17 Nisan 2011 Pazar

AĞLA gs mp + TBF + Turgay Atasü + Hacettepe.KRALİÇELERİM ŞAMPİYON !!!!


TBBL’de Fenerbahçe Şampiyonluğa Ulaştı.
17.04.2011
Türkiye Bayanlar  Basketbol Ligi play-off final serisi 4. maçında Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu’nda Galatasaray Medical Park’ı uzatma sonunda 91-86’lık skorla mağlup etti ve seriyi 3-1 kazanarak 2010/11 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu’nda Galatasaray Medical Park’ı uzatma sonunda 91-86’lık skorla mağlup etti. Seriyi 3-1 kazanan Sarı-Lacivertliler, bu sonuçla 2010/2011 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Fedrasyonu As Başkanı İmran Işıldar, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Tan ve Hüsnü Karagözoğlu, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat’ın yanı sıra Fenerbahçe ve Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri de izledi.

Mücadeleye Seimone Augustus ve Tamika Catchings’in sayılarıyla başlayan Galatasaray Medical Park, ilk 1.5 dakikada skoru 0-4 yaptı. İlk sayılarını Matovic’in asistinde Birsel ile bulan Fenerbahçe, üçüncü dakikaya girilirken de Angel Mc Coughty ile eşitliği yakaladı (4-4). Temponun düştüğü bu dakikalarda özellikle Angel ile hücumları değerlendiren Sarı Lacivertliler, 7.dakikada 12-8 öne geçti. Seimone Augustus ve Sylvia Fowles ikilisiyle pota altını kullanan konuk ekip, Tamika Catchings’in de üç sayı isabetiyle durumu 17-15’e getirdi. Son bölümde Nevriye Yılmaz ile hücumları iyi organize eden Fenerbahçe, ilk periyotu da Birsel Vardarlı’nın basketiyle 25-21 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk bölümünde iki takımda hücumda skor bulmakta zorlandı. Hana Horakova ile serbest atışları değerlendiren Sarı Lacivertliler karşısında Galatasaray Medical Park, Doneeka Hodges ile dört sayı birden buldu. Nevriye Yılmaz’ın kenarda olduğu bölümde Nevlin ve Matovic ikilisiyle boyalı alandan skor üreten Fenerbahçe, 15.dakikada farkı beş sayıya çıkarttı ve konuk ekip mola aldı (30-25). Ara sonrasında Tamika Catchings ile serbest atış çizgisinden bir isabet bulan Sarı Kırmızılılar, Bahar Çağlar’ın da turnikesiyle durumu 32-28 yaptı. Ancak Nevriye Yılmaz ile Ivana Matovic’in pota altından ürettiği sayılarla Fenerbahçe farkı 8 sayıya çıkarttı ve Sarı Kırmızılılar da mola aldı (36-28). Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk yarısını da 40-33 önde tamamlayarak soyunma odasına üstün gitti.

Seimone Augustus ile Angel Mc Coughtry ikilisinin sayılarıyla üçüncü periyotun ilk dakikası geçildi. İki takımında pota altına top indirerek hücum ettikleri bu bölümde Sylvia Fowles’ın beş sayısı ve Seimone Augustus’un da üç sayı isabetiyle Galatasaray Medical Park farkı bir sayıya indirdi (48-47). Mola alan Fenerbahçe, ara sonrasında iki hücumu değerlendiremezken, Augustus’un basketiyle Sarı Kırmızılılar 48-49 öne geçen taraf oldu. Ivana Matovic’in orta mesafeden bulduğu isabet ve Angel Mc Coughtry’nin de turnikesiyle Fenerbahçe 28.dakikaya 52-49 üstün girdi. Hodges’un top kaybı sonrasında Nevin Nevlin ile son saniyede turnike basket bulan Sarı Lacivertliler, periyotu da 55-51 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotuna Nevin Nevlin’in basketiyle başlayan ev sahibi ekip karşısında Sarı Kırmızılılar Seimone Augustus ile yanıt verdi. Temponun yükseldiği bu bölümde Tamika Catchings’in serbest atışları ve Işıl Alben’in de üç sayı isabetiyle 33.dakikada skora denge geldi (59-59). Ancak Fenerbahçe’de Angel Mc Coughtry, bu bölümde beş sayı birden üreterek skoru 64-59’a taşıdı. Hana Horakova’nın üç sayı isabeti ve Nevriye Yılmaz’ın da boyalı alandan ürettiği sayılarla Sarı Lacivertliler 37.dakikaya 69-66 üstün girdi. Mola alan Galatarasay Medical Park ara sonrasında Gülşah Gümüşay ile serbest atışları değerlendirdi. Hana Horakova’nın turnikesi sonrasında tam saha baskılı savunma yapan Sarı Kırmızılılar, Seimone Augustus’un üç sayı isabeti ve bir hücum sonrasında da bulduğu turnike ile durumu 73-73’e getirdi. Sylvia Fowles’ın sakatlanarak soyunma odasına gittiği bu bölümde Hana Horakova, bitime 28 saniye kala top kaybı yaptı. Mola sonrasında Seimone Augustus ile orta mesafeden basket bulan Sarı Kırmızılılar karşısında Hana Horakova’nın serbest atışlarıyla normal süre 75-75 eşitlikle tamamlandı.

Uzatma bölümünün ilk dakikası içerisinde Bahar Çağlar beşinci faulünü alarak kenara geldi. Nevriye ile uzatma dakikalarının ilk sayısını serbest atış çizgisinden bulan Fenerbahçe karşısında Tuğba Palazoğlu ve Tamika Catchings’in basketleriyle Sarı Kırmızılılar skoru 76-79’a getirdi. Angel Mc Coughtry ve Ivana Matovic ile serbest atışları değerlendiren ev sahibi ekip, bitime iki dakika kala skorda dengeyi yakaladı (81-81). Tuğba Palazoğlu’nun üç sayılık basketiyle son dakikaya 83-86 üstün giren Galatasaray Medical Park karşısında Hana Horakova ve Ivana Matovic ile serbest atışları değerlendiren Sarı Lacivertliler, 28 saniye kala 87-86 öne geçti. Son bölümde Horakova’nın kaptığı top ve Angel Mc Coughtry’nin de turnikesiyle Fenerbahçe karşılaşmadan 91-86 galibiyetle ayrıldı.

TBBL'de üst üste 6, toplamda 9. şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçe'ye kupasını TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat verdi. Sezonu ikincilikle tamamlayan Galatasaray Medical Park'ın şiltini ise TBF Asbaşkanı İmran Işıldar sundu.

SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik – Serkan Emlek – Uğur Özen

FENERBAHÇE (91): Anete Jekabsone 2 (1 asist), Hana Horakova 15 (1 ribaund- 3 asist), Birsel Vardarlı 7 (2 ribaund- 5 asist), Şaziye İvegin, Nevriye Yılmaz 11 (6 ribaund- 2 asist), Ivana Matovic 16 (5 ribaund- 4 asist), Nevin Nevlin 6 (3 ribaund), Angel Mc Coughtry 34 (4 ribaund- 4 asist)

6ALATASARAY MEDİCAL PARK (86): Tuğba Palazoğlu 5 (1 ribaund), Doneeka Hodges 6 (2 ribaund- 1 asist), Bahar Çağlar 4 (1 ribaund), Işıl Alben 7 (2 ribaund- 4 asist), Gülşah Gümüşay 6 (1 ribaund), Tamika Catchings 14 (4 ribaund- 2 asist), Seimone Augustus 31 (5 ribaund- 2 asist), Syliva Fowles 13 (12 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 25-21
2.PERİYOT: 15-12
3.PERİYOT: 15-18
4.PERİYOT: 20-24
UZATMA: 16-11





Laszlo Ratgeber: “Takım olmamızın sonucunu aldık”
17.04.2011 17:56
Fenerbahçe Baş Antrenörü Laszlo Ratgeber Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisi dördüncü maçında kazanılan şampiyonlukta takım kimyasının önemli olduğunu söyledi.
Fenerbahçe Baş Antrenörü Laszlo Ratgeber Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisi dördüncü maçında kazanılan şampiyonlukta takım kimyasının önemli olduğunu söyledi.

Caferağa Spor Salonu’nda uzatma sonunda 91-86’lık skorla kazanılan mücadelenin ardından 2010/2011 sezonunu şampiyonlukla kapatmanın kendisi için önemli olduğunu kaydeden Laszlo Ratgeber, “Takımımızı gerçek anlamda takım yapan bir çok etken bulunuyor. Çok zorlu bir final serisi oynadık. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda üç maç kazanarak gücümüzü göstermiştik. Bugün destek veren taraftarlarımızla maçı kaybetmemiz çok zordu. Biz de galibiyeti elde ederek şampiyonluğa ulaştık. Sezon içerisinde başkanımız ve yönetim kurulumuz da bize çok büyük destek verdi. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

 
Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 1
Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 29Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 30Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 26


Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 21Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 20Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 18Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 17Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 16Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 15Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 14Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 12Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 11Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 10Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 8Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 19Kadınlarda şampiyon Fenerbahçe / 2

















http://www.youtube.com/watch?v=TkBEzLv8zII
  
http://www.sporxtv.com/basketbol/TBBL/fenerbahce/sampiyon-fenerbahce-%7C -iste-heyecanin-dorukta-oldugu-anlarSXTVQ22737SXQ


 AĞLA gs mp + TBF + Turgay Atasü + Hacettepe.KRALİÇELERİM  ŞAMPİYON !!!!




 gs mp'ye,TBF'ye,TBF Hakemlerine,TBF'nin Sağlık Kurulu ve Başkanı Turgay Atasü'ye, Hacettepe'ye
         

 Onur mücadelesini kazanarak herkese cevabını veren ,tişörtteki gibi HER ŞEYE RAĞMEN ŞAMPİYON olan ''Gururumuz Kraliçeler''e tebrik ve teşekkürler.
 
* Şampiyonlukta emeği geçen herkesi A'den Z'ye kutluyorum.Taurasi ve Penny dahil.
Bu Şampiyonluk kazandığımız 9 Şampiyonluktan en değerlisidir.Geçen yıl Namağlup Şampiyon olmuştuk ama bu Şampiyonlukta sadece ezik gs'ye geçirmedik sponsorları TBF ve Hacettepe'yi de geçirdik.Alayına koyduk.
 * Üst üste 6.Şampiyonluğumuz oldu.''Kutsal rakam 6'ya ulaştık''.   


 * Teknik olarak bir şey yazmaya gerek yok ama Nevriye resmen ateşle oynadı.Resmen hediye  ediyordu Şampiyonluğu.Sonlarda öyle basit hatalar yaptı ve savunmada Augustus'u tutamadı 5 sayı yedik eşitlik geldi.Gerçi burada hocanın hatası vardı.Eşleşme sorunu olacağı belliydi.
* Angel ve Horokova'ya ayrı ve özel tebrik ve teşekkürler.Angel seri başında dediğim gibi çok iyi oynadı ve fark yarattı adımıza.Winner bir oyuncu olduğunu gösterdi.Hocanın inadını da yendi.
* Horokova için söylediklerimi  işte şimdi geri alıyorum.Tam zamanında devreye girdi.O serbest atışlara bakamadım.Uzatmada da bakamadım maça,kalbim duracaktı.
* Newlin de önemli katkı yaptı sessiz sedasız final serisine.
* Augustus 'Allah seni davul etsin lan ömrümü yedin'
* Batur Abi İyi ki varsın.Yüreğine sağlık.
* Fenerbahçe'nin genetiğinde var ne yazık ki bu .Acı çekmeden,acıdan geçmeden zafer kazanamıyoruz.Mutlaka işleri zora sokacağız,herkese acı çektireceğiz ,sonra kazanacağız.
O yüzden Fenerbahçe kalbe zararlı.Artık stresi kaldıramıyorum hiç bir branşta.
Bırakacağım takip etmeyi nasıl başaracaksam ama bunu yapmalıyım.
* Daha önce yazmıştım ,bayan basketbol şubesini kapatmalıyız diye.Şampiyonlukta geldi ,tam zamanı bence.Bu kirli düzende daha fazla uğraşmanın anlamı yok.TBF rahat rahat takımına sponsor olsun.Kendileri çalsın kendileri  oynasınlar.Ha eğer Taurasi ve Penny'yi geri getirebiliyorsak seneye,o zaman yarım kalan işi (Avrupa Şampiyonluğu) tamamlamak için  1 sene daha devam edilmeli.Yoksa bence buraya kadar denmeli.
 En azından ben ''buraya kadar'' diyorum.Şampiyonluk Öykümü yazar ,noktayı koyarım.


Biraz da eğlenelim ; 
Taraftar forumlarından seçmeler 



Işıl'a tutturun ucundan...

Bu da tribünlerden ; kupayııı kaldırıınnn ışılaaa verinnnn !!!
Kupanın sapını ışıl'a verin   

Kupanın sapını Işıl'a verin
 Ezik forumlarından ;
Alican Bozok
Cevap: TKBL Play-Off Final 4.Maç | Fenerbahçe 91-86 Galatasaray MP | 17 Nisan | Maç S

Zaten hayat yeterince can sıkıcı bir de her alanda Galatasaray çilesi çekiyoruz‚ lan resmen ..... oğlanı olduk Fenerliler´e her alanda. Sidik yarışı olsa bile tokatlarlar bizi yeter artık ne olacaksa olsun sonu gelsin bu rezaletlerin 

Çağlar Kızıltepe
Cevap: TKBL Play-Off Final 4.Maç | Fenerbahçe 91-86 Galatasaray MP | 17 Nisan | Maç S
Ulan sanki sezon öncesinde Adnan Polat her branşta bunlara yeniileceğimizin sözünü vermiş gibi bu kadarda olmaz yahu

1 yorum:

  1. Haldun üstünelle ışıl açıklama yapmış.. güya biz hakem sayesinde kazanmışız.. bu kadar terbiyesizlik olmaz ya.. 5 farkla öndeyken fowles'ın iki tane hücumunda steps vardı çalmadılar.. her türlü çirkefliği yaptılar..kaybedincede hakem.. herşeye rağmen ezdik.. bi 6 sene daha kupayı rüyalarında görürler.. arabamızı gsmp a park ettik.. acıtmamışızdır umarım

    YanıtlaSil