bittiğini yazmıştık zaten.Mucize bile olmazdı orada.Adamlar bizden ilk maçta yayını aldıkları halde bu maçın yayınını vermediler anlayın artık.Zaten ne gücümüz ne maçı alacak mantalitemiz vardı.
Artı Aziz Bey zaten çoktan bu kupayı ve hatta ligi de kaybettik demedi mi ? Bu oyunculara güvenmediğini söyledikten sonra olacağı bu değil mi ?  ''Hayallerimizin sonu'' resmileşmiş oldu.
* Namağlup buraya kadar geldikten sonra avucumuzun içinden kaçıp giden Final Four hayallerimizi yıkanların hepsini Allaha havale ediyorum.Başta Hacettepe Doping Kontrol Merkezi ve WADA Türkiye temsilcisi Prof.Dr.Rüştü GünerProf.Dr.Rüştü Güner,TBF ve Başkanı Turgay Demirel, TBF Disiplin Kurulu ve Başkanı Turgay Atasü ,Aziz Yıldırım ve Yönetimi,aleni fütursuzca komplo yapıldığı halde ''Bu komplo değil'' diyen Basketbol Şube Sorumlusu yönetici Semih Özsoy,yıldız oyuncularını koruyamayan ve acele ve yanlış transferler yapan - Angel ve Tammy - takım menajeri Didem Akın,takımı 7 kişilik rotasyona mahkum eden ve 16 sayılık farkın 4 sayıya inmesini bekleyecek kadar mola almayan ve kötü coaching'lik yapan koç Ratgeber ve çok kötü ,hayal kırıklığı performansı gösteren sabahlara kadar uykusuzca Twitter'da gezen Angel ,nasıl MVP seçildiğini bir türlü anlayamadığımız Horokova'ya en derin (!) sevgilerimle.
* Millet Aziz Bey'den hesap sormasını bekliyor.Hangi Aziz Yıldırım'dan ?
Lütfü Arıboğan'a karşı açıkca Turgay Demirel'i destekleyip seçim kazandıran Aziz Yıldırım.
Son olarakta Beko Basketbol Liginin Yayın haklarını Turgay Demirel ile birlikte Lig Kurulu Başkanı olarak ihalesiz,pazarlıksız ,rakam bile belli olmadan şifreci kuruluşa peşkeş çeken Aziz Yıldırım.

Turgay Demirel ve Aziz Yıldırım Beko Basketbol Ligini Şifrecilere 5 yıllığına Peşkeş Çektiler.




Lig Kurulu, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun kulüplerle ilgili her türlü konuyu yine kulüplerin görüşünü alarak beraberce karara bağlama ilkesi doğrultusunda (İlkenizi yiyeyim sizin) Beko Basketbol Ligi yayın hakları sözleşmesi ile ilgili tek gündem maddesiyle toplandı. TBF Başkanı Turgay Demirel, kulüplerin federasyona verdiği yetki doğrultusunda yürütülen görüşmeler neticesinde gelinen noktaları ve varılan anlaşmayı kulüp temsilcilerine sundu.

Buna göre Digiturk platformunda yayın yapan Spormax kanalının, Beko Basketbol Ligi’nin 4 yıllık yayın hakkı beledili için
ödenecek tutar kulüpler tarafından olumlu karşılanarak 
(ne kadarmış bu tutar niye açıklamıyorsunuz ? )anlaşmanın kabulü kararlaştırıldı. Spormax ile yapılacak sözleşmenin son 1 yılı opsiyonlu olmak üzere toplam 5 yılı kapsaması üzerinde de mutabakata varıldı.

Toplantıda kulüplerin görüşleri dikkate alınarak yayın hakkı anlaşmasının detayları ile ilgili çalışmaların tamamlanmasıyla sözleşmenin imza altına alınması
(Oldu bittiye getiriyorlar.Ortada ne detaylı bir çalışma var ne bir şey ) ve canlı yayınlarının ilk hafta müsabakalarıyla birlikte başlaması konusunda uzlaşıldı.

NOT : Hala daha Yayın İhalesinin rakamı açıklanmadı.
Bu Aziz Yıldırım mı kankası Turgay Demirel'den hesap soracak ?

* Son olarak ; daha önce dediğim gibi Fenerbahçe'de Bayan Basketbol Takımı olayı bitmiştir bence.
Şöyle bir sezonda bile - ne olursa olsun.2 dünya yıldızı oyuncunu kaybetsen de.Koskoca takım 2 oyuncuya endeksliyse zaten yanmıştık -  F4 yapamayan bir kulüp bir daha asla yapamaz.
Senelerdir Çeyrek finalden öteye gidemeyen bir şube var ortada.
Ancak çok zor olarak gördüğüm Taurasi ve Penny ikna edilip geri getirilir,Fowles falan alınırsa seneye belki.
 Bu yapılmayacaksa boşuna para ve mesai harcanmasına da gerek yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder