14 Ocak 2011 Cuma

Fiba Bayanlar Euroleague 9.Maç : Harika Kraliçeler 9/9 Yaptı.64-77 !!!

 

Fenerbahçe Savunmasıyla Kazandı.
13.01.2011

FIBA Bayanlar Euroleague'de mücadele eden Fenerbahçe, grubundaki 9. maçında Polonya'nın Lotos Gdynia takımını deplasmanda 77-64 mağlup etti.

FIBA Bayanlar Euroleague’de mücadele eden Fenerbahçe, B Grubu’ndaki 9. maçında Polonya’nın Lotos Gdynia takımı ile deplasmanda mücadele etti. Özellikle ikinci yarıdan itibaren oyuna ağırlığını koyan Sarı Lacivertli ekip, karşılaşmayı 64-77’lik skorla kazanarak yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

Maça Lotos Gydnia Monica Wright’ın sayıları ile başlarken, Fenerbahçe de bu sayılara Penny Taylor’ın üçlüğü ile cevap verdi. İlk dakikalarda etkili bir oyun ortaya koyan evsahibi ekip, ilk 4 dakika geride kalırken 10-5’lik üstünlüğü ele geçirdi. Hana Harokova ve Ivana Matovic ile rakibine karşılık veren ve farkın açılmasına izin vermeyen temsilcimiz, periyodun son 4 dakikasına girilirken skoru 16-13’e taşıdı. Elina Babkina’nın üçlüğü ile farkı 6 sayıya çıkartan evsahibi ekip, aynı oyuncunun etkili oyuncu ile periyodun son saniyelerine 21-15 önde girdi. Son saniyeler içinde temsilcimiz Birsel Vardarlı ile sayı buldu ve ilk periyot 21-17 Lotos Gdynia’nın üstünlüğünde sona erdi.

İkinci periyoda Milka Bjelica’nın sayısı ile başlayan evsahibi ekibe Fenerbahçe de Penny Taylor ve Angel McCoughtry’nin sayıları ile cevap verdi ve ilk 3 dakika içinde farkı eriterek skoru 23-22’ye taşıdı. Angel McCoughtry, Nevriye Yılmaz ve Ivana Matovic ile skor üretmeye devam eden Fenerbahçe, devrenin son 5 dakikasına girilirken skoru 23-28’e taşıyarak öne geçti. Olivia Tomialowicz’in üçlüğü ile skordaki suskunluğuna son veren evsahibi ekip, Elina Babkina ile de devrenin bitimine 3:51 kala 28-28’lik eşitliği sağladı. Her iki takımın da karşılıklı bulduğu sayılarla devam eden maçta devrenin son 2 dakikasına da 32-32’lik eşitlikle girilirken, başa baş mücadele ilk devre sonuna kadar devam etti ve ilk 20 dakika 36-38 Fenerbahçe üstünlüğünde sona erdi.

İkinci devreye hızlı başlayan Fenerbahçe, Ivana Matovic, Penny Taylor, Hana Harokova ve Esmeral Tunçluer ile 9-0’lık bir seri yakalayarak skoru 39-49’a taşıdı. Temsilcimizin serisine Monica Wright ile son veren evsahibi ekip, Penny Taylor ve Ivana Matovic’i durdurmakta zorlanınca Fenerbahçe periyodun son dakikalarına girilirken farkı yeniden çift haneli rakamlara taşıyarak 10 sayıya çıkardı ve skoru 49-59 yaptı. Son 2 dakika içinde de skorer oyununu sürdüren Sarı Lacivertli ekip, üst üste bulduğu sayılarla farkı açmaya devam etti ve maçın son periyoduna da 51-64’lük skorla önde girdi.

Maçın final periyoduna Monica Wright’ın sayısı ile başlayan Lotos Gdynia’ya Fenerbahçe de Esmeral Tunçluer ve Nevriye Yılmaz’ın sayıları ile cevap verdi. Evsahibi ekip, Olivia Tomialowicz’in üçlüğü ile bitime 7:23 kala farkı 10 sayıya indirdi (58-68). Bu dakikadan sonra her iki takım da skor üretmekte zorlanırken, karşılıklı hücumlardan boş döndüler. Ivana Matovic’in üçlüğü ile skordaki suskunluğuna son veren Fenerbahçe, Nevriye Yılmaz’ın da sayıları ile bitime 1 dakika kala skoru 62-75’e taşıdı. Son dakika içinde Angel McCoughtry ile bir kez daha sayı bulan Fenerbahçe, karşılaşmayı da 64-77’lik skorla kazandı.

LOTOS GDYNIA (64):
Elina Babkina 21 (3 ribaund-2 asist), Olivia Tomialowicz 6 (2 ribaund-1 asist), Milka Bjelica 10 (7 ribaund-2 asist), Magda Kaczmarska (2 ribaund), Marta Jujka 4 (6 ribaund-1 asist), Monica Wright 23 (8 ribaund-4 asist), Daria Mieloszynska (1 ribaund-3 asist).

FENERBAHÇE (77): Hana Horakova 9 (2 ribaund-1 asist), Birsel Vardarlı 2 (3 ribaund), Esmeral Tunçluer 4 (3 ribaund-1 asist), Nevriye Yılmaz 19 (8 ribaund-2 asist), Penny Taylor 16 (3 ribaund-4 asist), Ivana Matovic 16 (15 ribaund), Angel McCoughtry 11 (6 ribaund-1 asist).

1. PERİYOT: 21-17

2. PERİYOT: 15-21
3. PERİYOT: 15-26

4. PERİYOT: 13-13


Ratgeber: “10 maçımızı da kazanmak istiyoruz”

FIBA Bayanlar Euroleague’de fırtına gibi esen ve 9. maçından da galibiyetle ayrılan Fenerbahçe’de hedef 10’da 10 yapmak.

FIBA Bayanlar  Euroleague’de B Grubu’nda yer alan ve dün oynanan karşılaşma ile birlikte oynadığı 9 maçtan da galibiyetle ayrılan Fenerbahçe’de antrenör Laszlo Ratgeber, son maçlarından da galibiyetle ayrılarak 10’da 10 yapmak istediklerini söyledi.

Dün oynanan karşılaşmada Polonya’nın Lotos Gdynia takımını 77-64 mağlup eden Sarı Lacivertliler’in deneyimli antrenörü, karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu. Ratgeber, maçın başından itibaren ne istediklerini bilerek oynadıklarını söylerken, “Maçın başınan itibaren buraya ne için geldiğimizi, ve neyi hedeflediğimizin bilinciyle oynadık. Bu maçı ve bundan sonraki maçımızı da kazanmak istiyorduk. Bu galibiyetle birlikte ilk hedefimize ulaştık. Dokuz maçtır yenilmediğimiz için çok mutluyum” değerlendirmesinde bulundu.

Maçın ilk yarı skorunun kendisini tatmin etmediğini de ifade eden Ratgeber, “9 maçımızdan da galibiyetle ayrıldığımız için elbette çok mutluyum. Ancak Lotos karşısında ilk yarı performansımız beni mutlu etmedi. Takımda yeni oyuncularımız var ve bu oyuncularımızın uyum süreci bizi az da olsa zorlayacak. Bu akşam Ivana Matovic’in performansı beni fazlasıyla memnun etti. Sezon başından beri bizimle ve nasıl oynaması gerektiğini çok iyi biliyor. İkinci yarıdan itibaren oyuncularım oynamaları gerektiği gibi oynadılar ve galibiyet geldi. Lotos Gdynia’yı da ortaya koyduğu performanstan dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan karşılaşmayı 16 sayı ve 15 ribaund ile double double yaparak tamamlayan Ivana Matovic de takım arkadaşlarını kutlayarak, “Antrenörümüzün de dediği gibi takımda yeni oyuncular var. Bu yüzden de ilk devre zaman zaman gerçek oyunumuzu sahaya yansıtamadık. Belki de biraz yorgunduk ancak ikinci devreden itibaren gerçek kimliğimizi sahaya yansıtarak galibiyete ulaşmasını bildik” değerlendirmesinde bulundu.

Lotos Gdynia Antrenörü George Dikeoulakos ise Polonya Ligi’nde oynadıkları karşılaşmadan sonra bazı problemler yaşadıklarını ve yeterli antrenman ve hazırlık yapamadan Fenerbahçe karşısında çıktıklarını söyledi. Oyuncularının ilk devre ortaya koyduğu performanstan çok memnun olduğunu da dile getiren Dikeoulakos, ikinci devreden itibaren Fenerbahçe’nin oyuna ağırlığını koyduğunu ve galibiyete uzandığını ifade etti. Dikeoulakos, Fenerbahçe’ye ileriki turlarda da başarılar diledi.
*****************
* Tebrikler Kraliçeler.
*FB TV  Skandal Y.Malatya tarihi kepazeliğini vermeyi tercih ettiği  için  maçı naklen yayınlamadı.
Dolayısıyla izleyemedik.Alt yazıdan takip ettiğim kadarıyla ilk yarı geriden takip ettik.
Ancak ikinci yarı çok iyi oynayarak kazanmışız.
*İvana Matoviç eski takımına karşı süper oynamış.16s.15r.müthiş.
*Her  ne kadar rakip koç maçtan sonra bir takım sıkıntılarından bahsetmiş olsa da bizi ırgalamaz.
Biz de Taurasi gibi ''tek başına bir takım'' oyuncuyu kaybettik.
* Penny ve Nevriye her zamanki iyi katkı vermişler.
* Horokova'nın nihayet 9 sayılık bir katkı vermesi güzel.
* Birsel ve Esmeral tutuk kalmışlar.
* Angel Mc Coughtry'nin oynamasına şaşırdım.İlk tur maçları bitmeden oynayamaz diye biliyordum.
Statü değişmiş galiba.İyi olmuş ama oynaması tabii.21 dk.da 11s.6r.5 t.ç çok iyi.
* Yalnız hoca çok dar rotasyon ile oynuyor.Vajda,Newlin ve Şaziye hiç süre almamış.
Hadi Şaziye tamam da uzun sıkıntısı çekerken Vajda ve Newlin'in oynamaması çok ilginç ve kötü.
* Ezikler de kendi evlerinde Halcon Avenida'dan fark yemişler (64-81) ve elenmek üzereler.
 Beter Olsunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder