12 Şubat 2011 Cumartesi

TBBL 17.Hafta : gs mp - Fenerbahçe 76-66




Derbiyi Kazanan Galatasaray Medical Park, Liderliğe Yükseldi.
12.02.2011

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nin 17.haftasında Galatasaray Medical Park, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Fenerbahçe’yi 76-66'lık skorla mağlup etti.

Türkiye Bayanlar  Basketbol Ligi’nin 17.haftasında Galatasaray Medical Park, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Fenerbahçe’yi 76-66'lık skorla mağlup etti. Bu sonuçla Sarı Kırmızılılar ligdeki 16 galibiyetini alıp liderliğe yükselirken, konuk ekip Fenerbahçe de bu sezonki ikinci yenilgisini almış oldu.

Angel Mc Coughtry’nin serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle başlayan mücadelede Bahar Çağlar, Sylvia Fowles ve Tamika Catchings üçlüsünün turnike basketleriyle 3.dakikada Galatasaray Medical Park, skoru 6-1 yaptı. İlk iç saha isabetini Nevriye Yılmaz ile bulan Sarı Lacivertliler, Mc Coughtry’nin de serbest atışıyla durumu 6-4 yaptı. Savunmada iyi bir performans sergileyen ev sahibi ekip, Semione Augustus ve Tamika Catchings’in de sayılarıyla 7.dakikaya girilirken farkı 8 sayıya çıkarttı (14-6). Mola alan Fenerbahçe karşısında son bölümde de kontrolü elinden bırakmayan Galatasaray Medical Park, ilk periyotu da Işıl Alben’in basketiyle 26-15 önde tamamladı.

İkinci periyota hızlı başlayan Sarı Kırmızılılar, Catchings ve Augustus ikilisinin basketleriyle ilk dakika geride kalırken 15 sayılık farkı yakaladı (30-15). Angel Mc Coughtry ile bu periyottaki ilk sayılarını bulan Fenerbahçe, savunmada da toparlandı ve Zagota’nın da basketleriyle 13.dakikada durumu 30-21’e getirdi. Ancak Tuğba Palazoğlu’nun üç sayılık basketiyle momentumu elinden kaybetmeyen Galatasaray Medical Park, 17.dakikaya girilirken 13 sayılık üstünlüğünü korudu (38-25). Bu dakikadan sonra rakibinin Nevriye Yılmaz ve Anete Zagota ikilisiyle yakaladığı 12-2’lik seriye karşın ev sahibi ekip, devre sonunda soyunma odasına 40-37 üstün gitti.

Işıl Alben’in üç sayılık basketiyle başlayan üçüncü periyotta iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanmadı. Anete Zagota ve Ivana Matovic’in sayılarıyla etkili olan Fenerbahçe, 25.dakikada farkı 6 sayıya indirdi (52-46). Augustus’un pasında Bahar Çağlar ile basket kaydeden Sarı Kırmızılılar, Işıl Alben’in serbest atışları ve Tuğba Palazoğlu’nun da üç sayılık basketiyle durumu bir kez daha 59-46’ya getirdi. Galatasaray Medical Park, son 10 dakikalık bölüme de 65-51 üstün giren taraf oldu.

Mücadelenin final periyotuna Semione Augustus’un basketiyle başlayan ev sahibi ekip, ilk dakika sonunda farkı 16 sayıya çıkarttı (67-51). Temponun düştüğü ve savunmaların ön plana çıktığı bu bölümde Birsel Vardarlı’nın turnikesiyle Sarı Lacivertliler durumu 68-55’e getirdi. Mola alan Fenerbahçe, aranın ardından pota altında Fowles ile Catchings’i durduramayınca, ev sahibi ekip farkı 36.dakikada 15 sayıya çıkarttı (72-57). Bu dakikadan sonra yakaladığı skor avantajını koruyan Galatasaray Medical Park, karşılaşmadan da 76-66 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu – Sami Özel – Ozan Çakar

6ALATASARAY MEDİCAL PARK (76): Tuğba Palazoğlu 9 (2 asist), Doneeka Hodges 7 (2 ribaund- 1 asist), Bahar Çağlar 4 (3 ribaund- 3 asist), Işıl Alben 9 (8 ribaund- 3 asist), Tamika Catchings 17 (7 ribaund- 3 asist), Melisa Can 4 (2 ribaund), Seimone Augustus 10 (4 ribaund- 4 asist), Sylvia Fowles 16 (8 ribaund)

FENERBAHÇE (66):
Anete Zagota 16 (3 ribaund- 2 asist), Hana Horakova 10 (4 asist), Birsel Vardarlı 17 (3 ribaund– 1 asist), Esmeral Tunçluer 2 (1 ribaund), Nevriye Yılmaz 10 (4 ribaund– 2 asist), Anna Vajda 5 (6 ribaund) ? (İvana Matoviç olmasın sakın ), Angel Mc Coughtry 6 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 26-15
2.PERİYOT: 14-12
3.PERİYOT: 25-14
4.PERİYOT: 11-14

(tbf.org.tr)


* Maalesef en önemli maçta en berbat oynayacağımız tuttu ve belki de çok şey kaybettik.
Liderliği,saha avantajını ve en önemlisi de nakavat ettiğimiz  rakibimizi dimdik ayağa kaldırdık.
Dağılmış durumdaki gs'yi  yeniden ''Biz Şampiyon olabiliriz'' moduna soktuk.Yazık.
* Çok çok kötü başladık  ve sıfır savunma yaptık.30-15'den sonra daha fazla tahammül edemedim ve Twitter'da yazdığım gibi bu maç seyredilmez dedim ve gerisini seyretmedim.Sonrasını okudum ve ilk devrenin sonunda 3 dakikada  Anete ve Horokova'nın ateşlemesi ile 12-2'lik seri ile 38-25'den 40-37'ye getirip soyunma odasına sadece 3 sayılık fark ile girmemiz bile kendimize getirmemiş.İkinci yarıda gene aynı teslimiyetçi,silik,sinik oyun ve farklı kaybediş.
* Evet gs Tamika takviyesi ile çok önemli ivme kazanmış,evet çok bilenmişler ve çok istediler maçı,evet Fatih Söylemezoğlu gene bildiğimiz gibiydi - daha ağır yazmak geçiyor içimden anlayın artık - ama böyle olağanüstü kötü oyun,hiç mücadele etmememek,teslim olmak yakışmıyor.
* Biz her zaman ne diyoruz tüm branşlarımız için ''Mücadele edin,yüreğinizi koyun,yenilseniz de önemli değil'' Ama böyle teslimiyetçilik,yılgınlık,pes etmek yok.
* Evet bu takımın bizde kredisi çok,çok şey yaşattılar ama böylesi bir maçta gs'ye karşı bu oyun ve mücadele olmadı.Hiç olmadı ve eleştirilir.
* Sıradan bir maç‚ çok da önemli değil. Kraliçelerimizin canı sağolsun,akılları Spartak maçındaydı gibi  hamaset edebiyatlarına da katılamıyorum doğrusu.Maç öncesi dalga geç,fark atarız,şöyle yaparız böyle yaparız diye böbürlen,kibirlen ,böyle bir oyunla yenilince de canları sağolsun,önemsiz maç demek olmuyor.   FB taraftarı artık biraz kendini sorgulamalı.Bayan voleybolda da maç öncesi 15 sayıdan fazla vermeyiz,3-0 ,vır zıvır dediniz ne oldu ? Maç kaybediyordunuz ?
* Teknik bir değerlendirme yapmaya gerek yok zira sahada Fenerbahçe diye bir takım yokmuş.Seyretmediğim için de yazmam doğru değil zaten.gs'nin hakemlerin de bir önceki gün erkek takımların maçında izin verdiği  gibi sert ,agresif savunma ve oyunu karşısında sinmiş kalmışız.Karşılık verememişiz.
* Rakamlarda her şeyi gösteriyor ; ribauntlar 38-27,asistler 16-9 gs.
* Tamika gs'ye Fowles ve Augustus'tan sonra aradıkları 3.skor obsiyoununu sağladığı gibi eşleşme sorunu da yarattığı bir gerçek.Açıkcası pek çok FB taraftarının gene ders almadan aşırı güven ile favoriyiz,ezer,parçalarız dediği gibi bir durum göremiyorum artık.Tamika çok şeyi değiştirecek ne yazık ki.Hele saha avantajını da vermişken.İşi çok zor hale getirdik maalesef.gs'nin 1 devşirme (Melisa Can - Michelle Campbell) 5 Amerikalı ile oynaması da önemli bir avantaj oluşturdu.

* Farkı bile düşünecek durumda değildik.İlk maçı 74-68 kazanmışken 6 sayılık farkı bile koruyamayıp 10 sayı fark yedik ve beklemiyorum ama muhtemel bir gs kaybında bile şans yaratamadık.
* Ratgeber'in de kötü oynayan Nevriye ve Matoviç'i Newlin ile değiştirmemesi de Ona güvenmediğini gösteriyor.Bu da kötü.Tammy'yi kullanamıyoruz ligte,Play Off Finalinde ne yapacağız böyle 
bilemiyorum ? 
Ayrıca Ratgeber'in de kötü olması hepsinin bu maça iyi hazırlanmadığını gösteriyor.

* Ezcümle hakederek bir çuval inciri berbat ettik.Şimdi ayıklayalım pirincin taşını artık.

2 yorum:

  1. merhaba hocam macın tamamını izledim herseye ragmen son 5 dakıkaya kadar umudum vardı takımımıza guvenıyordum ama gercekten kahroldum ekran basında yorumlarına aynen katılıyorum bıkac sey eklemek istıyorum 1.si angel belkı de hayatının en kotu macını oynamıstır tek kelımeyle berbattı.2.si nevrıye inanılmaz bır esleşme sorunu yasadı içeri adım attırmadılar kılıtlediler resmen 3.sü bu lafı hıç sevmem ama o gun top onları sevdi gercekten eziklerin akıl almaz sutları gırdı 4.sü nerdesin pennyyyy demekten alıkoyamıyorum kendimi o delici penetrelerine degıl fowless-tamıka dıkembe mutombo bıle dayanamazı:)5. olarak da kupayı kazandık cok sevıncliyim:)kıb umutla kal...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba dostum.
    Aynen katılıyorum ne yazık ki öyle oldu.
    Çok istediler ve şansları da yanlarındaydı.Bizde ise her şey negatifdi.E hakemleri de eklersek ancak bu şekilde yenilebilirdik.
    Neyse ders olsun artık.
    Penny.Ahhhhh Ahhhhhh.
    Keşke bir yolu bulunsa döndürülse.Sözleşmesi devam ediyorken.....
    Kupaya bende çok sevindim.
    Şimdi yazacağım Onu da.Mirsad üzdü ama :((
    Sağlıcakla kal dostum.

    YanıtlaSil