20 Ocak 2011 Perşembe

Harika Kraliçeler 10/10 ile Bitirdi.82-75 !!!


FIBA Bayanlar  Euroleague’de mücadele eden Fenerbahçe, B Grubu’ndaki onuncu maçında Rusya’nın UMMC Ekaterinburg takımı ile İstanbul’da karşı karşıya geldi. İlk maçta rakibini kendi evinde 67-73 mağlup eden Sarı Lacivertliler, ikinci maçtan da 82-75 galip ayrılarak grubunu yenilgisiz lider tamamladı. Angel McCoughtry-Ivana Matovic ikilisi ürettikleri 50 sayı ile galibiyette önemli rol oynadılar.

Karşılaşmaya Fenerbahçe, Ivana Matovic, Angel McCoughtry ve Hana Horakova ile hızlı başladı ve 2.5 dakikalık bölümü 9-2 önde geçerek rakibine daha maçın başında ilk molasını aldırdı. Mola dönüşünde Olga Arteshina ile 3 sayılık bir basket bulan konuk takım, boyalı alandan da Candace Parker ve Maria Stepanova ile skor üretti. Angel McCoughtry-Ivana Matovic ikilisi ile skor avantajını koruyan temsilcimiz, ilk periyodu 21-13 önde tamamladı.

Cappie Pondexter’ın üst üste bulduğu basketlerle ikinci periyoda iyi başlayan UMMC Ekaterinburg’a Sarı Lacivertliler, Ivana Matovic ve Nevriye Yılmaz ile cevap verdi. Ribaudlardaki üstünlüğünü hücumda kolay sayılar bularak destekleyen temsilcimiz, 15. dakikaya 31-25 önde girdi. Cappie Pondexter’ın hücumda çok etkili olduğu dakikalarda farkı eritmeye çalışan Rusya temsilcisi, 3 sayı çizgisinin gerisinden Agnieszka Bibrzycka ile serbest atışlardan Maria Stepanova ile skor bularak farkı 1 sayıya indirdi (38-37). İlk yarıyı serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla Fenerbahçe 40-37 önde kapattı.

İkinci yarıya temsilcimiz, Esmeral Tunçluer ve Ivana Matovic’in sayıları ile başladı. UMMC Ekaterinburg ise bu periyottaki ilk sayılarına Agnieszka Bibrzycka ve Deanna Nolan’ın basketleri ile ulaştı. Karşılaşmanın 25. dakikasını Angel McCoughtry’in sayları ile 52-47 önde geçen Sarı Lacivertliler, Maria Stepanova’nın basketlerine de hemen cevap vererek son periyoda da 65-53 üstün girdi.

Final periyoduna takımlar karşılıklı basketlerle başlarken temsilcimiz, Anete Jekabsone- Ivana Matovic ikilisi ile skordaki üstünlüğünü korudu. Mücadelenin son 4 dakikasına Fenerbahçe, Nevriye Yılmaz’ın sayıları ile 77-67 önde girdi. Cappie Pondexter’ın ve Candace Parker’ın skorer oyunları ile maça tekrar ortak olmaya çalışan Rusya temsilcisi, Ivana Matovic’i ve Angel McCoughtry’i durdurmakta zorlandı. Temsilcimiz bu iki oyuncunun etkili hücumları ile maçtan 82-75 galip ayrıldı.
FENERBAHÇE (82): Anete Jekabsone 7 (1 ribaund-2 asist), Hana Horakova 9 (8 ribaund-4 asist), Birsel Vardarlı, Esmeral Tunçluer 2 (5 ribaund-3 asist), Nevriye Yılmaz 14 (5 ribaund-1 asist), Ivana Matovic 24 (3 ribaund-3 asist), Angel McCoughtry 26 (7 ribaund-1 asist)

UMMC EKATERINBURG (75): Olga Arteshina 3 (1 asist), Sandrine Gruda 2 (2 ribaund), Celine Dumerc 2, Maria Stepanova 12 (7 ribaund), Agnieszka Bibrzycka 12 (6 ribaund-2 asist), Candace Parker 18 (9 ribaund-1 asist), Deanna Nolan 8 (3 ribaund-1 asist), Cappie Pondexter 18 (2 ribaund-7 asist), Svetlana Abrosimova (1 ribaund).

1. PERİYOT: 21-13
2. PERİYOT: 19-24
3. PERİYOT: 25-16
4. PERİYOT: 17-22


Laszlo Ratgeber: “Artık çok daha fazla çalışmalıyız”

Fenerbahçe Bayan  Basketbol Takımı Antrenörü Laszlo Ratgeber, bu aşamadan sonra çok daha fazla çalışmaları gerektiğini söyledi.

FIBA Bayanlar  Euroleague’de ilk tur maçlarını tüm gruplar içinde tek yenilgisiz takım olarak tamamlayan Fenerbahçe’de antrenör Laszlo Ratgeber, UMMC Ekaterinburg maçının ardından yaptığı değerlendirmede bu aşamadan sonra çok daha fazla çalışmaları gerektiğini ifade etti.

UMMC Ekaterinburg karşısında çok iyi bir savunma yaptıklarını dile getiren Ratgeber, “Bu akşam savunmada çok iyi bir mücadele ortaya koyduk. İlk turu yenilgisiz ve tüm gruplar içerisinde ilk sırada bitirmek mükemmel bir duygu. Ancak asıl mücadele bundan sonra başlıyor. Takım kimyamız için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Bu gece yüreğimizi ortaya koyarak galibiyete uzandık ancak Fenerbahçe için gerçekten tarihi bir başarı kazanmak ve Final Four’a ulaşmak istiyorsak çok daha fazla açılmamız ve çok daha iyi oynamamız gerekiyor. Bu unutulmaz gecede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karşılaşmayı 26 sayı ve 7 ribaund ile tamamlayarak galibiyette önemli bir pay sahibi olan Angel McCoughtry ise müthiş bir galibiyet aldıklarını ve salonu dolduran muhteşem taraftarlara çok teşekkür ettiğini dile getirdi.

UMMC Ekaterinburg Antrenörü Gundars Vetra ise Fenerbahçe karşısında iyi oynamadıklarını ve bundan sonra çok daha fazla çalışmaları gerektiğini dile getirirken, Deanna Nolan da her iki takım için de çok önemli olan böylesine bir maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi. Nolan aynı zamanda, hedeflerinin değişmediğini ve FIBA Bayanlar Euroleague Şampiyonluğu’nu istediklerini de sözlerine ekledi.
 




*************************************************************
     MUHTEŞEM ANGEL MC COUGHTRY
* Hem galibiyet için hem de grubu 10/10 ile namağlup büyük bir başarı ile lider bitirdiğimiz için teknik heyet ve Diana - Penny dahil tüm oyuncularımızı kutluyorum.
* Dün akşam müthiş bir maç seyrettik.Takımın lider pozisyonundaki 2 Dünya çapındaki oyuncusunu kaybeden takım muhteşem bir dayanışma göstererek ,ortaya koçun dediği gibi yüreklerini koyarak en güçlü rakibini sürklase etti.UMMC takımı maç boyunca sadece 1 kez Parker'ın turnikesi ile 1 sayı öne geçebildi.Maçın kontrolü daima bizdeydi.
* Bu maçtan çıkarılacak çok ders var.
En önemlisi ''takım olmak''.''İsimler değil yürekler  oynuyor''
Futbol takımını onun için eleştiriyoruz.Devre arasında 9 yeni futbolcu alan Yeni Malatyaspor bile bizim beyzadeleri yendi.Niye ? Çünkü ortaya yüreklerini koydular.
Erkek voleybol takımımız ligte devre bitti,Avrupa maçları sona erdi 25'e yakın maç oynandı ama hala bir takım görüntüsü vermiyorlar.O yüzden iyi sonuçlar alamıyoruz.
 Oysa bayan basketbol takımı öyle böyle değil 9 şiddetinde 2 kez deprem yaşamasına rağmen gücünden hiç bir şey kaybetmediği gibi daha da güçlenmiş gözüktü.Niye ? Dediğim gibi dayanışma göstererek ,ortaya yüreklerini koyarak bir sinerji oluşturdular.
 * Taurasi ve Penny varken arka planda kalan lider özellikli oyuncular dün akşam sahneye çıktılar.
Matoviç ve Horokova mesela.Horokova geldiğinden beri en iyi oyununu oynadı diyoruz.
Matoviç pota altında ezdi geçti hiçte dinlenmeden hem de.MC son maçta Penny varken ilk maçı da olduğu için pek sahne almamıştı ama dün akşam ''bana güvenip,üstüme takımı kurabilirsiniz'' mesajını çok net verdi.Tabii ki takım olarak oynayacağız ,tek bir isme yüklememek gerekir ama zor durumlarda 1-2 yıldız oyuncu dominasyon gösterecek.Dün akşam MC ve Matoviç bunu mükemmel yaptılar.
 Öyle ki 82 sayımızın 50'sini yaptılar.
*Çok zor maçtı.İlk maçtan bizde Taurasi ve Penny yokken (MC 2.maçı,Zagota ise henüz bir kaç günlüktü),onlar Parker gibi çok önemli bir takviye ile gelmişlerdi.
(C.Longhorne yoktu bu kez)
* Ratgeber'i kutlamak lazım. Hoca rakibi iyi etüd etmiş,Matc-up zone defence (eşleşmeli alan savunması)  yaparak onları şaşırttı. Bu nedenle Parker hızlı hücumlar dışında fazla etkili olamadı.Gruda içeriden hiç etkili olamadı ve faul problemine soktuk.(15 dk.2 sayı) Cappie sadece 2.çeyrekte etkili oynadı.(18 sayısının sanırım 13'ünü bu çeyrekte hatta ilk 5 dakikada attı).Biba'nın bu savunmanın tek eksiği köşelere zamanında gidemediğimiz için 3 tane köşeden üçlüğü (8/3 atabilmiş O da) ve Stepanova'nın içeriden etkili oyunu ile takip edebildiler.
Çok güçlü ve obsiyonlu bir takım UMMC.
* Angel MC'ye tekrar dönmek istiyorum.Nazar değmesin öncelikle.Bize 39 attığı maçta az deli etmemişti beni :)) Müthiş bir oyuncu.Çok cesur.Çok ilginç bir stili var.Şutu yukarıdan atıyor bloklanmamak için ve delicesine kendinden daha uzunların üstüne  içeriye yükleniyor.Şutunu atıyor,ribaunt kovalıyor.Savunma yapıyor,blok yapıyor.Cappie'ye yaptığı blok inanılmazdı.
Kıvanç'ın dediği gibi merdivensiz yukarıya tırmanıyor sanki.
Valla 2 yıldız oyuncuyu koruyup,sahip çıkamadığı için ne kadar eleştirsekte Semih Özsoy,Didem Akın ve diğer yetkileleri kısa zamanda böyle bir oyuncuyu koparıp monte ettikleri için bravo.
Aynı şekilde Zagota da öyle olacak.Dün Zagota ısınma turlarındaydı.Penetreyi kesip şuta kalktı 2 kez kaçırdı falan ama  esas dışarıdan ceza şutlarını bol bol göreceğiz ileride.
* Tabii bu kadar  övgüden sonra sıkıntılara da gelmek lazım.
Hoca ne düşünüyor bilmiyorum ama çok dar rotasyon ile oynuyor.Belki de transfer isteğini göstermek için.Vajda,Newlin,Şaziye hiç süre almıyor,Matoviç ve Nevriye 40 dakika oynadı.Bazı hızlı hücumlardan yediğimiz sayılarda bu yorgunluğun da etkisi var.Gerçi hoca bu zaafı görerek,faul problemi yaşatmamak için alan savunması yaptırdı.
* Kesinlikle bir uzun oyuncu şart.Dün UMMC'deki Stepanova tam bizlik oyuncu ama vermezler.
Sanırım bir  ABD'li hatta keşke Ebony gelse.Bu şart.Hatta Angel'ı yedekleyecek bir 3 numara da lazım ama o zor olur.Vajda'yı hiç kullanmıyorken ve ligte sözleşmesini askıya almışken gönderilmeli ve yerine oyuncu alınmalı.
 * Taraftar mükemmeldi gene.Müthiş bir atmosfer oluşturuyorlar.Sakın Caferağadan Abdi İpekçi veya Sinan Erdem'e gitmeyelim Ezik maçı için.O Salona ve atmosfere bizim  takım alışık.Macera aramayalım aman ...
* Ve kaderin cilvesi ,ezikler rakibimiz oldu.Aslında pek hoşuma gitmedi bu eşleşme.
Çekindiğimden,korktuğumdan değil ama o camianın ne kadar pislik,çirkef ,''başarıya giden her yol mübahtır makyavelist felsfesini'' güttüğünü bildiğimiz için gene neler yapacaklardır neler.
 Ama takıma güveniyorum.Takviye şart yalnız,bu kadar iyi tabloyu 10/10 ile gelip Allah muhafaza sakata gelmeyelim.

7 yorum:

  1. merhaba renktas senın gıbı fenerbahce sevdalılarını gormek benı cok mutlu edıyor pennynın gidişi bu haftamın resmen zehır olmasına neden oldu gamovanın gidişinden sonra ve son dk kacan kupalar sılsılenden sonra ilk kez bu kadar üzüldüm son kalem osmokrovıcın gıtmesi olur heralde tum calışmalar için ellerine saglık alper duruk ve senin gıbılere ıhtıyacımız var...

    YanıtlaSil
  2. Değerli evrensel-penny Merhaba.
    Nezaketin için çok teşekkürler.
    Duygularımız karşılıklı.
    Aynen Nati de tuttuğum bir kaç isimden biridir.
    Umarım artık bu formaya değer katan isimlerin ayrılması son olur.Yeni değerler katılır Angel gibi.
    Tekrar çok teşekkür ediyorum.
    Vaktimiz ölçüsünde Fenerbahçe'mizle ilgili bir şeyler paylaşmaya çalışıyorum.Bu tip geri dönüşler sevindiriyor ve şevkimizi arttıryor.
    Sağolasın tekrar.

    YanıtlaSil
  3. ilgilendiğin için ben tesekkur ederim bu formayı gercekten hakedenlerden ve hakkını vreenlerden bırını kaybettık ve her zamankı gıbı caresız kaldık ınan senden duymayı tam 3 gun bekledim yorumlarına cok onem verıyorum hepsi hafızamda senın penny yorumunu okudugumda tamam dedım gıttı boyle degerler zor gelıyor erkeklerde henry turnerımız vardı ona da cok uzulmustum yıllar once umarım dedıgın gıbı son olur gecılmesi gereken rakıpler var bayanlar voleybol(ecz 28-5)erkekler(ecz 11-3)basketbol erkekler(efes31-10)bayanalar(gs25-24)elbettekı kupa buyuklugu degıl bızımkısı ama yıne de gecsek fena olmaz:)

    YanıtlaSil
  4. Estağfurullah değerli dostum.

    Ben aslında gideceğini biliyordum ama biraz bekledim yazmak için resmi açıklamayı filan ve tabii ki çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok.
    Umarım seneye falan yolumuz kesişir.Tabii mahkemelik falan olmadan güzellikle ayrılırsak.
    Onu da beceremiyoruz ne yazık ki.Kulüpten güzellikle ayrılan neredeyse kimse yok.

    Allahın izniyle hepsinin hesabını göreceğiz inşaallah.
    Dün akşam Pire de destan yazdık.
    Birazdan yazacağım yorumlarımı basketbol bloguma,yeni girebiliyorum nete.

    YanıtlaSil
  5. pıredekı destan en az barcelonadakı kadar anlamlıydı aslında sıenayada bı ders verebılırdık orda ama cok kotu bı zamanda oynadık onlarla sakaklıklar jasının henuz gelmemıs olması vs umarım 3 kulvarda fınal four gelır bayanlar basketbolda gs degılde muhtemel s.moskova eslesmesı korkutuyor benı umarım bu baretta bı suprız yapar da eler sunları bı de erkek voleybol takımımız hakkında goruslerin ne duzelme umudu var gibi geldi bana ıbb macında korkunc ıvan rakıpleri daha cok korkutsa ıyı olacak ben celıtansla agamezı cok begenıyorum keske onlar bızde olsa:)

    YanıtlaSil
  6. Ben de inanıyorum 3 F4 yapacağımıza.
    S.Moskova eski gücünden çok şey kaybetse de tehlike arz ediyor tabii ama saha avantajı çok mühim bu durumda.2 maç içeride ile götürürüz.
    Erkek Voleybol takımı düzelecektir elbette.
    Avrupa'dan elenmek kötü oldu.En azından CEV Cup'tan devam etmeliydik.Demeter bence bu sezon formsuz.
    Ligte Play Off'a ilk 4 içinde girmek yeterli.
    İvan asıl play off'ta azar diyorlar bakalım.
    Voleybol ile ilgili görüşlerimi de fenervoleybol blogumda yazıyorum zaten.

    YanıtlaSil
  7. tesekkurler dostum bılgıler için umarım hersey yolunda gıder tum subelerimiz için basketbol bayanlarda tek sorun dar rotasyon gıbı gelıyor,voleybol bayanlardakı muthıs yorumun zaten herseyı ozetlıyor aynen katılıyorum'lıgde sampıyonluk avrupadan daha zor' federasyon utansın ne dıyelım erkeklerde demeter konusunda aynı fıkırdeyım oyunu okuyamıyor hele o tour macında emreyı capraza cekemeyıp ersını alması resmen ıntıhardı voleybolda en zayıf halkalarımız lıberolarımız galiba serkan-nıhan patlatıyolar macları neyse daha sonra yıne rahatsız edıcem kusura bakma:)

    YanıtlaSil