5 Şubat 2011 Cumartesi

Kraliçeler ''Klasik Terbiye'' İle Çeyrek Finale Çıktı.51-73 !!!!




Fenerbahçe Çeyrek Finalde.
04.02.2011

FIBA Bayanlar  Euroleague İkinci Turu’nda eşleşen temsilcilerimizden Fenerbahçe, ilk maçta mağlup ettiği Galatasaray Medical Park’ı ikinci karşılaşmada da 51-73’lük skorla geçti ve seriyi 2-0 kazandı.

Fenerbahçe, FIBA Bayanlar  Euroleague İkinci Turu’nda eşleştiği ezeli rakibi Galatasaray Medical Park’ı Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılan ikinci maçta 51-73 mağlup ederek seriyi 2-0’a getirdi. Caferağa Spor Salonu’ndaki ilk karşılaşmayı da 77-58’lik skorla kazanan Sarı-Lacivertliler bu sonuçla galibiyet serisini 12 maça çıkarıp adını çeyrek finale yazdırdı. Mücadelenin ilk ve 3. periyotlarında 8’er sayıda kalan Sarı-Kırmızılılar ise FIBA Bayanlar Euroleague’e ikinci turda veda etti.


Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe; Ivana Matovic, Nevriye Yılmaz ve Esmeral Tunçluer’in basketleriyle 7-0’lık seri yakaladı. Sarı-Lacivertliler, Bahar Çağlar’ın isabetinin ardından 7-0’lık bir seriye daha imza atarak skoru 2-14’e getirdi. Donneka Hodges’ın üçlüğüyle nefes alan Galatasaray Medical Park, Esmeral’in uzak mesafeli basketine de Gülşah Gümüşay ile yanıt verdi. Fakat konuk ekip, Angel McCoughtry’nin turnikesiyle ilk periyodu 8-19 önde tamamladı.

Nevriye Yılmaz ve Seimone Augustus’un karşılıklı sayılarıyla açılan ikinci çeyrekte Anete Jekabsone’un basketi farkı 15’e yükseltti. Sarı-Kırmızılılar, Sylvia Fowles’un turnikesiyle durumu 12-25 yaptıktan sonra Fenerbahçe, Matovic -Jekabsone ikilisiyle 7-0’lık seri yakaladı. Fowles’un çabasına rağmen Jekabsone ile sayı üretmeye devam eden Sarı-Lacivertliler, son 4 dakikaya 18-35 üstün girdi. Ev sahibi, Bahar Çağlar’ın orta mesafeli isabetiyle serisini 6-0’a taşıdı ve farkı 15’e indirdi. Ancak konuk ekip yine Matovic ve Jekabsone ile basketler bularak skoru 20-40’a getirdi. Kalan 1 dakika 45 saniyede takımlar sayı kaydedemeyince devre bu sonuçla kapandı.

Üçüncü periyodun ilk basketi Angel McCoughtry’den gelirken, Galatasaray Medical Park 3 dakika 25 saniye süren suskunluğunu Seimone Augustus ile bozdu. Sylvia Fowles ve Anete Jekabsone’un karşılıklı isabetlerinin ardından Ivana Matovic durumu 24-46 yaptı. Ev sahibi Fowles ile oyuna ortak olmaya çalışırken, Matovic’in sorumluluk almasıyla farkın kapanmasını önleyen Fenerbahçe, Esmeral Tunçluer’in üçlüğüyle final çeyreğine 28-55’lik avantajla girdi.

Son periyoda Bahar Çağlar’ın basket faulüyle başlayan Sarı-Kırmızılılar, konuk ekibin 6-0’lık serisini Işıl Alben ile durdurdu. Esmeral Tunçluer’in isabetinin ardından ev sahibi; Nihan Anaz, Işıl ve Melisa Can’ın sayılarıyla 6-0’lık seri yakaladı ve skoru 43-63’e getirdi. Nevriye Yılmaz, Donneka Hodges, Anete Jekabsone ve Gülşah Gümüşay’ın karşılıklı basketleriyle süren çeyreğin son 2 dakikasına Sarı-Lacivertlilerin 20 farklı üstünlüğüyle girildi. Kalan sürede Hana Horakova ile sayılar bulan Fenerbahçe, Abdi İpekçi Spor Salonu’ndan 51-73 galip ayrıldı ve FIBA Kadınlar Euroleague Çeyrek Finali’ne yükseldi.


SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Jaroslav Janac (Slovakya), Damir Kunosic (Bosna Hersek), Meka Kupatadze (Gürcistan)

6ALATASARAY MEDİCAL PARK (51): Tuğba Palazoğlu, Donneka Hodges 5 (3 asist), Bahar Çağlar 7 (4 ribaund- 1 asist), Işıl Alben 6 (3 ribaund- 1 asist), Gülşah Gümüşay 5 (1 asist), Gintare Petronyte 4 (2 ribaund), Melisa Can 4 (6 ribaund), Nihan Anaz 2, Seimone Augustus 4 (1 asist), Slyvia Fowles 14 (6 ribaund- 2 asist)

FENERBAHÇE (73): Özge Kavurmacıoğlu, Anete Jekabsone 14 (1 ribaund- 1 asist), Hana Horakova 7 (4 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 3 (6 ribaund- 5 asist), Esmeral Tunçluer 16 (7 ribaund- 2 asist), Şaziye İvegin (1 asist), Nevriye Yılmaz 8 (5 ribaund- 4 asist), Ivana Matovic 16 (5 ribaund- 1 asist), Tammy Sutton-Brown 2 (1 asist), Angel McCoughtry 7 (6 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 8-19
2. PERİYOT: 12-21
3. PERİYOT: 8-15

4. PERİYOT: 23-18

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın Antrenörü Laszlo Ratgeber, her geçen gün daha iyiye gittiklerini belirterek, tüm Fenerbahçelilerin bu takımla gurur duyması gerektiğini söyledi.

Maçın ardından basın toplantısı düzenleyen Laszlo Ratgeber Final Four inancını dile getirererek, "Oyuncularım hiçbir an enerjilerini kaybetmediler ve maç boyunca sürekli mücadele ettiler. Felsefemiz taraftarlarımız ile organize olup, her maçı kazanmak. Çok mutluyum. Her geçen gün daha iyi basketbol iyi oynuyoruz. Tüm Fenerbahçelilerin bu takımla gurur duyması  gerekiyor. Final Four’a ulaştığımızda en iyi oyunumuzla mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

"İnşallah şampiyon olacağız"

Fenerbahçe Televizyonu’na maçı değerlendiren Kaptanımız Nevriye Yılmaz, "Galatasaray maçlarını Euroleague maçı olarak görmedik. Bizim için derbi havasında geçen maçlar oldu. İlk maçı kazanmamızın avantajını koruduk ve ikinci maç beklediğimizden kolay oldu. Bu galibiyetle Avrupa’da 12’de 12 yaptık. Yolumuza yenilgisiz devam ediyoruz. İnşallah şampiyon olacağız"

*************
Galatasaray Medical Park Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ise Fenerbahçe'nin galibiyeti hak ettiğini söyledi.

Yıldızoğlu, rakiplerinin çok tecrübeli oyunculardan kurulu olduğunu belirterek, ''Bugün kazanarak seriyi son maça taşımak istiyorduk, ama karşımızda ilk maça göre daha güçlü ve kararlı bir takım vardı. Maçın başından itibaren bu karakterlerini tamamen yansıttılar. Fowles'ı kullanmakta zorluk çektik. Her hamlemize yanıt verdiler. Daha önce Avrupa Ligi'nde aldığı bazı olumsuz sonuçların acısını bugün çektik'' ifadelerini kullandı.

Ezik Forumlarından Seçmeler ;
********
Doruk Gölbaşı : Tek kelimeyle yazıklar olsun. Aldığınız paralar haram zıkkım olsun diyorum. En başta Ceyhun Yıldızoğlu sana yazıklar olsun. Şu maçta biraz insanda utanma duygusu olur. 6 aydır GALATASARAY camiasını daha iyi olacağız diye kandırdın. Takım 1 adım bile ileri gidemedi. Resmen bozuk para gibi harcadılar bizi... Buna sessiz kalınması‚ tepki gösterilmemesi beni daha çok yaralıyor. Oley Oley diye bağıracağımıza YETER Ceyhun diye bağırsak daha iyi değil mi ? Ne bir takım savunması‚ ne bir hücum organizasyonu var. Aldığı Petronyte midir nedir transfer etti‚ oyuncu İstanbula geldi. 6 ayda çok zayıflamış şaşırdım dedi. Bir milli takım antrenörü bunu diyor EY GALATASARAYlı kardeşlerim‚ abilerim hiç mi sizin bu duruma içiniz acımıyor ? Bakıyoruz Petronyte bugüne kadar en ufak bir ilerleme göstermemiş. Harcanan paralara yazık. Ben böyle bir REZALET görmedim. Bir gram umursamayan Zafer Hoca Türkiye Kupasını almıştı hiç olmazsa...

Yönetim şu duruma sessiz kalmasın artık !

Dipnot: Formamızda GALATASARAY arması neden yok ?

***********
ne garip şutlar attık ya‚ sanki potaya top değilde tuğla atıyorlardı‚ airballlar panyada kareye bile değmeyen turnikeler‚ hele tuğba 2-3 kere turnike attı potayı kırmaya gidiyordu sanki‚ o kadar sert atılırmı top. Seimone hariç bizim takımın şut mekaniği felaket tahta bilekliyiz hiç yumuşaklık yok. hiç şut antrenmanı yapmamış gibiler.

Spartak taj mc williamsi almış ama yetmez‚ bari Slyviayi kiralayalım onlara playoff zamanı geri alırız‚ bizim 1. olacağımız yok bari spartak elesin bunlari‚ suebird nasıl kullanıyor Slyviayi herkes izler.

*************
"Takıma gelince rezillikten başka bir şey diyemiyorum‚ çok uzatmanın da anlamı yok. Senin rakibin giden oyuncusunun yerini anında kağıt üstünde neredeyse denk isimle doldururken‚ biz sahada kısa olarak Işıl‚ Tuğba izlemeye mahkum olduk‚ kahır ne kelime‚ kabir azabı resmen. Bu takım sene başından beri kısa gerektiğini kendisi bas bas bağırıyordu‚ Ceyhun Hoca´nın tek becerebildiği iş her maçtan sonra "Gelişiyoruz‚ olacak‚ bitecek‚ zıplatacağım bu takımı" nidaları‚ başka bir numara yok.

Aldığı oyuncuların hepsini kendi seçti. Müthiş bir 5 numara diye Petronyte diye değil basketbol oynamak‚ herhangi bir sporla ilgilenmesi zarar olan bir ablamızı getirdi. Kendisi de daha hazırlık döneminde anladı bu oyuncunun ne olduğunu da‚ gönderip rezil olmak istemedi herhalde. Hodges‚ Melisa Can gibi konuları söylemiyorum bile.

Bu takımda Fowles‚ Augustus‚ Bahar Çağlar kalmalıdır‚ birde belki Işıl kısa rotasyonunda süre alması için. Onun dışında başta Tuğba Palazoğlu denen ibiş olmak üzere hepsinin sözleşmesi şu an feshedilmeli‚ başlarına da Ceyhun hoca´yı kafile başkanı yapıp Botaş takımına bir hediye sunulmalı‚ alın bedavaya diye."
*************
Fowles´a top indirmek yerine içeriye karpuzlama top atan oyuncularda basketçilikten istifa edebilir mi
*******************
Bahsettiğiniz takım 1 ay içinde en önemli iki oyuncusunu kaybetti‚bu oyuncular Fenerbahçe´nin yarısı idi‚yani eurolig´in birincisi diye bahsetmemek lazım şu anda karşımızda olan Fenerbahçe´den...Bu yanıltıcıdır çünkü...

Siz bence yazdığınız için bende kendi fikrimi ekleyeyim...

Bu anlayışla bu ligde hiçbirşeye gebe değil bence...Yine şampiyon belli‚yine finalde süpürülecek takım belli...
*************
maşallah iyi ki gitmiş taurasi´yle diğer yabancı‚ onlar da kalsa bu maça çıkmayacaktık herhalde..
*****************
´´Dandik matovici kral yaptık elimizde kral Fowles var kendi başına çabalıyor yazık yazık.´´
´´40 olduk mu ? ben sinirden maçı kapadım ´´
*************
Galatasaray takımlarının maçlarını izlemek sigaradan daha zararlı.
*******************
hiç uzulmedim zaten ikinci yarı butun as oyunculari cikardi gs cunku pazartesi botasla lig icin daha onemli bir mac var tamika gelince biraz daha iyi olur takım.Tek icime sindiremedigim sey fb nin yarısı olan diana penny 1 hafta icinde gidiyorlar gidip yerine 2 oyuncu aliyorlar ve bu 2 oyuncu iyi oynamadan da kazaniyorlar....

Galatasaray Medical Park - Fenerbahce Maç Sonu

Uğur Sertkaya Teşekkürler.






 **************************************************************
* Tebrikler Kraliçeler
86979523_162603740799_138250860799_3313916_7783369_n.jpg
 http://www.vamosbien.org/VB/wp-content/uploads/fb_gs_pankart-300x171.jpg
Kraliçeleri , teknik ekibi  ''Klasik Öğrenilmiş Çaresizlik Ezik Terbiyesi'' için kutluyorum.

 * Bu sezon bu ''4.Terbiyemiz''
21.10.2010 Cumhurbaşkanlığı  Kupası
Fenerbahçe 75:58 Galatasaray MP

28.11.2010 TBBL 1.Maç
Fenerbahçe 74:68 Galatasaray MP

01.02.2011 Euroleague 1.Maç
Fenerbahçe 77:58 Galatasaray MP

01.02.2011 Euroleague 2.Maç
Galatasaray MP 51:73 Fenerbahçe

* Resmen ezdik geçtik.Maçın başında eziklerin - güya takımı coşturmak için atmışlar şaka gibi - sahaya konfeti atıp 3 dakika geç başlatmaları bile hızımızı kesemedi anca fırtınayı 3 dakika geciktirdi. * Mükemmel bir basketbol oynadık.Bu maçın kaseti altyapılara ders olarak gösterilmeli.
Mükemmel savunma,hücumda iç-dış dengesi her şey harikaydı.Sadece top kayıplarımız biraz fazlaydı.
* Eşleşmeden aslında pek memnun olmadığımı yazmıştım daha önce ama güçlerinden çekindiğimden değil ''malum çirkeflikleri''ndendi.Ancak 2 maçta da öyle bir güç farkı yarattık ki ''bir şey yapacak (!) hal bırakmadık''.
* Çok iyi oldu 2-0 ile geçmek ve de üstüne kreması Spartak - Beretta serisinin uzaması da.
Şimdi çok iyi dinlenip,hazırlanma fırsatı da yakaladık.Bu sene Allah yüzümüze gülüyor buna inanıyorum çünkü her türlü badireye rağmen nazar değmesin çok iyi gidiyoruz.
* Serinin bu şekilde ezici bir şekilde bitmesi ayrıca ligiçinde çok iyi oldu.Zira ezikler şimdiden ''havlu atmış gibi çaresizlik''içine girmiş durumdalar.
* Biraz teknik irdeleme yapacak olursak ;
Hemen kafadan mükemmel savunma ile ezikleri 3 çeyrek 28 sayıda (8-12-8) tuttuğumuzu görüyoruz.
4.çeyrekte rölantiye almasak 40 sayıyı bile geçemeyeceklerdi.
* İkinci önemli nokta ; ''Üçlüklerde dağıtmamız'' dı.11/8.% 72.7 gibi harika bir yüzde ile atmamızdı.
1.Maç öncesi yazımda ''
''Onlar da içeri gömülerek dış şutlarımızı riske edecek alan savunması deneyeceklerdir.İşte o zamanlarda Zogota,Esmeral,Birsel ve Horokova hatta Angel,Matoviç (tepeden) üçlük sokmalı'' diye yazmıştım.Alan savunması yapmadılar ama Angel hariç Matoviç de dediğim gibi tepeden hepsi soktu üçlükleri.Ezikler ise 18/2.% 11.1 atmışlar.
* Asistlerde 17-9 öndeyiz.
* Sadece 17 top kaybımız fazla.Zaten dün akşam tek negatif yönümüz buydu.
* Her zaman söylediğimiz ''Türk basketbolunun 3 Altın Kızı'' Nevriye-Birsel-Esmeral gene çok iyi oynadılar.Onlara o bildiğimiz dominant Matoviç performansı da eklenince korkunç potansiyelli bir takım oluyoruz savunma ve hücumda.Bunlara dün Angel daha az katılırken,Anete de çok iyi katıldı.
* Angel ve Anete demişken,Angel bu seride çok öne çıkmadı,çok iyi değildi.İdare etti diyelim.
İlk maçta 11/11 serbest atışları ile daha fazla sayı bulmuş,faul problemi nedeniyle de 1,5 periyot oynamamıştı.Dün de 19 dakika süre aldı ve 10/3 gibi düşük yüzde ile oynadı.7s.6r.
Yani Angel gibi en önemli silahımızı tam kapasite ile kullanmadan bile rahat geçtik.
Anete ise süper.Bayıldım.Çok iyi şutör olduğunu söylemiştik.Solak olması da avantaj.Yakın zamanda zaten bu salonda eziklere Spartak Moskova forması ile 14 sayı atmıştı.Dün de 5/3 ikilik,3/2 üçlük ile 14 sayı atmış.Anete'den eziklere fiks menü yani : 14 sayı :))
* Esmeral.Nihayet o bildiğimiz iyi şutör özelliğini gösterdi.3/3 üçlük,6/3 ikilik 16 sayı.
Eğer Esmeral bu şekilde formda olursa çeyrek final ve f4'te bize çok katkı sağlar.
Diana ve Penny gittikten sonra dış atıran ceza üçlükleri konusunda sıkıntı çekebiliriz algısı vardı.
Anete ile birlikte bu konuyu çözebilirlerse müthiş bir avantaj.Zira içeriden Nevriye ve Matoviç,penetreleri ile Angel zaten en büyük silahlarımız.
* Hocayı da kutluyorum.Hele o ingilizcesine ve beden dilini kullanarak konuşmasına bayılıyorum.
Çokta güzel sözler söylemiş yukarıda verdiğimiz gibi.Helal Olsun.Takımı da iyi hazırlamış.
En önemlisi de kısa zamanda rolleri iyi ayarlamış.Artık Horokova da ısrar etmiyor,Birsel bu takımın 1.guardıdır ve en fazla süreyi almalı,Horokova Onu dinlendirmeli düşüncemizi gerçekleştiriyor.
Artı takımın belkemiğini oluşturan oyunculara daha fazla süre veriyor.Yoruluyorlar ama ritm bozulmuyor rotasyon ile.Fazla rotasyon yapmamakta iyi.
* Tammy'nin döndükten sonra ilk sayılarını atması ile maç sonrası soyunma  odası röportajlarında genç Özge'nin Final Four'a kaldık ,çok mutluyuz'' demesi akıllarda kalan güzelliklerdi.
Özge Allah söyletti diyelim :))
* Ezikler için söylenecek fazla bir şey yok.Feci bir çaresizlik içindeydiler.Fowles gibi bir oyuncu o takıma yakışmıyor.Kendisi de zaten ''Ne işim var benim bu takımda '' diye soruyordur.
Penny Taylor tercihimiz yüzünden sezon başında alamamıştık ama seneye kesinlikle alınmalı.
Zaten teklif edersek koşarak gelecektir. Dün akşam 14 sayı attı ama önemsiz.
Bu kez Augustus'u sahadan sildik.4 sayıda kaldı.Sadece Bahar Çağlar ve Gülşah Gümüşay gibi 2 genç yerli oyuncu gözdolduru bana göre.Türk bayan basketbolu adına sevindirici.Tam tersine Işıl Albeni ve Tuğba Palazoğlu'nun hem çok kötü performansları hem de anti centilmenlik dışı tutumları içlerindeki eziklik duygusu ile kopan fırtınanın dışa vurumlarıydı.Faul yaptıkları oyuncularımızı kaldırmak veya pardon demek bir yana dönüp bakmıyorlardı bile.Bizim oyuncularımızdan biraz ders alsınlar.
Işıl Albeni 23 dk.da 11/3 ile Tuba ise 24 dk.da bütün kategorilerde sıfır çekerek sadece top kaybı 2,top çlaması 1 yerlerde sürünüyorlardı.
* Maçın rejisi de berbattı.Kameraların önündeki ezik kafaları bir türlü önleyemeyen bir anlayış maçı naklediyordu.Sonra neyse ki düzelttiler biraz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder