27 Ocak 2011 Perşembe

TBBL 14.Hafta : Fenerbahçe - Samsun Basketbol 85-67 !!!


Fenerbahçe İkinci Devre Sonuca Gitti.
26.01.2011

TBBL’de 14. haftanın kapanış maçında, lider Fenerbahçe, evinde konuk ettiği Samsun Basketbol’u ikinci devredeki etkili oyunu ile 85-67 mağlup etti.

Türkiye Bayanlar  Basketbol Ligi’nin 14. hafta mücadelesinde lider Fenerbahçe, evinde Samsun Basketbol’u ağırladı. Karşılaşmanın ilk devresi başa baş bir mücadeleye sahne olurken, ikinci devrenin başlangıcından itibaren maça ağırlığını koyan evsahibi ekip, etkili oyunu ile karşılaşmadan 85-67’lik skorla galip ayrıldı.

Maça konuk ekip Jessica Adair’in sayısı ile başlarken, Fenerbahçe de rakibine Nevriye Yılmaz ile cevap verdi. İlk dakikalarda her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar ve maçın ilk 4 dakikası 9-8 Fenerbahçe üstünlüğünde geçildi. Nevriye Yılmaz ile skoru 11-8 yapan Fenerbahçe, Kristi Toliver’in elinden gelen Samsun Basketbol sayısına engel olamadı. Angel McCoughtry’nin üst üste bulduğu sayılarla skoru 14-10’a taşıyan Fenerbahçe, Deniz Boz’un üçlüğüne engel olamadı. Esmeral Tunçluer ve Nevin Nevlin ile 5 sayılık farka ulaşan Sarı Lacivertli ekip (18-13), Ceyda Kozluca’nın üçlüğüne engel olamadı. Periyodun son dakikasına 20-16 Fenerbahçe üstünlüğünde girilirken, son dakika içinde her iki takım da skor üretti ve ilk periyot 22-18 Fenerbahçe üstünlüğünde sona erdi.

İkinci periyoda Jessica Adair’in serbest atış sayısı ile başlayan rakibine Nevriye Yılmaz ile cevap vermekte gecikmeyen Fenerbahçe, rakibi karşısında zaman zaman daha etkili bir görüntü çizse de çabaları farkı açmak için yeterli gelmedi ve 15. dakika 28-23 Fenerbahçe üstünlüğünde geçildi. Farkın daha fazla açılmasına izin vermeyen Samsun Basketbol, Jessica Adair ve Ceyda Kozluca ile skor üretti ve devrenin bitimine 4 dakika kala skoru 28-26 yaptı. Angel McCoughtry ile bir kez daha rakip potada sayı bulan evsahibi ekip, Nazlı Güler ve Jessica Adair’in sayılarına engel olamayınca devrenin son 1:46 dakikasına 30-30’luk eşitlikle girildi. Son dakikaları rakibine oranla daha iyi oynayan Fenerbahçe, ilk devreyi 34-31 önde tamamlayan taraf oldu.

Karşılaşmanın ikinci devresine hızlı başlayan Fenerbahçe, Nevriye Yılmaz, Angel McCoughtry, Birsel Vardarlı ve Esmeral Tunçluer ile 8-0’lık bir seri yakalayarak skoru 42-31 yaptı. Üç dakika boyunca skor üretemeyen Samsun Basketbol, periyottaki ilk sayısını Jessica Adair ile bulurken, Ceyda Kozluca’nın üçlüğü ile de maça tutunmaya çalıştı. Nevriye Yılmaz ile skor farkını koruyan Fenerbahçe, Anete Jekabsone’nin de skora katkı yapan oyunu ile periyodun bitimine 3 dakika kala skoru 53-39’a taşıdı. Etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe, Anete Jekabsone’nin üçlüğü ve Nevin Nevlin’in serbest atış sayısı ile son 1:32 dakikaya da 57-39 önde girdi. Son dakika içinde her iki takım da karşılıklı sayılar buldular ve Fenerbahçe maçın final periyoduna da 20 sayı farkla 61-41 önde giren taraf oldu.

Karşılaşmanın final periyoduna Anete Jekabsone’nin sayısı ile başlayan Fenerbahçe, Makbule Amachree’nin elinden gelen sayılara engel olamadı. Son periyotta Ivana Matovic’in de takıma katkı yapması ile evsahibi ekip skor avantajını korurken, Samsun Basketbol da zaman zaman Jessica Adair ile rakibine cevap vermeye çalıştı. İkinci devrenin başlangıcından itibaren yakaladığı ivmeyi son periyotta da sürdüren Fenerbahçe, maçın son 3:11 dakikasına da Esmeral Tunçluer’in sayısı ile 77-52 önde giren taraf oldu. Ceyda Kozluca’nın sayıları ile rakibine cevap veren konuk ekip, Anete Jekabsone’i durdurmakta zorlandı ve son dakikaya 85-61 Fenerbahçe üstünlüğünde girildi. Son dakika içinde konuk ekip 6 sayı üretse de Sarı Lacivertliler karşılaşmadan 85-67’lik skorla galip ayrıldı.

SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER:
Fatih Söylemezoğlu, Tunçtan Durmuşcan, Mirhan Ateşer

FENERBAHÇE (85):
Anete Jekabsone 20 (4 ribaund), hana Horakova 4 (1 ribaund-2 asist), Birsel Vardarlı 4 (6 ribaund-4 asist), Esmeral Tunçluer 8 (4 ribaund-4 asist), Şaziye İvegin, Nevriye Yılmaz 19 (8 ribaund-3 asist), Ivana Matovic 10 (3 ribaund-2 asist), Olcay Çakır, Nevin Nevlin 8 (10 ribaund-1 asist), Angel McCoughtry 12 (4 ribaund-2 asist).

SAMSUN BASKETBOL (67): Cansu Aslan 6 (2 ribaund-2 asist), Deniz Boz 3 (1 asist), Ceyda Kozluca 21 (3 ribaund-1 asist), Ebru Ünal, Doğa Comba, Nazlı Güler 8 (4 ribaund-1 asist), Jessica Adair 16 (11 ribaund-1 asist), Kristi Toliver 5 (1 ribaund-3 asist), Makbule Amachre 8 (1 ribaund-1 asist).

1. PERİYOT: 22-18
2. PERİYOT: 12-13
3. PERİYOT: 27-10
4. PERİYOT: 24-26




* Tebrikler Kraliçeler ve teknik heyet.
* Bizim için çok güzel bir antrenman oldu.Samsun Basketbol 3 önemli oyuncusu Tatum Brown,Alexis Gray,Gülşah Akkaya olmamasına rağmen gayet iyi bir basketbol oynayarak ilk yarıda bize kök söktürdü.
* 3.çeyrekteki 3 dakikalık vites arttırma ile maçı kopardık.Bu 3 dakika içerisinde çok iyi savunma yaparak Samsun Basketbol'a sayı attırmadık.27.dk.da 53-39'luk skoru yakalamıştık.
Bu çeyreğin skoru 27-10.

* Angel'ı fazla yormadı hoca.17.53 dk. süre aldı.12s.4r.2a.2tç.
* Jakobsone'i takıma adapte etmeye çalışıyoruz.Tarsus'tan sonra dün de gayet iyi oynadı.7/5 ikilik,2/2 üçlük,4/4 serbest atış gibi yüksek bir yüzde ile 20 sayı ,4 ribaunt,2 top çalma ile önemli katkı yaptı.
* Bir diğer sevindirici nokta da Newlin'in de rotasyona dahil olmasıydı.O da Tarsus'tan sonra bu maçta da 20.02 dakika gibi önemli süre aldı.8 sayı,10 ribaunt ,1 asist ile önemli katkı yaptı.
* Hoca bundan önce pek süre vermiyordu benchteki oyunculara.O da transfer bitince artık süre vermeye başladı.Nevriye ile Matoviç'in anası ağlarken bile Newlin'e süre vermiyordu.Süre almayan oyuncu nasıl katkı sağlayacak ki ? Newlin maçtan sonra süre verilirse elimden geleni yaparım dedi.
* Maçla ilgili bir kaç dikkat çeken not ; Birsel'in 6 ribauntu,Matoviç'in 5 top kaybı,Olcay'ın bloğu,sadece 6/2 üçlük denememiz di.
* Samsun Basketbol'u beğendim.Özellikle gs'den 6 Aylığına kiraladıkları Ceyda Kozluca'yı.(21s.3r.)
gs ile 1 yıllık sözleşme imzalamıştı.Seneye bu oyuncuyu kaçırmamalıyız.Aynı şekilde Bahar'da gs ile 1 yıllık daha sözleşme imzalamıştı.Onu da kaçırmamak lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder