7 Ocak 2011 Cuma

Dünya Yıldızını Mundar Eden Kurumsal Yapı (!)

 Dünyanın en iyi bayan basketbolcusunu getiriyorsun.Büyük başarı.Eyvallah.
 Ancak Onu pamuklara sarıp sarmalayacakken,koruyamıyor ve çok garip bir doping soruşturmasına kurban veriyorsun.Sonra da çok acelemiz varmış gibi 2 satırlık soğuk bir resmi yazı ile ilişkimizi kestik diyorsun.
   ''Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı oyuncularından Diana Taurasi'nin yapılan doping testlerinin pozitif çıktığının Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından resmen açıklanması üzerine, kulübümüz sporcu ile olan sözleşmesini feshetmiştir''

 Şekip'in TV'de dediği sözleşmelere koydukları ''doping çıkarsa tek taraflı feshederiz'' maddesini işleme koydukları belli oluyor.
 Kulübün bu konudaki düşüncesini,duruşunu biliyoruz ve destekliyoruz.
(Kambala olayında desteklemedik mi ? )
  Ki ben önceki yazımda belirtmiştim '' Bilinçli bir doping  olayı çıkarsa gönderilmelidir,kim olursa olsun'' demiştim.Ancak ilave olarakta bilerek aldığına inanmadığımı,buna ihtiyacı olmadığını ,ortada garip ,pis kokular aldığım bir durum olduğunu da belirtmiştim.
 Diana başından beri ısrarla kabul etmiyordu zaten.Aziz Yıldırım ,Şekip ile katıldıkları programda da
 şunları söylemişlerdi ;


TAURASİ OLAYI
Şekip Mostuoğlu bu konu hakkında "Bu konuyu yakından takip ettim. Kişisel verilerin saklanması gibi bir durumu var ama şunu söyleyelim. Sistemli bir doping olsaydı biz bunu açıklardık. Kullandığı uyku kaçırıcı bir madde. Genelde basketbolcular da olmuyor. Bir futbolcuda çıktı geçenlerde. Pazartesi belli olacak durumu. Umarız iyi haber alırız. Süreci yakından takıp ediyoruz. Tek taraflı fesh hakkımız da var sözleşmesine göre.  
Aziz Yıldırım ''Taurasi ise ben kullanmadım diyor" dedi.

   Doping testine kura ile 2 oyuncu giriyor.İlginçtir nedense hep Taurasi çıkıyor kurada.
3.ve 4.haftalarda da girmiş ve temiz çıkmış.En son malum olay.
 Gene ilginç bir nokta.G.Birliği futbolcusu Orhan Şam'da da aynı madde çıkıyor.Orhan bunu reddediyor.
12/11/2010 Galatasaray - Gençlerbirliği 0 - 2 Orhan Şam
13/11/2010 Fenerbahçe-İstanbul Üniversitesi 87-71 Taurasi.

Son 2 Ay'da 7 ayrı testte bu madde bulunmuş Hacettepe'de .
WADA tarafından sabıkalı bu kuruluş ne kadar güvenilir ki ?

   Tarafsızlığı tescilli Habertük Gazetesinden Tahir Kum'da bu olaydaki garipliği yazmış ;

Modafinil!
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı’nın dünyaca ünlü yıldızı Diana Taurasi’den alınan numunede “modafinil” adlı yasaklı maddenin çıkması ile spor kamuoyu günlerce meşgul oldu.
Modafinil çok sık rastlanmayan bir uyarıcı. Google’da yaptığım araştırmada bugüne kadar bu maddeden yakalanan pek az sporcu olduğunu gördüm. Çok ilginçtir Diana’dan sonra modafinil kullanan sporcu sayısında bir patlama oldu. Önce Gençlerbirliği’nin milli oyuncusu Orhan Şam’dan alınan numune de bu maddeye rastlandı. Sonra bir başka futbolcuda... Her üç doping tespitide Hacettepe Üniversitesi’nden...
Diana Taurasi’nin İstanbul Üniversitesi maçında doping yaptığı tespit edilmişti. Orhan Şam’ın ise Galatasaray maçında. Orhan, Galatasaray maçında iyi sayılabilecek bir performans göstermişti. Diana ise kendi ortalamalarında . Her ikisi de aspirin dahil ilaç dahi kullanm adıklarını söylüyorlar. Tabii Doping Kurulu Başkanı Sayın Turgay Atasü de “Bugüne kadar doping kullandığını kabul eden sporcuya rastlamadım ” diyor.
Sayın Atasü rastlamamış olabilir. Ben onlarcasını biliyorum.


Burada bana ilginç gelen; bugüne kadar ismi duyulmamış bir maddenin birden bire herkes tarafından kullanılır hale gelmiş olmasıdır. Bunda bir bit yeniği olduğuda aklıma gelmiyor değil. Her üç testinde Hacettepe’de pozitif sonuçlanmasıda cabası. Bakalım önümüzdeki günler bu konuda nelere gebe. Ya ülkemiz modafinil kullanım merkezi haline geldi yada bilmediğimiz bir şey var. İnanın merak ediyorum. Durup dururken bu modofinil patlaması niye?
Tahir Kum - Habertürk

  Ortada pis bir durum olduğu açıkken,kulüp bunu bir nevi bugünkü açıklaması ile de teyit ediyor ;

Bugün Hürriyet Gazetesi´nde Ferudun Niğdelioğlu imzası ile yayınlanan bir haberde Diana Taurasi´nin doping testinde çıkan maddeyi Türkiye´de kullanmanın yasak olduğunu bilmediği bu konuda Amerika´daki doktorundan da mektup istendiği ancak bunun gelmemesi üzerine ceza aldığı öne sürülmektedir. Söz konusu haber doğru değildir. Taurasi´nin kendisi de Amerika´daki avukatları da hayatının hiçbir döneminde Taurasi´nin bu madde dahil olmak üzere hiçbir doping maddesi almadığını resmen açıklamışlardır. Taurasi de kendisi ile yapılan görüşmede kesinlikle herhangi bir şekilde bir ilaç almadığını dile getirmiştir. Dolayısıyla kendisinden mektup istendiği ya da Taurasi´nin söz konusu maddenin Amerika´da yasak olmadığını söylemiş olması gibi bir durum asla söz konusu değildir.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ 


  Niye yangından mal kaçırır gibi sürecin tamamlanmasını en azından cezanın açıklanmasını beklemeden tek taraflı fesih yapıyorsunuz ?
 Yeni transferin açıklanması için diyorlar.Buna mani bir durum yok ki.
   Kulüp markayı korumak adına bunu yaptık diyebilir - Başkan ve yönetim şakşakçıları böyle diyor -
de asıl böyle bir yıldızın arkasında durmamak markaya zarar vermiyor mu ?
 Bir daha kolay kolay dünya yıldızlarını getirebilirmisiniz ?
 Penny Taylor da ayrılmak istediğini dile getiriyor,son maçtan sonraki teste girmiyor Hacettepe'ye güvenmediği için.Tepkisini gösteriyor.

 Markayı korumak isteyenler kokain kullandığı tescil edilen Daum'u ve Aziz Yıldırım'ın bizzat o zamanlarda böyle birini almayız deyip 2 kez getirirken,Kazım  ve bazı Brezilyalılar özel uçakla İspanya'dan porno yıldızı getirip kelepçeli alem yaptıklarında,Bilica çukur kazarken,Fenerbahçe'ye küfür edenleri transfer ederken,organize doping ile şampiyonluğunuzu çalan şirket ile sponsorluk anlaşmanızı yenilerken,g.saray'lı menajer,muhabir,oyuncu çalıştırırken hiç mi düşünmediler acaba ?

  Taraftarın büyük çoğunluğu - Aziz Yıldırım'ın biatçıları hariç - yönetimi eleştiriyor.
Bu kadar insan haksız mı ?
 Peki hadi Taurasi'yi harcadınız,mundar ettiniz.
Oyuncuyu koruyamayan gs'li Menajer Didem Akın ve Doktor'un sözleşmesini neden feshetmiyorsunuz ?
 Onlar da suçlu değil mi ? Tek suçlu (!) Taurasi mi ?

 Ezcümle ;  Aziz Bey ve Kurumsal Yapısı Kum Saati hızlı bir şekilde çalışıyor.................

2 yorum: