25 Ocak 2011 Salı

Tammy Sutton Brown Yeniden Fenerbahçe'de !!!!

tammy bayan basketbol

Hem Avrupa hem de Türkiye’de istikrarlı başarısını devam ettiren Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, son dönemdeki transferlerine bir yenisini daha ekledi. 


Takımımız, Angel Mccoughtry ve Anete Zogota transferlerinin ardından geçen seneki şampiyonluk kadrosunda da bulunan eski oyuncumuz Tammy Sutton-Brown ile yeniden anlaştı. 


33 yaşında ve 1.93 metre boyundaki Kanadalı oyuncu, 4-5 numara pozisyonunda görev yapıyor. Kariyerine Rutgers University’de başlayan Kanadalı oyuncu, daha önce Charlotte Sting, USK Prague ve Dynamo Moscova takımlarında oynamıştı. 


2001’den beri WNBA’de forma giyen deneyimli oyuncu son 4 sezondur Indiana Fever takımında forma giyiyor. Geride kalan sezon Fever’da 8.1 sayı, 5.1 ribaund, 0.9 asist istatistiklerini yakalayan Sutton-Brown, 2006-07 sezonundan sonra aralıksız 4 yıl Fenerbahçe forması giymişti. 


Başarılı pivot, geçen sezon 25 maçta, 22.3 dakika ortalama oynama süresinde 7.2 sayı, 3.9 ribaund, 1.3 asist, 1.2 top çalma, 1.1 blok ve 1.7 top kaybı istatistiklerini yakaladı.


Tammy Sutton-Brown, Türkiye’de olduğu süre içerisinde Fenerbahçe ile birlikte 4’ü lig şampiyonluğu 3’ü Cumburbaşkanlığı Kupası ve biri Türkiye Kupası olmak üzere toplam 8 kupa kaldırmıştı. 


Kanadalı oyuncu, yeniden Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı’nın başarısı için mücadele edecek.



Tammy Sutton-Brown sağlık kontrolünden geçti


Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın kadrosuna kattığı oyuncularımızdan Tammy Sutton-Brown rutin sağlık kontrolüne tabi tutuldu.



Kadıköy Acıbadem Hastanesi’ne gelen Kanadalı oyuncu kan testi, ortopedi, genel cerrahi, göz muayenelerinin ardından efor testinden geçti.


Tammy Sutton-Brown sağlık kontrol sonuçları Kulübümüz sağlık ekibi tarafından değerlendirilecek.

Fenerbahçe formasını daha önce dört sezon giyen Kanadalı basketbolcu bu formayı tekrar giyecek olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken, takıma katkı sağlamak istediğini söyledi.
fenerbahce.org
*********************
 Hayırlı Olsun.Başarılar ''Simba''
Haberleri çıkmıştı gene resmi kanallardan önce.Her zaman olduğu gibi resmi açıklamayı bekledik.
Bugün resmen açıklandı.Sağlık kontrolünden de geçti.
 Taraftarın çoğunluğu hoş karşılamadı bu transferi.Beklentiler daha büyüktü.
Ancak bence makul bir seçim.Bu saatte ligte oynayabilecek mi bilemiyorum ama sadece EL'de 6-8 maç oynayabilecek ve Nevriye ile Matoviç'i 12-15 dakika dinlendirebilecek rotasyon rol oyuncusu kimi bulacaktık ki ? Ebony Hoffman'dan sonra en uygun tercih bence.Ebony sanırım Çin'de oynuyormuş.Düşünüldü mü bilemiyorum ama TSB makul tercih dediğim gibi.
 Artık bizden biri.4 sezonda 8 kupa kaldırmış tecrübeli bir oyuncu.Uyum sorunu çekmez.
Gerçi Angel ve Zogota bile bu sıcak ortamda hiç bir yabancılık çekmediler.
 Newlin ve Vajda'nın istenilen katkıyı verememesinden sonra bir alternatif uzun oyuncu ihtiyacımız vardı.Tanıdık bir isimle  bu ihtiyacımızı giderdik.Böyle bakmak lazım artık.
 Vajda'nın da Prag takımı ile anlaştığı haberleri bizzat o kulübün resmi sitesinde yazıyor.
Biz resmi siteden 3-4 gün sonra duyarız her zaman olduğu gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder