29 Ocak 2011 Cumartesi

Kraliçeler İstanbul Üniversitesini Bitirdi.81-93 !!!


Fenerbahçe Deplasmanda Zorlanmadı.
29.01.2011

Türkiye Bayanlar  Basketbol Ligi'nin 15. hafta mücadelesinde, Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı İstanbul Üniversitesi'ni 81-93 mağlup etti.

TBBL’nin 15. hafta mücadelesinde İstanbul Üniversitesi ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Sarı Lacivertli ekip rakibini 81-93’lük skorla mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Maça her iki takım da karşılıklı buldukları sayılarla başlarken ilk dakikalarda birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar. Karşılaşmanın ilk 3 dakikası karşılıklı basketlerle 6-6 eşitlikle geçilirken, bu dakikadan sonra Angel McCoughtry, Ivana Matovic, Birsel Vardarlı, Esmeral Tunçluer ve Nevriye Yılmaz ile 10-0’lık bir seri yakalayan Fenerbahçe skoru 6-16’ya taşıdı. Rakibinin serisine Okeisha Howard’ın serbest atış sayıları ile son veren İstanbul Üniversitesi, zaman zaman rakip potada sayılar bulsa da, bu sayılar farkı eritmek için yeterli gelmedi ve periyodun son dakikasına 16-22 Fenerbahçe üstünlüğünde girildi. Son dakika içinde Esmeral Tunçluer ve Ivana Matovic ile skor üreten Fenerbahçe, ilk periyodu 16-25 önde tamamladı.

İkinci periyoda Ivana Matovic’in serbest atış sayıları ile başlayan Fenerbahçe, Esmeral Tunçluer’in üçlüğü ile de skoru 16-30 yaptı. Periyottaki ilk sayısını Okeisha Howard ile bulan İstanbul Üniversitesi, günün başarılı ismi Esmeral Tunçluer’in sayısına engel olamadı. Hana Horakova’nın üçlüğü ile skoru 23-35 yapan Fenerbahçe, Nevin Nevlin ve Nevriye Yılmaz’ın da skora katkı yapan oyunu ile rakibi ile arasındaki skor farkını korudu ve devrenin son 3 dakikasına girilirken skoru 30-46 yaptı. Devrenin son dakikaları içinde Anete Jekabsone ile de skor üreten ve tekili olan Fenerbahçe karşısında Danielle Gant ile maça tutunmaya çalışan İstanbul Üniversitesi, bu oyuncunun elinden sayılar bulsa da bu sayılar farkı azaltmak için yeterli gelmedi. Devrenin son dakikasına 36-48 önde giren Fenerbahçe, son dakika içinde de Nevin Nevlin ve Hana Horakova ile skor üretti ve ilk devreyi 36-54 önde kapatan taraf oldu.

Karşılaşmanın ikinci devresine Danielle Gant’ın sayısı ile başlayan İstanbul Üniversitesi’ne Fenerbahçe de Ivana Matovic ve Angel McCoughtry ile cevap verdi. Özellikle Danielle Gant ile rakibi karşısında etkili olmaya çalışan İstanbul Üniversitesi, savunmasında açıklar verince Fenerbahçe kolay sayılar şansı bularak rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi. Periyodun ilk 5 dakikası 50-65 Fenerbahçe’nin üstünlüğünde geçilirken, bu dakikadan sonra da etkili oyununu sürdüren Sarı Lacivertli ekip skoru 50-71’e taşıyarak 21 sayılık farka ulaştı. Periyodun sonuna kadar oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe, maçın final periyoduna da 59-79 önde giren taraf oldu.

Maçın son periyoduna Anete Jekobsone’nin sayısı ile başlayan Fenerbahçe, Nevriye Yılmaz ile de skoru 58-85 yaptı. Periyottaki ilk sayısını Ashley Paris ile bulan evsahibi ekip, Danielle Gant ve Okeisha Howard ile üst üste sayılar bulsa da bu sayılar farkı kapatmak için yeterli gelmedi ve karşılaşmanın son dakikasına da 77-91 Fenerbahçe üstünlüğünde girildi. Son dakika içinde Olcay Çakır ile skor üreten Fenerbahçe, karşılaşmadan da 81-93’lük skorla galip ayrıldı.

SALON: Avcılar Spor Salonu

HAKEMLER: Halil Baldemir, Ozan Çakar, Celal Pişman

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (81): Aylin Korkmaz 7, Bahar Yapar 12 (5 ribaund-1 asist), Okeisha Howard 19 (4 ribaund-3 asist), Melis Talay 3, İlknur Dumlu 3 (1 asist), Serenay Çakmakçı, Nilay Aydoğan, Mehtap Gezer 6 (3 ribaund-1 asist), Yelda Kavazoğlu (1 ribaund), Ashley Paris 12 (12 ribaund-2 asist), Danielle Gant 19 (2 ribaund-5 asist).

FENERBAHÇE (93): Özge Kavurmacıoğlu, Anete Jekabsone 12 (2 ribaund-2 asist), Hana Horakova 11 (1 ribaund-1 asist), Birsel Vardarlı 2 (5 ribaund-4 asist), Yasemin Dalgalar, Esmeral Tunçluer 11 (2 ribaund), Şaziye İvegin 2, Nevriye Yılmaz 11 (8 ribaund-4 asist), Ivana Matovic 17 (4 ribaund-3 asist), Olcay Çakır 4, Nevin Nevlin 17 (3 ribaund-3 asist), angel McCoughtry 6 (5 ribaund).

1. PERİYOT: 16-25
2. PERİYOT: 20-29
3. PERİYOT: 22-25

4. PERİYOT: 23-15

 * Tebrikler Kraliçeler ve teknik heyet.
* gs maçı öncesi son hazırlık maçımız oldu.Fazla sıkmadı oyuncularımız.
Fazla sayı yemiş gibi gözüküyoruz ama son 4 dakikada genç ve yedek oyuncularımızın süre aldığı dakikalarda kötü oynayarak 15 sayı yedik.Hoca da bu durumdan şikayet etti zaten.
* Bu maçla ilgili 2 sevindirici not verebiliriz.
Biri Newlin'in giderek artan süresi ve performansıydı.Bu maçta da 30 dakikada 17 sayı‚ 3 ribaund‚ 3 asist
 ile başarılı bir perfprmans göstererek hem hazır olduğunu gösterdi,hem de Matoviç ve Nevriye'yi dinlendirmiş oldu.
* İkincisi de çok uzun süren sakatlığından sonra Begüm'ün 02.02 dakikada olsa oynamasıydı.
Hoşgeldin Begüm diyorum.
* İÜ'de eski oyuncumuz Matee Ajavon oynuyor.Bu maçta oynamadı.Sebebi ,sanırım hakları hala bizde ve transferine bizim maçta oynamaması şartı ile izin vermişiz.O nedenle oynamamış galiba.
* İÜ'de yabancıların dışında 1989 doğumlu Bahar Yapar'ın 30 dk.12s.5r.1a.4tç.(9/6 ikilik) performansı dikkat çekiciydi.Sezon ortalaması da 9 sayı.Genç Bayan Milli Takım Kaptanlığını da yapmış.Boşnak asıllı.
2006 Balkan Gençler Şampiyonluğunda önemli pay sahibi olmuş.All Star da da oynadı.

Bahar Yapar 
Hakkında bir yorum ;
BAHAR…. “YAPAR”
İstanbul Üniversitesi uzun yıllar önce Bahar Yapar’ı Yıldırım Bosna kulübünden kendi altyapısına transfer ettiği zaman kadın basketbolunu yakından izleyenler TKBL’ye yeni bir yıldız geleceğini öngörmüştü. Bahar Yapar geçtiğimiz sezonun sonlarında başlattığı çıkışı bu sezon adeta bir patlamaya dönüştürdü. Sayı ortalamalarında ilk 10 sırada bulunan tek Türk oyuncu olan 1989 doğumlu forvet başarılı çıkışına istikrar da eklerse Euro 2011'de yer alacak A Kadın  Milli Takımına adını yazdırabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder